• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2016

17:58

DOKTOR DOBRIVOJE BOJANIĆ SE PERE OD ODGOVORNOSTI: Nisam kriv za smrt malog Radenka, vraćam se na posao!

Vesti

DOKTOR DOBRIVOJE BOJANIĆ SE PERE OD ODGOVORNOSTI: Nisam kriv za smrt malog Radenka, vraćam se na posao!

Podeli vest

Radenkovim roditeljima predložio sam da ostave dete u bolnici, oni su odbili. Imam i svedoke za to! Šta je sa odgovornošću pedijatara koji nisu primetili infekciju? Čist sam, čim se završi istraga, vratiće me na posao

Nisam kriv za smrt malog Radenka Nikodinovića! Predložio sam njegovim roditeljima da dete ostave u bolnici, ali oni su to odbili. Imam i svedoke za to! Moja jedina greška je što nisam insistirao da to i potpišu. Čist sam, čim se završi istraga, vraćam se na posao!

Ovo je preko svojih kolega u Opštoj bolnici u Loznici poručio doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped za kog se smatra da je nestručnim i nesavesnim lečenjem preloma podlaktice prouzrokovao smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8).

Obdukcija stigla u Tužilaštvo

U tužilaštvu u Loznici Informeru je potvrđeno da su obdukcioni nalazi tela Radenka Nikodinovića stigli i da će na osnovu njih biti sprovedene dalje istražne radnje. Tužilac Zoran Nestorović nije mogao da nam kaže kada će istraga biti gotova.
- Mogu samo da potvrdim da su obdukcioni nalazi stigli u tužilaštvo, ali se istraga nastavlja. Ne mogu da kažem kada će ona biti okončana niti da li će protiv nekog biti podignuta optužnica - rekao je Nestorović.

Radenkovi roditelji optužili su Bojanića da je kriv za to što su izgubili sina, međutim, on tvrdi da je radio sve po pravilima lekarske prakse i da nigde nije pogrešio.

Drugi su krivi

Dobrivoje Bojanić se još od smrti malog Radenka Nikodinovića, u subotu 8. oktobra, krije od javnosti.

Međutim, prošlog ponedeljka (24. oktobra), pojavio se na poslu pošto su mu istekli slobodni dani, i tada je svojim kolegama iz Opšte bolnice do detalja izneo svoju verziju ove tragične priče.

- Malog Radenka primio sam u ordinaciju u nedelju po podne i odmah sam video da je prelom podlaktice ozbiljan. Očišćena mu je rana i stavljen gips, urađeno je sve po protokolu... Za svaki slučaj rekao sam roditeljima da bi bilo dobro da mali ipak ostane u bolnici, da se stvari ne iskomplikuju. Oni su to odbili! Za to imam i svedoke, i među lekarima i među pacijentima. Jedina moja krivica, i to ne mogu sebi da oprostim, jeste to što nisam insistirao da roditelji potpišu da ne žele da im dete ostane u bolnici. Da sam to uradio, niko ne bi mogao ni za šta da me optuži. Ali, eto, to sam propustio, i sad me svi smatraju krivim - jadao se Bojanić kolegama, ali nije objasnio kako je moguće da se dečaku, "iako je uradio sve kako treba", rana ipak inficirala.

 

 

Doktor Bojanić naveo je i da ga boli to što niko ne postavlja pitanje odgovornosti lozničkih pedijatara koji su u nekoliko navrata pregledali Radenka posle njega.

Moja jedina krivica je što nisam insistirao da Radenkovi roditelji potpišu da neće da im dete ostane u bolnici
Dr Dobrivoje Bojanić

 

- Nikodinovići su svog sina, prema sopstvenom priznanju, vodili kod pedijatara svakog dana, od nedelje, kad sam ga ja pregledao, pa sve do četvrtka, kad je hitno prebačen u Beograd na Institut za majku i dete pošto mu se stanje pogoršalo. Zašto niko ne postavi pitanje da li je neko od tih pedijatara mogao da primeti da se rana inficirala?! Zašto ne kažu da je i na njima nekakva odgovornost?! Na kraju je ispalo da sam samo ja zabrljao - požalio se Bojanić kolegama u bolnici.

Vidimo se uskoro

Ipak, pre nego što je već sledećeg dana poslat na odmor, zbog gneva javnosti i po preporuci Ministarstva zdravlja, Bojanić je poručio kolegama da će se vrlo brzo ponovo videti na poslu.

 

 

- Videćete, čim istraga bude završena, pokazaće se da ništa nisam odgovoran, da nijedna moja odluka nije prouzrokovala smrt malog Radenka. Nemaju za šta da me optuže, sve sam uradio kako treba, čist sam. Čim se sve ovo završi, eto mene ponovo na poslu, za nedelju-dve - rekao je Bojanić, a zatim otišao na odmor, gde se nalazi već sedam dana, od prošlog utorka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
buda

pre 7 godina

Doktore,pogrijesio, debelo si pogrijesio.Da je to negdje drugo ti bi bio u zavoru i bez titule.

biki

pre 7 godina

Sta smo mi?Koji smo to mi izrod?.....Umrlo nam dete od gasne gangrene u 21 veku a niko nije kriv!!!! Krivi smo svi-celo drustvo,zaboravili smo sta je to odgovornost za sopstvene postupke i kao gradjani i kao roditelji-pukli smo kao drustvo.Dno,dna....Unistise nas ljige koje nizasta nisu krive.Ministar da podnese ostavku a gospodin ordoped u kamenolom da tuca kamen uz zabranu da ikada vise bude lekar....Kuda to idu gradjani Srbije? Zapitajte se dok ne bude kasno......

Deks

pre 7 godina

Ponovo apelujem da se istraži kako je antibiotički zbrinuta rana preminulog dečaka. Nisam lekar ali znam da je nemoguće stopostotno očistiti neku ranu, zato se kod velikih rana da ne dođe do širenja velike infekcije preventivno propisuju antibiotici, ili bi bar morali da budu prepisani. Na žalost u poslednje vreme zbog preuveličanog straha od širenja rezistentnih slojeva bakterija postoji tendencija da se izbegava primena antibiotika čak i u ovakvim slučajevima kada su oni neophodni i pre nego što infekcija nastane. Posledice takve prakse su katastrofalne jer umiru nam deca od inficiranih rana posle preloma ruke i to ne od rezistentnih bakterija.

Šamac Grad Heroj

pre 7 godina

Sumnjivo je to doktore što pričaš,ne vjerujem da bi i jedan roditelj odbio kad bi mu doktor rekao da dijete mora ostat u bolnici (i ja sam roditelj),i nije proces trajao 1dan nego par dana.Svi ste vi dobro zakazali.Z bog vaše nestručnost i sam sam za dlaku platio glavom.n

Miki

pre 7 godina

Nebi ja tebi dao ni Macku da mi lecis a kamoli svoje dete. A dobro znam kakvi ste vi svi doktori u Loznici jer znam kako ste se ponasali prema mom pokojnom djedu kad sam ga doveo u bolnicu kad je imao infrakt i nakon dva dana je preminuo tu u bolnici. NELJUBAZNI , AGRESIVNI , SESTRE NEZNA SE KOJA VISE SMRDI NA JEFTINE PARFEME ONE SA BUBLJKA OD 150 DIN. Jednostavno jadno i sramno kako se ponasate prema pacijentima a po komsiluku pricate da radite u bolnuci. Ja bi se stidio a ne ponosio. A tebi Gos. Bojanicu nebi da ni u Veterini da radis imas obraza da kazes da ces se vratiti na posao. DJON OBRAZ. n

Ccccccc

pre 7 godina

Vidite šta znači dobar advokat okrivljenog! Vidite šta znači kupovina vremena u tužilaštvu dok se navodno prikupljaju još neki papiri koji nikako da stignu! Vidite šta znači kad se ovakvi postupci vode u tužilaštvu grada u kome je doktor zadužio mnoge! Vidite šta znači kada kolege zataškavaju vaše propuste, nemar, nestručnost! Srbijoooooooo!!!

Nebojsa

pre 7 godina

Naknadno ocigledno fabrikuju papire i svedoke.nProfesionalac se ne pogadja s roditeljima a ako roditelji odbijaju onda zove Centar za socijalni rad jer su u tom slucaju neodgovorni roditelji kojima ae oduzima dete i naravno policiju ako zele na silu da otmu dete iz bolnice.nNe radi se o odrasloj punoletnoj osobi koja na svoju odgovornost potpisom napusta bolnicu. Takvi moraju na robiju i trajno da izgube licencu kao i pedijatar isto.n

Nemanja

pre 7 godina

Radim u zdravstvu..ovo sto on prica nema veze sa pamecu...sve je po protokolu odradio a kao nije insistirao da potpisu hahahaha...pa kod mene na poslu potpisuju saglasnosti za najmanje intervencije a i kad neko nesto odbija mora potpisati ako nece da potpise mora se zadrzati u bolnici dok rodbina ne dodje da potpise saglasnost...nije potpisao cao kriv si a svedoke mozes dovesti sa ulice..kasno je da lazes..kako ga nije sramota...gde mu je savest..\n

nada

pre 7 godina

sram te bilo , ni goveda da lecis ne bi ti dala , kriv si i ti i pedijatar , oboje u zatvor sramote jedne , brukuta ovu jadnu zemlju

milunher

pre 7 godina

Moj kci juce je pratila svekra od 80 godina u krusevacku bolnicu kako bi ga primili na odelenje hirurgije radi zakazanae operacije bruha. Sa svim potrebnim dokumentima ,snimcima i rezultatima cekali su na prijem od 9 do 13 sati.Prvo je pola sata cekala kod lekara,zatim na salteru za prijavu,pa opet kod lekara a onda ponovo na salter da stave pecat pa na prijemnom za odelenje sve ukupno 4 sata.Da li je to NORMALNO

Dusan

pre 7 godina

Doktoru bi ja polomio jednu ruku pa neka radi.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija