• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

07.12.2016

10:59

MISLILI SU DA ĆE IM PROĆI! Oprema za prisluškivanje i praćenje među šnalama za kosu!

Vesti

MISLILI SU DA ĆE IM PROĆI! Oprema za prisluškivanje i praćenje među šnalama za kosu!

Podeli vest

Carinici Srbije pronašli su u carinskom skladištu u Šidu veću količinu opreme za prisluškivanje i praćenje, čija je vrednost procenjena na oko 10.000 dolara, a koja je bila namenjena jednom uvozniku iz Vranja, saopšteno je danas

Prilikom istovara 58 tovara robe deklarisane kao nakit od bižuterije, pristigle u kontejneru koji je bio uredno zapečaćen brodskom i carinskom plombom, carinici su u nekoliko kutija pronašli više od 200 različitih video kamera sa funkcijama tajnog snimanja i drugu opremu za prisluškivanje i praćenje. 

- Među ogrlicama, prstenjem, minđušama, šnalama za kosu, broševima, maramama, torbama i novčanicima, pronađene su i različite mini kamere ugrađene u daljinski upravljač za auto, u zakačaljku za garderobu, u sat, ručni časovnik, hemijsku olovku, protivpožarni alarm, naočare... - navodi se u saopštenju. 

Otkriveno je i više HD i rotacionih kamera, snimača zvuka, različitih detektora, aparata za ometanje i presretanje frekvencija, auto ometača GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparata za otkrivanje prislušnih uređaja, policijskih palica, elektro šokera (tejzera) sa punjenjem i pratećom opremom i različitih baterijskih lampi.

S obzirom da je reč o robi dvostruke namene, za uvoz i izvoz potrebna je dozvola koju izdaje ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija