• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

30.11.2016

21:30

ŠOKANTNO SVEDOČENJE DOKTORKE SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: Čuli smo kako šušti gas ispod Radenkove rane!

Vesti

ŠOKANTNO SVEDOČENJE DOKTORKE SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: Čuli smo kako šušti gas ispod Radenkove rane!

Podeli vest

Mali Radenko Nikodinović je kod nas došao u katastrofalnom stanju... Kada smo mu napipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene, rekla na saslušanju u Loznici dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta

Mali Radenko Nikodinović došao je na Institut za majku i dete u katastrofalnom stanju, a kada smo mu napipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene!

Ovo je u ponedeljak na saslušanju u Tužilaštvu u Loznici rekla dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta za majku i dete koja je lečila tragično preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice.

Stravična povreda

Prema saznanjima Informera, doktorka Zlatar je na saslušanju do detalja opisala u kakvom je stanju bio mali Radenko kada je u četvrtak, 6. oktobra, primljen na Institut.

 

 

Posle iskaza lekara sa Instituta, jasno mi je da oni nisu mogli ništa da urade i da su za smrt mog sina krivi samo doktori iz Loznice
Milan Nikodinović,
Radenkov otac

- Dečak je doveden u katastrofalnom stanju i praktično nije bilo šanse da ga spasemo. Bio je malaksao, sa visokom temperaturom i otečenom rukom. Doduše, imao je osećaj u ruci, što nam je još davalo kakvu-takvu nadu... Međutim, kada smo mu skinuli gips, naišli smo na ranu kakva se retko viđa. Bilo je strašno! U trenutku kada smo mu napipali mesto povrede po površini, ispod kože se jasno čulo kako šušti i pucketa gas koji se tu nakupio posle bakterijske infekcije. Bilo je očigledno da je u pitanju gasna gangrena koja se već raširila i da tu malo toga može da se uradi. Čak i da mu je amputirana ruka, teško da bi preživeo - rekla je dr Zlatar na saslušanju u lozničkom tužilaštvu.

Milan Nikodinović, otac malog Radenka, rekao je za Informer da je upoznat sa iskazom doktorke Zlatar i njenih kolega sa Instituta i da je posle onoga što je čuo uveren da oni nimalo nisu krivi za smrt njegovog sina.

 

 

- Video sam da su lekari sa Instituta bili vidno potreseni na saslušanju, nisu mogli da veruju u kakvom stanju su im doktori iz Loznice poslali mog sina. Verujem onome što je rekla doktorka

Zlatar, ona je radiolog, radila je snimak Radenkove ruke i sasvim sigurno je imala tačan uvid u stanje povrede. Posle svega, sada sam poprilično siguran da on ne bi preživeo i da su mu amputirali ruku - rekao nam je Milan Nikodinović.

Hronologija događaja

2. oktobar: Radenka posle otvorenog preloma podlaktice pregledao dr Dobrivoje Bojanić i stavio mu gips
6. oktobar: Pošto se dečaku u međuvremenu inficirala rana, odlučeno je da se pošalje u Beograd na Institut za majku i dete.
7. oktobar: Dan posle prijema, na Institutu odlučuju da Radenka leče u hiperbaričnoj komori i da mu ne amputiraju ruku
8. oktobar: Radenko umire od gasne gangrene u subotu ujutru u 9.45

Otrkićemo 

Radenkov otac kaže da je zadovoljan kako se istraga sprovodi, da je siguran da će na kraju istina izaći na videlo i da će krivci odgovarati.

- Istraga se vodi detaljno i pažljivo, bez laži i prevare, jer je situacija zaista teška, posebno što je u pitanju jedan dečiji život. U ponedeljak je saslušan ostatak lekara iz Beograda, a 2. decembra, pored dodatnog osoblja iz bolnice u Loznici, pred tužilaštvom će se naći i moja sestra, koja je čuvala Radenka kada je pao, kao i komšinica kod koje se igrao. Prema dosadašnjim informacijama, poslednje saslušanje biće 16. decembra - dodaje Nikodinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
una

pre 7 godina

Kako je malo trebalo da ovaj jadni dječak ostane živ, to me najviše glođe! Samo mrvicu pažnje više, koja minuta posvećenosti više, nikakvi veliki novci ili ogromno vrijeme i trud, nikakvo posebno znanje ili stručnost osim uobičajenog, samo to malo, neznatno malo. :(

jelena

pre 7 godina

Ne mogu da se smirim posle ove izjave doktorke da je detetu moglo da se pomogne,a nije ucinjeno sve sto treba u ovakvim situacijama.Dokle vise da nam ubijaju decu?Svaka cast pojedinim doktorima,ali ih ima mnogo vise koji ne zasluzuju ovo zvanje.

XXL

pre 7 godina

O Bože čitanjem ove vesti srce da prepukne. Divim se tim roditeljima kako sve to podnose u bolu i tuzi. Ne znam kako bi primio takvo saznanje o stanju svoga deteta koje su lekari izneli u istrazi.

Bety

pre 7 godina

Nemoze covjek da vjeruje koliko nesavjesnih doktora ima! U neka bolja vremena,u bivsoj SFRJ bila sam djete i prezivjela tesku saobracajnu nesrecu,moji ekstremiteti su bili sa otvorenim lomovima, i danas nosim uzasne oziljke,ali sam ziva i imam porodicu zahvaljujuci savjesnim lijecnicima koji su postovali ljudski zivot i Hipokratovu zakletvu. Mali andjele Radenko pocivaj u miru Bozjem, Roditeljima zelim svu snagu da svoj bol mogu nositi i snagu da istraju u pravdi, kako zbog svog izgubljenog djeteta tako zbog svih onih djecaka i djevojcica koji ce polomiti ruku i doci kod lijecnika kojima ljudski zivot ne znaci nista.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija