• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

16.12.2016

09:24

PUČE IM BIZNIS! Policija otkrila kućnu laboratoriju za drogu u selu Čungula kod Blaca!

Vesti

PUČE IM BIZNIS! Policija otkrila kućnu laboratoriju za drogu u selu Čungula kod Blaca!

Podeli vest

U blačkom selu Čungula otkrivena je kućna laboratorija za drogu i uhapšena su dva lica kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati

Kako nam je potvrđeno u Višem tužilaštvu u Prokuplju, pronađena je veća količina sirove i suve marihuane, a osumnjičeni su u podrumu kuće napravili laboratoriju za njenu proizvodnju. 

- Lica će biti saslušana i nakon toga odrediće se dalji koraci - rečeno nam je u Višem tužilaštvu. 

Kako smo nezvanično saznali, osumnjičeni su ortački sadili marihuanu u podrumu i za taj posao su se kompletno opremili. Konoplja je bila u saksijama, pod lampama, a ovaj podrum bio je potpuno opremljen za proizvodnju i obradu marihuane. 

Iako još uvek nema zvaničnih informacija o ovom slučaju, nezvanično saznajemo da se radi o skrivenoj kućnoj laboratoiji u selu Čungula, desetak kilometara udaljenom od Blaca.

U munjevitoj akciji policije, prema nepotvđenim informacijama uhapšene su dve osobe i njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Protiv njih će najverovatnije biti podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojne droge nalik na marihuana i oni će u zakonskom roku biti saslušani od strane tužilaštva.

Inače, ovo je samo još jedna uspešna akcija u nizu prokupačke policije u presecanja lanca trgovine i proizvodnje narkoticima na teritoriji Topličkog okruga. 

Radna gupa za suzbijanje narkomanije prokupačke policije je u poslednje vreme intenzivirala operativni rad na terenu i praktično objavila rat trgovcima narkotika u sve četiri opštine u Toplici, Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

Iako su rezultati vidljiviji, pretpostavlja se da je još uvek veliki broj dilera s obzirom da se radi o rubnom području koji se delom prostire i duž administrazivne linije sa Kosovo i Metohijom. Opštine u Toplici su na tranzitu puta droge sa Kosmeta ka unutrašnjosti zemlje i dalje ka Evropi.

Neretko su poslednjih godinu dana napadani i na udaru bili i sami pripadnici policije koji se bave suzbijanjem narkotika.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija