• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2016

14:41

SLUČAJ MALOG RADENKA IZ LOZNICE: Krivična prijava protiv lekara zbog smrti dečaka!

Vesti

SLUČAJ MALOG RADENKA IZ LOZNICE: Krivična prijava protiv lekara zbog smrti dečaka!

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Loznici protiv doktora Dobrivoja Bojanića zbog nesavesnog lečenja osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, koji je preminuo od sepse nakon preloma ruke

 - Podneta je krivična prijava po službenoj dužnosti, nakon spoljnog stručnog nadzora - potvrđeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Dečak je nakon pada sa tobogana imao otvoren prelom ruke, a roditelji su ga odvezli do Opšte bolnice u Loznici, gde mu je Bojanić sanirao ranu i stavio gips, ali nije zadržan u bolnici.

Tri dana kasnije zbog komplikacija i povišene temperature, Radenko je prebačen u "Institut za majku i dete" u Beogradu, gde je nekoliko puta operisan.

Bitka za ruku, pretvorila se u bitku za život, koju je mališan izgubio 8. oktobra.

DOKTOR DOBRIVOJE BOJANIĆ SE PERE OD ODGOVORNOSTI: Nisam kriv za smrt malog Radenka, vraćam se na posao!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draza

pre 7 godina

pazi te da nije malo puno godinu dana zatvora...zato nam i jesu takvi lekari,s obzirom kakve su nam kazne...

nati

pre 7 godina

Oduzeti im licencu najmanje na 5god.pa bi posle radili odgovorno,jer njima ne nedostaje strucnost.Rutinski rad i nedovoljna paznja  oduzima pacijentima. zivot.\n

Draza

pre 7 godina

ma sta na 5 godina,trajno...da bude primer i drugim kolegama,pa nije on operisao mozak pa da se tu nesto nagadja da li je kriv ili nije...covek nije znao da prepozna sta moze da se dogodi kod otvorenog preloma,traljavo je to uradio,i sad deteta nema...ma na mesalicu i mesaj malter,nema vise nikog da lecis i tacka.

u magnovenju

pre 7 godina

Maksimalna kazna je godinu dana. Dogovorice se sa tuzilastvom, dobice nanogicu koju ce nositi mesec dana i kraj. Ima li to amisla?

Senka

pre 7 godina

Pa zar se treba čuditi što se u Srbiji dešavaju verbalni i fizički napadi na medicinsko osoblje posle ovakvog javašluka u zdravstvu? Zar je za jedan uništen dečiji život dovoljna godina dana zatvora (ako i na toliko bude osuđen)?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija