• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

05.12.2016

22:48

HOĆE KEŠ! PORODICA UBIJENE PEVAČICE TUŽI NAVELIKO: Marjanovići od Informera traže čak 27,5 miliona!

Vesti

HOĆE KEŠ! PORODICA UBIJENE PEVAČICE TUŽI NAVELIKO: Marjanovići od Informera traže čak 27,5 miliona!

Podeli vest

Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš Marjanović zbog "povrede časti" i "pretrpljenog straha" traže milionsko obeštećenje od našeg lista... Poslednja tužba, od 2,5 miliona dinara, od Zoranovog je sina iz prvog braka, čiju je ispovest za Informer dao upravo Zoran

Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš Marjanović tužili su "Informer" zbog tekstova o monstruoznom ubistvu pevačice "Granda" i traže da im isplatimo čak 27.500.000 dinara zbog "povrede časti", "ugleda" i "pretrpljenog straha"!

Poslednju tužbu za dva sporna teksta stigla je i od Jeleninog pastorka, odnosno Zoranovog sina Uroša iz prvog braka, koja "vredi" 2.500.000 dinara.

Porodični napad

Kako u tužbama navode članovi porodice Marjanović, zbog "spornih" tekstova i naslova objavljenih od 3. aprila do današnjeg dana, Jelenin suprug Zoran od našeg dnevnog lista potražuje čak 13.000.000, dok svekar Vladimir i dever Miloš traže po 6.000.000 dinara.

 

 

Tako nas porodično optužuju da smo im narušili čast, privatni život, ugrozili bezbednost, identitet, čak i u onim tekstovima gde ne postoje jasne indicije da je reč o bilo kom članu te porodice!

U tužbi sastavljenoj na pet strana detaljno se opisuju svi problematični momenti u kojima se spominje tuženi, čak i u onim tekstovima gde je naš list jasno stavio do znanja da je Zoranov sin nevin!

S obzirom da je najmlađi Marjanović maloletan, u ovom sudskom sporu njegov zakonski zastupnik je Zoranova bivša žena Sandra Radojčić.

- Tuženi su u pomenutim tekstovima senzacionalističkim i tendencioznim navodima i neistinama, na najgrublji način, suprotno svim pravilima novinarske struke i etike, nepoštovanjem ne samo zakonskih i profesionalnih već i moralnih principa povredili prava maloletnog tužioca, i to kako pretpostavku nevinosti, tako i pravo na privatnost, dostojanstvo i integritet - navodi se u uvodu tužbe.

Pitamo: Marjanovići odakle vam pare?

Za sve ove tužbe, popisane "sporne" fotografije, tekstove o ubistvu, kaljanje časti, ugleda, pretrpljen strah za koji nas Marjanovići tuže oni su morali da iskeširaju ozbiljne sume novca za sudske troškove.

Za sastav tužbe i sudske takse Zoran, Vladimir i Miloš "pukli" su po čak 225.000 dinara, dok se na te iznose dodaju i troškovi za maloletnog Zoranovog sina od 77.800 dinara.

Zanimljivo je i da nas pevačicin pastorak sudski tereti za tekst u našem štampanom izdanju pod naslovom" Jelenu sam voleo, nisam je ja ubio", za koji nam je lično njegv otac dao odborenje!

U dogovoru sa novinarkom Informera Zoran Marjanović je pričao u ime svog sina i dao dozvolu da, iako je maloletan, objavimo njegovo puno ime i prezime, uz uslov da mu sakrijemo lik, baš kako je i urađeno!

 

 

Advokatski tim porodice Marjanović i u ovoj tužbi taksativno navodi koliku sumu novca želi za svaku stavku pojedinačno.

Zbirno od našeg lista maloletni Uroš Marjanović za "povredu časti i ugleda" traži po 1.000.000 dinara, dok za "pretrpljeni strah" zahteva da mu se isplati 500.000 dinara.

Marjanovići nemoćni

S druge strane, stručnjaci smatraju da će ovde jedini profit ostvariti advokati, jer je sve ostalo neizvodljivo dok se slučaj ne završi.

 

 

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Informer da svaki građanin ima pravo na tužbu, ukoliko je ona osnovana.

- Advokati su sigurno posavetovali sve članove porodice Marjanović da ponaosob tuže svakog, jer uglavnom u sudskim sporovima zastupnici najviše i profitiraju. Svakako osim besplatnog pisanja o Marjanovićima i zarade koju će dobiti njihovi zastupnici, dok se ubistvo pevačice ne reši, sva ova sudska izvršenja su nemoguća - ističe Nikolić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо дневне новине Информер и привредни субјект Инсајдер тим, д.о.о., Београд.

BRANITELJ INFORMERA

pre 7 godina

Njih cetvoro koji stoje iza ovog zlocina od njih i jedna cupi nek znaju da od Informera nece dobiti ni dinar i nek znaju da se sami odaju svakim danom sve vise i vise.

cccc

pre 7 godina

Ovo su neradnici, od čega da žive ako na prevaru dođu do para.

Stole

pre 7 godina

Kakav je to greh Jelena mogla da ima, osim sto je bila zrtva teske ljubomore. Zasto i Jelena nije imala pravnu podrsku da se brani, vec su je ubili kao psa u bacili u Kanal. Prikrivanje zlocinca je isto tako krivicno delo za koje se primenjuje kazna zatvora, a ne samo ubici ili ubicama!

Jami

pre 7 godina

Možda su poučeni iskustvom one porodice koja je unovčila bolest svog deteta u višemilionskom iznosu!Ovo nije nikakvo iznenađenje!

juka

pre 7 godina

Hrabro nema šta...samouvereno veruju da apsolutno nisu umešsni u ubistvo...ili im je neko dao "jaku garanciju"da ih nece hapsiti.Da,ovde samo advokati imaju korist i tužilaštvo,a svi drugi ce izgubiti pare a proces ce biti razvučen na 15 godina.Standradno šišanje ovaca.Treba se klonuti suda i sudstva.Niko pravdu još nije dokazao.On se formira na osnovu državnih interesa.Sto se samog ubistva tiče ono je organizovano po sektaskim običajima i ritualima i to ce se dokazati kad tad ako bude postojao interes za to kojeg sada nema.Zasto ga nema?To država zna i niko više!!!!

TEO

pre 7 godina

Istina je kao voda, uvek nadje svoj put.Čudni su putevi da uzbro ideš prema DNU.

Auuuu

pre 7 godina

Svi oni se sami ponasaju kako se ponasaju i sami su takvi kakvi su, pa im je onda krivo sto njihova porodica ne nailazi na opste divljenje nego na opsti prezir. Niko im nije branio da ispostuju Jeleninu majku za zivota i da posle bar odu na sahranu. I mnogo toga jos... Izvinite, ali o tome kakvi ste , vi sami pokazujete, a drugi samo primecuju to. ... A Jelena ni za lek!

Kreteni

pre 7 godina

Kizo to te savetuje tvoja podvojena žena koja nista ne radi a puna je ko brod. Usput videse taksisti da je ista Jelena. Pa kako je moguce? Kizo, Krizo

Andja

pre 7 godina

Po svoj prilici im je pronalazak Jeleninog ubice sporedna stvar , kao uvek do sad oni sebe stavljaju u prvi plan ,da su zrtve a nikako da shvate zrtva vise nije medju zivima ...

gospava

pre 7 godina

hapsiti pod hitno svu trojicu dok jos nekog nisu ubili

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija