• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.12.2016

11:18

ADVOKAT PORODICA UBIJENIH GARDISTA: Tražićemo saslušanje Vuka Jeremića, KAKO JE ON PRVI ZNAO ŠTA SE DESILO?!

Vesti

ADVOKAT PORODICA UBIJENIH GARDISTA: Tražićemo saslušanje Vuka Jeremića, KAKO JE ON PRVI ZNAO ŠTA SE DESILO?!

Podeli vest

Advokat porodica dvojice ubijenih gardista 2004. godine u Topčideru Oglica Batić izjavila je danas da će tražiti novu rekonstrukciju događaja u kasarni na Topčideru, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića, koji je o ubistvu obavestio načelnika Generalštaba Branka Krgu

Batićeva je je rekla da Krga tog dana nije bio u Srbiji.

- Malo je čudno da kabinet predsednika države pre načelnika Generalštaba saznaje o tom događaju - rekla je Batićeva.

Na insistiranje voditelja da kaže kakve veze sa tim događajem ima Andrićev venac, ona dodaje: 

Tanjug

- To je Vuk Jeremić, on je javio. I to je Krga rekao da mu je simptomatično kako se on o tako nečem obaveštava preko savetnika predsednika. I ja se pitam. Predložili smo da Vuk Jeremić bude saslušan, ali tužilašto to do sada nije uradilo. 

Jeremić je služio civilni vojni rok u Kabinetu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu. 



Inače, forenzička analiza u 3D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, biće prikazana danas na konerenciji za novinare u Beogradu.

Batićeva za TV Pink kaže da ova analiza ukazuje na zaključke koji su suprotni onim koje je svojevremeno uradila vojna komisija.

Činjenica je, kaže, da gardisti nisu imali međusobni kontakt i da je jasno da je gardiste ubila treća osoba.
Tanjug

Ona je podsetila da tokom istrage nisu izuzeti trgovi DNK analize, ali da će oštećeni predložiti izvođenje niza radnji i dokaza, praktično novu rekonstrukciju događaja.

- Ne znam što se ovde komplikuje čitava situacije jer postoji dovoljno materijalnih dokaza da se pređe u novu fazu - rekla je Batićeva.

Ponovila je da je gardiste ubila treća osoba, te da je reč o NN licu.

Na insistiranje da kaže da li sumnja ko bi mogla da bude ta osoba, Batićeva je rekla da misli da je rano za bilo kakve zaključke.

- Imam neka svoja intimna mišljenja koja ne želim da iznosim javno - precizirala je Batićeva.

Batićeva kaže da će vršiti pritisak na pravosudne organe da se ide dalje, ali je primetila i da kada god se obrate tužilaštvu ili nadležnim institucijama u vezi sa nekim pitanjima i predlozima, ne dobijaju odgovore ni pisane ni usmene.

Otac ubijenog gardiste Dražena Milovanovića, međutim, kaže da je vojnike ubila, kako kaže, vlada Vojislava Koštunice.

Tanjug

Vlada Borisa Tadića je, prema njegovim rečima, nešto uradila da istraži slučaja, a aktuelna vlada je obećala, ali još ništa nije uradila.

Nova 3D tehnika forenzicke analize pokazala je, naime, da su gardisti koji su pronadeni u krugu vojnog objekta u Beogradu ipak ubijeni, tvrdi Nenad Šipka, direktor Centra za forenzicka istraživanja iz Novog Sada.

On je najavio da će, na osnovu spisa dobijenih od advokatske kancelarije i tragova u zapisnicima, danas prikazati da je zvanicna teorija o smrti srpskih vojnika Dragana Jakovljevica i Dražena Milovanovica neodrživa, tj. da Jakovljević nije mogao da izvrši samoubistvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 7 godina

Al se iskupila jadna ekipa, da bi se opljuvali izmedju sebe koristi se i muka ovih jadnih ljudi. Treba da se srame i opozicija i pozicija, cime se vi bavite i gde ce vam dusa.

si

pre 7 godina

I sada posle 12 godina ,pred izbore setili se Vuka Jeremića.Sramota je da smrt dva nedužna vojnika se koristi u predizbornu kampanju!!!!!!!??????

mirjana

pre 7 godina

Zna se ko ce dobiti glasove za predizbornju kanpanju.Sinptomaticno je da se tek sada vezuje ime Vuka pozderca u svemu ovome.Zasto se ranije nije prozvao .Sta ste cekali.Da postane glavni u U.N.Ili kao sada da mrsi konce Vucicu koji do sada mukotrpno radi da ocisti predhodni zuti sljam. Ne znam gde ce se naci Jankovic u ovoj stvari posto ima predhodno iskustvo u zataskivanju dokaza pokojnika.

Amater

pre 7 godina

NIJE ISKLJUCENO DA SU STRANE SLUZBE MISLILI DA SE MLADIC TU KRIJE PA POCELI AKCIJU HVATANJA ALI VOJNICI KOJI SU BILI NA STRAZI NISU NISTA ZNALE I ZATO SU I LIKVIDIRANI.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija