• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.11.2016

16:00

(FOTO) NEVEROVATNA ZAPLENA CARINE: Tri tone namirnica krio u podrumu zgrade!

Vesti

(FOTO) NEVEROVATNA ZAPLENA CARINE: Tri tone namirnica krio u podrumu zgrade!

Podeli vest

Zajedničkom akcijom carine i policije u jednom magacinu u Subotici otkriveno je tri tone robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije, koja je bila namenjena crnom tržištu, saopšteno je danas iz Uprave carina

Zahvaljujući anonimnoj telefonskoj prijavi upućenoj carinarnici Subotica, dobijen je sudski nalog za pretres magacina smeštenog u podrumu jedne stambene zgrade u tom gradu.

Među otkivenom robom nalazilo se preko 350 vrsta proizvoda široke potrošnje za koje nisu plaćene nikakve dažbine.Između ostalog, tu se našlo i preko 900 kilograma hrane za pse i mačke koja je po nalogu veterinarskog inspektora odmah upućena u ZOO vrt na Paliću kako bi poslužila za ishranu životinja.

Uprava carine

Utvrđeno je da je pomenuti prostor, koji podseća na garažu, iznajmljivao jedan 51-godišnji Subotičanin i da je u njemu držao šest frižidera u kojima je zatečeno preko 130 kilograma zamrznutog i paniranog mesa, dok se na paletama oko njih nalazilo i gotovo 170 kilograma mleka i mlečnih proizvoda - različitih sireva, namaza, šlagova..., kao i konzervi ribe i mesnih narezaka.

Uprava carine

Carinici su tom prilikom zaplenili i skoro 600 kilograma čokolade, gotovo 380 kilograma raznih vrsta kafe i više od 250 kilograma eurokrema, keksa, bombona, kinder jaja i drugih konditorskih proizvoda.Osim toga u prometu se neće naći ni preko 100 kilograma testenine, muslija, pahuljica, pirinča i kukuruza, kao ni 30 kilograma džema, maslina i čajeva, ali ni više od 80 kilograma supe u kockama i preko 100 kilograma različitih deterdženata i omekšivača za rublje, krema za lice i telo, gelova za tuširanje, šampona za kosu, zubnih pasti, dezodoranasa i drugih sredstava za održavanje higijene.

Uprava carine

Napominjući da ovaj slučaj predstavlja dobar primer neprestane borbe koja se vodi u suzbijanju sive ekonomije, Uprava carina je pozvala građane da nastave da joj prijavljuju sve oblike kršenja carinskih propisa ili korupcije koje primete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Vama je stalo samo do poreza, kao da je ljudski zivot i njegov opstanak nevazan i bezvredan.Znaci svi mi postojimo da bi placali porez,ako ne,onda nas treba strpati u zatvor.Pa jel to prirodni zakon zbog cega nas je bog stvorio.Tu ludnicu sa oporezivanjem stvorili su pohlepni i nezasiti zelenasi.To je neprirodan i lopovski zakon koji ste vi pohlepni smislili i legalizovali,pa sad vi ispadate posteni a pravi posteni ljudi,lopovi.Taj covek je za svoje pare kupovao tu robu a vi cete sve razbucati i podeliti medjusobno ili dati drugima fraj da koriste, pa cete vi biti posteni a on lopov.Necete ni okom trepnuti i savest ce vam biti mirna na sve to sto radite.Jadni smo i ubogi \n,za to ce nas bog i unistiti,jer smo ne dostojni zivota koji smo fraj dobili od njega.\n

nele

pre 7 godina

TRI TONE druže! Da je bilo 30 kila pa da kažeš za svoje potrebe. Pa i ja bih tako...

BR

pre 7 godina

Ljudi prezivljavaju, ovo je sitan sverc. U stranim kompanijama se radi za 200 eura. Bolje da cesljaju tajkune. Njima prave povoljnosti. Njima nikad bolje do sad !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija