• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

10.11.2016

10:01

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE U KRALJEVU! Sve sobe u porodičnoj kući Stojković su izgorele!

Vesti

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE U KRALJEVU! Sve sobe u porodičnoj kući Stojković su izgorele!

Podeli vest

U eksploziji plinske boce u kraljevačkom naselju Jarčujak, jutros oko 6 sati, lakše povrede zadobio je Tomislav Stojković, vlasnik kuće. U požaru koji je nastao nakon eksplozije izgorele su sve sobe u kući

U trenutku eksplozije u kući je bilo još troje ljudi, Tomislavova supruga Verica, sin Nedeljko i deda.

- Zet je probao da odvije bocu, ali je plin počeo da šišti iz creva. I onda se začula eksplozija. Bože sačuvaj! Ne možete da poverujete kakva je to bila detonacija. Unuk i ja smo bili na spratu, a mog zeta je eksplozija izbacila na terasu, i leteo je nekoliko metara ispred kuće. Sreća je njega i nas spasla – ispričao je kroz suze Tomislavov tast, koji je došao da im pomogne oko jesenjih radova.

Tomislav Stojković je kao saznajemo prošao samo sa lakšim povredama, a ukućani su u potpunom šoku od svega što im se desilo.

- Mene je probudila eksplozija, i čuo sam majku kako me zove. Potrčao sam niz stepenice, ali je plamen vatre, koja se pojavila nakon eksplozije boce bio toliko veliki da nisam mogao da siđem. Zato sam izašao na terasu sprata i skočio sa nje kako bi otišao da zovem komšije u pomoć. Majka je uspela da izađe iz sobe, ali je oca uhvatila eksplozija i bacila ga – kaže sin Nedeljko Stojković.

Verica Stojković kaže da se sa suprugom Tomislavom spremala da krene ka Studenici kod njegovih. Kako kaže Verica, nije se osećao gas u sobi, ali da je u trenutku iscureo, jer je najverovatnije bio neki problem sa crevom.

- Tomislav je pokušavao da bocu odvije i onda je u trenutku počeo da se oseća gas u sobi. Pošto nam je šporet bio u blizini, on mi je samo rekao da bežim i budim ostale. Nakon toga nastala je stravična eksplozija – kaže Verica.

Vatra se vrlo brzo proširila celom kućom. Iako su vatrogasci stigli brzo, skoro sve sobe u prizemlju i na spratu su izgorele. Nastradao je i sav nameštaj u njima.

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu kaže da će njihove službe raditi na istrazi, kako bi se uvtrdio uzrok eksplozije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija