• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D. - A. C.

23.11.2016

21:01

ISTRAGA KRVAVOG MIGRANTSKOG ZLOČINA: Plemenski obračun iz Avganistana prenesen na ulice Beograda!

Vesti

ISTRAGA KRVAVOG MIGRANTSKOG ZLOČINA: Plemenski obračun iz Avganistana prenesen na ulice Beograda!

Podeli vest

Migranta iz Avganistana Safija Gorita (26) u ponedeljak nasmrt pretukla i izbola petorica pripadnika suparničkog plemena... Dva klana svoje sukobe iz Avganistana preneli i na beogradske ulice

Migrant iz Avganistana Safi Gorit (26) ubijen je u ponedeljak na Zelenom vencu u Beogradu u krvavom obračunu pripadnika dva zaraćena plemena iz ove zemlje, saznaje Informer u istrazi ovog zločina.

Nesrećnog Safita su brutalno pretukli i nasmrt noževima izboli R. A. (24), P. A. (24), H. H. (20), D. N. (29) i Z. R. (22), koji su odmah uhapšeni.

Pokušali da beže

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, sukob između dvadesetak migranata nastao je zbog neraščišćenih računa između pripadnika dva zavađena plemenska klana.

U pitanju je verovatno rat članova plemena Talibana i Paštuna. Mogući su novi obračuni, to su vrlo osvetoljubivi klanovi
Dževad Galijašević,
stručnjak za terorizam

Taj rat potiče još iz Avganistana, a preneo se i na beogradske ulice.

- Petorica uhapšenih Avganistanaca članovi su plemena koje je već godinama u ratu sa klanom kojem pripada ubijeni Safi Gorit. Netrpeljivost između tih klanova se nastavlja i dok su u izbeglištvu. Ljudi iz različitih plemena organizuju se međusobno i u izbeglištvu, dele se u manje grupe i drže se među sobom, često ulazeći u sukobe sa pripadnicima drugih plemena. To je bio i motiv ovog krvavog obračuna na Zelenom vencu - rekao je izvor Informera.

Gorit je ubijen u ponedeljak oko 15 časova, kada je posle kraće svađe njega i njegovog druga napala grupa od dvadesetak Avganistanaca, koji su ga izmasakrirali noževima i motkama.

 

 

Nesrećni mladić je brzo preminuo, dok je njegov drug u teškom stanju prebačen u bolnicu.

printscreen

Prema saznanjima Informera iz istrage, ubice su uhapšene pošto su posle zločina pokušali da se utope u grupu sunarodnika. 

U pritvoru pod stalnim nadzorom

Uhapšene migrante u policijskom pritvoru čuvaju sa posebnim oprezom.
- Zbog vrste krivičnog dela za koje se sumnja da su počinili, oni su pod budnim okom stražara u pritvoru. Ipak, njihova spremnost da se ovako brutalno obračunaju nasred ulice, i to usred bela dana, iziskuje dodatan oprez. Još jedan problem je što oni slabo govore engleski, pa je sa njima veoma teško sporazumevanje - saznaje Informer.

- Petorica osumnjičenih migranata pobegli su posle zločina prema Ekonomskom fakultetu, tamo su naišli na svoje sunarodnike i umešali se među njih. Međutim, pripadnici Interventne jedinice su ubrzo nakon ubistva Gorita uspeli da ih identifikuju u Ulici Gavrila Principa i da ih odmah uhapse. Kod njih su pronađena četiri noža, od kojih su dva bila krvava, što je dodatno pojačalo sumnju da su upravo oni umešani u to krivično delo - navodi naš sagovornik. 

Moguća osveta

Međunarodni stručnjak za terorizam Dževad Galijašević rekao je za Informer da je obračun dve grupe Avganistanaca u centru Beograda u stvari sukob njihovih zaraćenih plemena Talibana i Paštuna, koji će se sigurno nastaviti.

- U Avganistanu već decenijama besni rat između dva njihova najbrojnija plemena, Paštuna i Talibana. Oni se toliko međusobno ne podnose da su u stanju bukvalno jedni druge da zakolju na ulici, i to se u Avganistanu svakodnevno dešava. Sukob dve grupe migranata u centru Beograda, koji je rezultirao smrtnim ishodom, samo je još jedan u nizu okršaja dva plemena. Najgore je to što se osvete kod ovih plemena podrazumevaju. Ne želim nikoga da plašim, ali je vrlo moguće da će se nakon ovoga na ulicama Beograda nastaviti sukob dva zaraćena klana - upozorava Galijašević.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 7 godina

Pocece i politicare da kolju,to im je kao dobar dan

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija