• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

17.12.2016

10:40

DEČAK KOJI JE ZAPALIO STARCE najverovatnije ide u dom i već ima "plan": Ako me i zatvore, REĆI ĆU DA IMAM SIDU!

Vesti

DEČAK KOJI JE ZAPALIO STARCE najverovatnije ide u dom i već ima "plan": Ako me i zatvore, REĆI ĆU DA IMAM SIDU!

Podeli vest

Ne plašim se robije, već imam nekoliko drugara u popravnom domu. Kad bi me neko napao, snašao bih se ja, kazao je dečak S. J. (12), koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu

 

 

Gangster
Dok smo ga slikali, S. J. je pitao da li sme da zauzme neku gangstersku pozu

Ne plašim se da idem u zatvor, već imam nekoliko drugova u popravnom domu u Kruševcu. A i kad bi neko pokušao da me napadne ili siluje, snašao bih se. Svima bih rekao da imam sidu, kazao nam je dečak S. J. (12), koji je u sredu u zoru zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića u centru Novog Sada!

Ovaj prevejani mališan, kog je po svemu sudeći vaspitala ulica a ne porodica, neće krivično odgovarati za Dragutinovu smrt i, barem za ovo nedelo, neće ići u zatvor. Međutim, dobro zna da će sa navršenih 14 godina odgovarati za sve što bude uradio, ali ga to ne plaši.

Na pitanje našeg reportera da li je svestan šta ga čeka u popravnom domu, ako tamo bude ikad dospeo, S. J. je hladnokrvno odgovorio:

- Znam, ali ne plašim se toga. Imam četvoricu drugara u Kruševcu, pa kada bih i završio tamo, ništa mi ne bi bilo. Ali ako bi neko nešto pokušao, znam šta bih uradio. Odmah bih svima rekao da imam sidu, pa niko ne bi smeo da me pipne!

Informer

Dečaka prebacuju u dom

Dečak S. J. će biti izmešten iz porodice i najverovatnije smešten u Dečije selo u Sremskoj Kamenici ili eventualno u neku hraniteljsku porodicu. Njegova majka po svemu sudeći nije u stanju da se brine o njemu, a otac mu je alkoholičar, koji se kući retko pojavljuje. O S. J. je do sada uglavnom "brinula" starija sestra.

On nam je ispričao i da nije namerno zapalio Dragutina. Kazao je da je kobne noći sa dvojicom drugara oko četiri ujutro prolazio pored marketa gde su spavali Dragutin i njegov prijatelj Zoran Todorović. Sa S. J. u društvu tada su bila dvojica 13-godišnjaka, od kojih je jedan te noći pobegao iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

- Zapalio sam neke novine da ugrejem ruke i produžili smo dalje. Nisam ni znao da je vatra zahvatila beskućnike i da je jedan umro. To sam tek sutradan saznao, kad je policija došla kod nas kući - rekao je S. J., koji se nije nešto potresao zbog tragedije.

Dok smo ga slikali, pitao je čak i da li sme da zauzme neku gangstersku pozu?!

Inače, u slučaju ovog dečaka nisu samo roditelji zakazali, već i Centar za socijalni rad i druge nadležne institucije za brigu o deci.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u petak da je to ministarstvo poslalo vanrednu inspekciju u Centar za socijalni rad u Novom Sadu i Dečjem selu i da su utvrđeni propusti za koje će nadležni morati da odgovaraju.

- Deca koja su uradila tako strašnu stvar nisu došla tu sama od sebe. Oni su deca nekih roditelja, ti roditelji su oni koji usmeravaju decu u društvo. Sva ova deca su prošla neke od oblika socijalne zaštite, ali očigledno se nije dovoljno dugo i uporno radilo na sprovođenju određenih oblika socijalne zaštite - rekao je Vulin. 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 7 godina

Čudno da za sada Ovaj klinac nema nekog pravnog zastupnika ili kako se da videti zastupa sebe samog i to vrlo dobro. Samo se pitam koja će to "hraniteljska" porodica rizikovati da ga preuzme, a da ne osvane u čituljama.

nada

pre 7 godina

Ovog malog monstera ni popravni doma ni zatvor promeniti nece ! Takav ce opet uraditi nesto jer mu je to u genima i tu nema pomoci!!!!!!!!!!!!!!

Tony i Mirelem

pre 7 godina

petokrake na zidu su ključne i treba usmeriti istragu u tom pravcu

Slavica

pre 7 godina

Tacno je ministre da i ta deca imaju roditelje za koje tvoj prijatelj premijer ocekuje da rade 24 h dnevno kao on. I kada da vaspitavaju decu kada rade po 12 h da bi ih prehranili?

arsa

pre 7 godina

Ovo dete je slika pogresne politike na nivou drzave a o roditeljima da i ne pricam.Po meni roditelji treba da idu u zatvor, i to bi bila najveca vaspitna mera kako za ovo dete tako i za same roditelje da znaju da ce snositi odgovornost za ono sto ucine njihova deca.

aleksandra

pre 7 godina

ispašće još malo pa nevin...na robiju sa njim odmah

zoran

pre 7 godina

bio bih ga da se usere,pa bih ga opet bio sto se usrao!\n

Pol Pot

pre 7 godina

A ova reklama, koja se vidi na slici uz tekst, na kojoj pise: ``Upravo peceno``? Koliko ona govori o tome da do paljevine nije doslo bas slucajno!

Shone

pre 7 godina

Samo ga treba kazniti istom postupkom koji je i sam napravio.\n

neko

pre 7 godina

koju roditelji?! majka u bolnici, otac luta okolo.imaju još petoro dece. to je kao u Kolumbiji, Meksiku.

Ako se usvoji zakon o trecem d

pre 7 godina

.....ovakvi ce od Srba u Srbiji - napraviti vrlo brzo nacionalnu - manjinu!? I, ivaj novinar se plasi da napise istinu, o kome se radi, kako zivi, od cega se prehranjuje!? A, da ostalo ne - "pominjem" - bolje mi - je!

ma ne pricajte

pre 7 godina

gluposti....sta moze centar da uradi kada su roditelji upropastili dete, pa ce ga sada centar prevaspitati za kratko vreme...???? To su zapadno-komunisticke bajke...treba reagovati najkasnije do pete godine i oduzeti decu onima koji nisu u stanju da ih vaspitaju,da im pruze iole normalan odgoj .....

KoleM

pre 7 godina

Njih ima 4 braće i sestara. Svako od njih će imati najmanje 4 dece. Već u drugoj generaciji 16. Ti geni se šire a obični plafon jedno dete. Ubuduće ćemo biti okruženi ovakvima.

Aksentije Drlja

pre 7 godina

Crno dete, ne's ti dogurati ni do punoletstva, nesreco.

DA

pre 7 godina

Ovaj decak je natrposecno inteligentan i kaznjen je cec sto ovako mali zivi na takoreci na ulici.Da je srece da ode u neku porodicu i da se sa njim ,uci i radi,da se usmeri.Ovvako od njega u popravnom domu ispasce samo kriminalac.

CICKA

pre 7 godina

Још мало , само још неколико година и имаће право гласа на изборима, да ли их је мало , не није

zemunac

pre 7 godina

Без родитељског старања. мајка ку... тата алкос и лопов, сече и краде каблове и шахтове. Па кажите истину где је расто и кава му је породица. Малог мало угрејати на бренер, да се несмрзне, зима је можда се покушао грејати на запањеном Србину.

Saša

pre 7 godina

G. Djukic Dejanovic... !?!... To, je samo... \"Dete\"... Mislim \"Decko u USPONU\"... Idi, bre!... G. Dejanovic. Mladi narastaji... \"Omladinci\"... Mislim da je vreme \"Tatu i mamu\" mladog \"Piromana\" za ASTAL mup - a... Zasesti... Ocitati, OCE NAS SA NEBESA!... Pojasniti im \"RODITELJSKE OBAVEZE uloge TATE i MAME\" u celokupnom... Paket arazmanu... \"Za DVOJE\"... Naravno uz upotrebu  \"Gumirano, audio izolovane sobe\" - prostorije... (Malog u opste ne mogu da OSUDJUJEM... Maloletno lice bez nadzora... (Drzavo, gde zataji?... Tolike napustene kuce, supe, podrumi, stale, atari, salasi... Itd... Itd... Vazno, je samo da grad moze time raspolagati, prodavati i preprodavati... A, nevini i neduzni neka... \"Gore po ulicama\"... ZALOSNO!... \n

ana dij

pre 7 godina

Srbija odavno živi u razvratu i za to je kriva država koja j edopustila da se najveće gadosti koje su stigle iz UE proglašavaju za društvene i moralne vrednosti. TV je puna nasilja, očajnih filmova, rijalitija u kojima se veliča nemoral nepoštovanje i razvrat. Sve je počelo sa porukom, da treba da se poštuju ljudska prava pa je došlo do toga da je normalno da deda živi sa devojčicom, baba sa mladićem. Uništen je korpus roditeljstva, korpus nastavništva i njihovih prava, samo se veliča da je važno šta pojedinacu želi i da je to ispravno tj. od one reklame "SVE POČINJE OD TEBE". Sada se država suočava sa posledicama koje kao da su izašle iz Sodome i Gomore, ali neće da prihvati odgovrnost. Sad sve hoće da prevali na teret radnika Centara za socijalni rad što je bedno i nepošteno. Kakvi crni propusti? Da li ćete ovo objaviti, nije baš lična reakcija (što najviše volite) nego istinita procena....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija