• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

07.12.2016

19:04

POTRESNI DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE: Sin je pijan šamarao majku, braneći je od udaraca otac je DOGRABIO NOŽ

Vesti

POTRESNI DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE: Sin je pijan šamarao majku, braneći je od udaraca otac je DOGRABIO NOŽ

Podeli vest

U selu Velika Kruševica, pokraj Kruševca od ranih jutarnjih sati odjekuje lelek i kuknjava starice Milinke Rašić. U kobnoj porodičnoj svadji oko dva sata po ponoći, smrtno je na pragu trošne kuće od uboda kuhinjskim nožem izdahnuo njen sin jedinac Milan Rašić (34)

Kruševačka policija uhapsila je Ivana.R. (67) zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo. On se, prema policijskom saopštenju, sumnjiči da je nakon porodične svadje ubio svog 34 – godišnjeg sina. Osumnjičenom Ivanu R. je po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu odredjeno zadržavanje do 48 sati- potvrdila je Policijska upravau Kruševcu.

OTAC UBIO SINA! Nezapamćen zločin kod Kruševca!

Neutešna majka sada pokojnog sina Milana više ne može ni suze da lije, posle višesatnog leleka i kuknjave, otvorila je dušu. Za tešku tragediju koja se dogodila u noći izmedju utorka i srede, nešto posle dva sata po ponoći, okrivljuje sina Milana, od ranije poznatog policiji zbog porodičnog nasilja.

Radojica Barjaktarević

- Došao je iz kafane oko dva satra po ponoći i , pijan, probudio nas je galamom:,, Majko, da založim šporert, hladno je,,. Rekla sam da nije potrebno, već da legne i da spava. On je nastavio da tera po svome. Ustala sam, a on je širom otvorio sve prozore i odgurnuo me. Usporotivila sam mu se, a on je počeo da me šamara.

Udario me je snažno trti puta u predelu glave i raskrvavio mi nos. U tom mom zapomaganju, probudio se supruig Ivan :,, Pusti ženu šta je udaraš, jesi li poludeo,,.

Nastala je prepirka. Ivan je otišao po čekić da prikuje prozorski kalpak koji je prethodno polomio, a sin Milan je zverski nasrnuo na njega. Počeli su da se guraju prema stepeništu. Sin je udario oca pesnicom u predelu glave. Ovaj se pridigao, uzeo kuhinjski nož i zapretio mu, braneći sebe i mene od sinovljevog nasilja i udaraca- priča majka Milinka .

Zastaje, u jecaju, rukama pritiska srce, pa nastavi da kuka.

- Kuku meni, moj Milane, sine. Skoro će, 17. januara tvoj rodjendan. Danima sam premišljala kako da se snadjem i kupim ti bar neke pantalone za rodjendan. A, evo, dodje ti crni dan. Kuku meni, kuku meni jadnoj- zapomaže Milinka, a teše je komšinice i rodjake.

Radojica Barjaktarević

- Bio je bolestan, pijan i često nas je napadao, pa je Ivan nekada noću morao da beži iz kuće i spava negde dole na poljani u lugu. Nije jadan Ivan ništa kriv, a odvedoše ga u zatvor. Branio je i mene sebe od napada.

Kad je video da više ne može da se brani, potegao je nož. Ubo ga je u predelu vrata, u venu, a još nekoliko puta ga je ubo. Kad sam videla da mrtav leži i krvari na balkonu, pozvala sam policiju. Brzo su stigli, a malo kasnije i hitna pomoć . Spasa mu nije bilo. Rekli su mi da je izdahnuo. Kuku meni- nastavi da kuka majka Milinka.

Radojica Barjaktarević

U Kruševačkoj bolnici vrši se obdukcija, a majka jedva hodajući, trpošna i izlomljena, teško se kreće iz jedne do druge sobe I kuka, a kuća sva u pukotinama I oblepljena umrlicama pokojne Ivanove sestre Ružice.

- Ja sam 50 posto invalid, a sin Milan nigde nije radio, a nije se ni ženio. Ima poveliki crni dosije, bolestan je na psihičkoj bazi, skoro se vratio iz CZ, a opet je nastavio da pije. Udarao je i mene i oca više puta. Sutra će mu u Kruševici biti sahrana-priča Milinka. Komšijke i rodjake pokušavaju da je teše, ali ona utehe nema.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Pa nije ni mogao da izraste u normalnog covek u ovakvim uslovima.\n

zoran

pre 7 godina

Nati mogao je da izraste u coveka i da pomogne roditeljima kao sto sam ja. Bio siromasan ali ne krivim roditelje za to,vec sam im zahvalan sto su me rodili zivog i zdravog. Pustititi oca na slobodu.

simi

pre 7 godina

Oslobodite coveka jer je imao velike muke kada je digo noz na svoje dete-sina.Jer vidite da su i pre sami roditelji imali muke i probleme sa njime a i on sa zakonom.I eto sta je na kraju uradio,otac ga je morao ubiti.E ovo je pravda za jadnog coveka.\n

Lara bubamara

pre 7 godina

Monstrum dosao pred zoru iz kafane mrtav pijan,tuce sve redom po kuci,zive u strahu od napasnika,a majka razmislja,kako ce da mu kupi pantalone za rodjendan.Zeno,majko,sestro,kucko,da li si ti normalna???Otac "decoubica" koji je morao od siledzije,da bezi nocu iz sopstvene kuce i spava po njivama i lugovima,je ovaj noz trebao odavno da potegne,kada vec vlast i sud nisu potegli svoj "noz",nego ima podeblji dosije siledzije,napasnika i manijaka,a niko nista od vlasti nije preduzeo da stvarno zasite ove jadne ljude.Ja kao majka ovakvog sina,nebih ni suzu pustila!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija