• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

17.11.2016

11:02

(VIDEO) UGAŠEN POŽAR U NIŠU! Zgrada Elektrodistribucije izgorela jer je neko ZAPALIO KONTEJNER!

Vesti

(VIDEO) UGAŠEN POŽAR U NIŠU! Zgrada Elektrodistribucije izgorela jer je neko ZAPALIO KONTEJNER!

Podeli vest

Na trafou Elektrodistribucije u Ulici Svetozara Markovića u centru Niša oko 10 sati došlo je do velikog požara nakon čega se zapalila cela zgrada ovog preduzeća

Požar je nakon dva sata borbe sa vatrenom stihijom lokalizovan. Svi zaposleni Elektrodistribucije su na vreme evakuisani i nema povređenih. A kako javlja RTS prilikom intervencije je povređen jedan vatrogasac.

Sve ekipe Niške vatrogasno spasilačke brigade su učestvovale u gašenju vatre.

Kako su saopštili iz MUP-a, požar je izbio u prizemlju zgrade i proširio se na zadnji sprat i krov.

- U gašenju požara angažovano je 17 vatrogasaca spasilaca sa osam vozila - saopštio je MUP.

Iz Elektrodistribucije su saopštili da je, prema prvim informacijama, do požara došlo nakon što je nepoznata osoba zapalila kontejner pored trafostanice i zgrade elektrodistribucije!

Kako je javljao reporter "Blica" sa lica mesta, sa poslednjeg sprata zgrade kuljao je gust, crni dim, dok se plamen više ne vidi.

U zgradi je u trenutku izbijanja požara bilo dvadesetak radnika i svi su evakuisani na vreme.

- Vatrogasne ekipe su izašle na teren i ugasile požar, zaposleni su evakuisani iz zgrade i nema povređenih radnika EPS i građana. Istraga nadležnih institucija utvrdiće uzrok požara, kao i procenu nastale štete - saopštili su iz EPS-a.

Direktor Elektrodistribucije Niš Boba Džunić rekao je za RTS da se prvo zapalila trafostanica u prizemlju zgrade i da se požar dalje proširio na zadnji sprat.

Zbog visoke temperature popucala su stakla na prozorima zgrade. Ceo centar Niša je bez struje, ne rade ni semafori.

- Ekipe su na terenu i čine sve kako bi se u centru Niša u narednih nekoliko časova uspostavilo stabilno snabdevanje električnom energijom - saopštio je EPS.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nera

pre 7 godina

Drzavna firma sta ih briga . Ukrasce na malini ili povecati struju za jedan dinar i eto nove zgrade .

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Нема од тога ништа. Заштитар Саша и поверилац Родољуб узели су у заштиту пироманку из нишке Јагодин мале. Не може јој нико ништа, има право да пали шта год хоће и где год хоће. Сале и Роћко јаки су као земља.

Ljubica Krnjaić

pre 7 godina

Sramota. Ako je tačno, ovo što malopre rekoše da se požar sa kontejnera na uli u proširio na zgradu Elektrodistribucije onda svi radnici tog preduzeća koji su u tom momentu bili u preduzeću treba krivično da odgovaraju. Njihova je obaveza bila da požar ugase. A požar kontejnera su mogli da ugase kofom vode. Ako nisu obučeni da gase početne požare direktoru uz taj prekršaj treba natovariti svu nastalu štetu. I još, da li je dozvoljeno goriv materijal odlagati uz objekat na udaljenosti manjoj od 6 metara? Ako je priča o uzroku požara iskonstruisana, onda su svi koji u takvoj konstrukciji učestvovali umno poremećeni i opasni.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija