• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

03.11.2016

19:57

JELENIN UBICA ĆE PUĆI PRED NOVU GODINU: Policijski psiholog dao inspektorima novi smer u istrazi ubistva!

Vesti

JELENIN UBICA ĆE PUĆI PRED NOVU GODINU: Policijski psiholog dao inspektorima novi smer u istrazi ubistva!

Podeli vest

Ubica Jelene Marjanović bi pred Novu godinu mogao da napravi pogrešan korak koji bi ga odao, jer ubice iz strasti obično "pucaju" u atmosferi praznika, upozorio psiholog... Inspektori dobili nalog da u tim danima motre na Jelenin grob, nasip gde je ubijena i mesta koja je posećivala

Ubica pevačice Jelene Marjanović mogao bi da "pukne" tokom predstojećih praznika, da napravi pogrešan korak koji bi ga odao ili da možda čak i prizna zločin, upozorio je policijski psiholog inspektore koji rade na tom slučaju!

Godišnjica smrti nova šansa

Policijski psiholog je rekao da, ako se ubica ne oda za Novu godinu, sledeća prilika da to učini je godišnjica smrti Jelene Marjanović u aprilu.
- Tog dana sve će ga podsetiti na monstruozni zločin koji je počinio, vratiće mu se slike ubistva, premotavaće taj kobni dan od početka do kraja i tada bi mogao da pukne i prizna šta je učinio. Ili da barem učini nešto što bi ga odalo - rekao je psiholog inspektorima.

On je rekao da je jasno da je Jelena ubijena iz strasti, a takve ubice u prazničnoj atmosferi obično učine nešto u znak kajanja ili jednostavno požele da ostave poruku žrtvi i njenoj porodici.

Zbog toga su, kako saznaje Informer, inspektori koji rade na ovom slučaju dobili uputstva da pred novogodišnje praznike posebno motre na Jelenin grob, nasip gde je ubijena i mesta koja je rado posećivala za života, jer se očekuje da se ubica pojavi tamo i možda čak i prizna šta je uradio.

Tuga i kajanje

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, koja je danas ušla već u osmi mesec, inspektori su nedavno imali sastanak sa policijskim psihologom koji radi na najtežim ubistvima i koji im je dao potpuno novi smer u istrazi.

 

 

- Inspektorima je predočeno da će ubica Jelene Marjanović sasvim sigurno dati neki znak uoči ili tokom predstojećih novogodišnjih praznika. Jelena je ubijena iz strasti, a takve ubice obično "puknu" u atmosferi praznika, jer ih mnoge stvari podsećaju na žrtvu. Postignut je dogovor da se u tim danima prati ko dolazi na pevačicin grob, na nasip gde je ubijena ili na druga mesta koja je posećivala dok je bila živa. Očekuje se da će se ubica pojaviti na nekom od tih mesta i uraditi nešto kako bi iskazao kajanje ili poslao poruku žrtvi i njenoj porodici. Tada bi zločinac mogao da se oda, možda čak i da prizna zločin i tako bi bio uhvaćen - objašnjava naš sagovornik.

Novak Đurović

Sa ovom taktikom policije u potpunosti se slažu i kriminolozi i psiholozi.

Policijski ekspert Marko Nicović kaže da se Jelenin ubica sigurno bori sa savešću i da bi atmosfera praznika mogla da ga natera da prizna zločin.

Od Marjanovića ni traga

Ekipa Informera je tačno na sedmomesečni pomen pevačice "Granda" juče pokušala da stupi u kontakt s porodicom Marjanović u Borči. Međutim, ni Jelenin suprug Zoran niti njegov otac Vladimir Marjanović do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na naše pozive i poruke.

- Kod zločina iz strasti izvršitelj uglavnom nije profesionalni ubica, što je slučaj i kod nesrećne pevačice. Ona je ubijena na svirep i osvetnički način, u naboju emocija i agresivnosti, što jasno govori da to nije naručeno ubistvo, već je učinjeno iz neke bolesne ljubavi. Kod takvog profila ubica, za priznanje zločina vreme je jedini lek jer ne mogu dugo da se nose sa grižom savesti. Jelenin ubica, za kojeg i dalje tvrdim da je neko blizak njoj, može da se preda u onom trenutku kada ga sve podseti na nju, kada njegovu psihu nadjačaju moral i osećaj nedostajanja - naglašava Nicović.

Prelomni trenutak

Milan Kostić, klinički psiholog, objašnjava za Informer da su praznici dani kada kod svih prorade jake emocije, seta, osećaj mira i želje da budemo sa svojim najbližima, što može biti prelomni trenutak za jednog ostrašćenog ubicu.

Radovanović: Praznici su pogubni za ubice

Poznati kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da se u ranijoj njegovoj praksi dešavalo da ubice "propevaju" za neki pravoslavni praznik ili njima bitan dan koji ih podseća na žrtvu!
- Ukoliko je Jelenin ubica pravoslavac, religiozan čovek, ako poštuje običaje, vrlo je moguće da za predstojeće praznike ili čak Novu godinu, on emocionalno popusti i prizna svoj greh. Praznici su pogubni za ubice, naročito za one koji zločin počine iz strasti. Uglavnom pred njima važne datume ili godišnjice pomena žrtve, njima se stvori naboj emocija, griža savesti, požele da se ispovedaju bliskim osobama, pa čak i policijskim službenicima. Kod sveštenika retko ko ide jer zna da to onda i dalje ostaje tajna - ističe Radovanović.

- Božić, Badnje veče, slava, pa čak i novogodišnji dani vezuju nas za porodicu i gledamo da sa njima provedemo svaki trenutak. Isto važi i za osuđenike, počinioce strašnih zločina, jer ti dani su jednostavno lek za mnoga rešenja. Zato smatram da i u ovom slučaju može isto da se dogodi, kada ubica pokojne pevačice "Granda" ne bude više mogao da upravlja svojim frustracijama i tolikom količinom emocija koje ga podsećaju na žrtvu - kaže Kostić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Jel vi to dajete instrukcije ubici da se  ne bi predao,sve ste mu izdiktirali kako da se zastiti od policije i da prevazidje zamku.Kao prvo pricate gluposti,otkud znate da je ubica bio zaljubljen u zrtvu,mozda ga je vodila samo strast a zrtvu je dozivljavao kao predmet zadovoljenja licnih seksualnih potreba.M ozda je egoista i narcisoidan a oni misle samo na sebe,drugi su im nevazni i otud, njegova savest bice mirna a vec sto puta do sada je mogao da nadje drugi predmet svog zadovoljstva.\n

mile

pre 7 godina

Znaci ove godine ne cekamo Novu godinu,nego priznanje Jeleninog ubice. Zato je grad vec okicen. Stvarno ne mogu da verujem da je neko ozbiljan ovo rekao. Jedino ako on nije ubica.\n

stvarnost

pre 7 godina

Izgleda da ste vi pukli dajuci ovakve izjave !

Stole

pre 7 godina

Dragi psiholozi, sve ste nam lepo objasnili, a novinari napisali, sta ce da bude i kako. Samo niste rekli za koje praznike ce ubica da propeva i koje godine? Ovo je odlicno resenje za ubicu da se na vreme prikrije od mogucih iznenadjenja.....e svaka vam cast!

Zozon

pre 7 godina

I tako gospodo novinari, a i vi gospodo psiholozi, dadoste odlican savet ubici, ko god da je, da se dobro cuva i ne prilazi mestima, koje ce policija posebno posmatrati u vreme praznika. Odlicno upozorenje za ubicu.

nada

pre 7 godina

E sada kada ste to javno obelodanili budite sigurni da ga neceta otkriti !!!!!!!!!!!!!!!! Ovakve i slicne stari se ne iznose u javnosti i ubica obavestava. Nemogu da verujem da je ovolika nesposobnost i da policiju treba da savetuju tamo neki psiholozi i kriminolozi kada se zna ko je Jelenu ubio ali nema materijalnih dokaza.SRAMOTA- OVO PRELAZI SVE MOGUCE GRANICE !

stevan imanja

pre 7 godina

sta se pravite ludi , njeno ubistvo je ritual koje izvode tajne sluzbe po principu Kineska Osveta , neko iz americke ambasade agenata i marinaca je narucio ubistvo da posalje poruku nekom iz valde ili Vucicu da bude poslusan . Moguce takodjer da je Jelena bila slucajno svedok necega sto nije smela da vidi ili zna jer se kretala u krugovima estradne elite iz kojih je neko mogao vrlo verovatno da radi za strane tajne sluzbe

Andja

pre 7 godina

Moj boze glupog li komentara ... ti zivis u fazonu " teorija zavere"... a jeste ona je bila mnogo vazna licnost u vladi Aleksandra Vucica..

Andja

pre 7 godina

@Meda .. pa znam da se ne radi .. moj komentar ima ironicnu notu ..

MM

pre 7 godina

Da je tako kao što pokušavaju neki da skrenu misli ostalima, onda bi se našao neko podoban da robija, podmetnuli bi neki dokaz i završili sa tom pričom. A drugo je što Jelena nije bila iz tih krugova kao što su mnoge poznatije pevačice, koje su i bile u vezi sa raznim tipovima i likovima i čija su imena zvučnija od Jecinog na estradi. Nego su zločinci mislili da će ovo proći bez ovolikog interesovanja javnosti, jer ipak nije bila toliko poznata... loš scenario, ali dobra podrška u uklanjanju tragova je izazvala pažnju javnosti.

cica ubica

pre 7 godina

Današnjim psiholozima su neophodni pravi stari školovani psiholozi da ih leče ili bar poduče da ne lupetaju gluposti

zakeralo

pre 7 godina

pa lepo ste ga upozorili sta ne treba da radi.Imate li vi imalo soli u glavi

nati

pre 7 godina

Nisam videla vece idiote od ovih koji istrazuju Jelenino ubistva.Ovo nema ni u najzaostalijim primitivnim zajednicama na nivou rodovske zajednicko.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija