• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

17.12.2016

12:58

SRPSKI "DOSIJE X"!  Sandra nestala pre 17 dana u Beogradu, pronašli je u Leskovcu i - NIČEG SE NE SEĆA!

Vesti

SRPSKI "DOSIJE X"! Sandra nestala pre 17 dana u Beogradu, pronašli je u Leskovcu i - NIČEG SE NE SEĆA!

Podeli vest

Sandra Stamatović (37) nestala 29. novembra u Beogradu, a pronađena prekjuče u selu Dušanovo kod Leskovca. Brat Darko: Našao sam je potpuno izgubljenu, kaže da ne zna kako je dospela u to selo, ona više ne liči na sebe

Ispitujem Sandru, pitam je šta se desilo, pokušavam da doprem do nje, ali ne vredi, skroz je izgubljena
Sandrin brat Darko

Sandra Stamatović (37), samohrana majka iz Beograda koja je pod misterioznim okolnostima nestala 29. novembra kod Pančevačkog mosta, pronađena je prekjuče u kući porodice Miljković u selu Dušanovo kod Leskovca, izgubljena, dezorijentisana i sa potpunom amnezijom!

Sandrin brat Darko kaže da se njegova sestra ne seća ni gde je bila 17 dana, ni kako je dospela u to selo, a prema njegovim rečima, ličnost joj je potpuno izmenjena. U policiji, međutim, tvrde da je Sandra u Dušanovo otišla svojevoljno i da nema ničega što bi ukazivalo na kidnapovanje ili neko drugo krivično delo. Zoran Miljković, u čijoj kući je Sandra bila, kaže da su se njih dvoje površno znali preko Fejsbuka, da se ona sama pojavila u njegovoj kući i da uopšte nije znao da se za njom traga (pogledajte okvir).

Hronologija nestanka

* Sandra Stamatović nestala je 29. novembra u Beogradu kada se vraćala sa posla iz fabrike "Galenika"
* Poslednji put je viđena kod beogradske Bogoslovije, kada je izašla iz "Galenikinog" autobusa koji je razvozio radnike kući. Tada se pozdravila sa kolegama i posle toga je niko više nije video sve dok nije pronađena
* Sandrin brat Darko prijavio je njen nestanak pošto se nije vratila kući
* Nakon 17 dana potrage, beogradska policija locirala je i pronašla Sandru u selu Dušanovo kod Leskovca, gde je najverovatnije svojevoljno otišla

Darko Stamatović, Sandrin brat, otkriva za Informer da se nakon misterioznog nestanka njegova sestra totalno promenila i dobila tešku amneziju!

- Najvažnije je da smo Sandru pronašli i da je konačno sa nama, najviše zbog njene ćerke, koja je mnogo patila za majkom. Nije povređena, nije bila kidnapovana, ni drogirana, ali iskreno, ona uopšte ne izgleda dobro! Ne seća se ni gde je bila, ni zašto je otišla, ni šta je radila u tom selu. Zatekao sam je tamo rastrojenu, pogubljenu i psihički izmenjenu. To više nije moja sestra. Išli smo kod psihijatra na pregled jer želimo da utvrdimo šta se zaista sa njom desilo. Policija je svoj posao maksimalno odradila, sada je sve na nama - očajan je Stamatović i dodaje:

- Ostaje veliko pitanje otkud ona u Leskovcu, toliko kilometara daleko od Beograda?! Pokušavam da saznam, ispitujem je, ali se ona ne seća ničega. Ni sam ne znam više šta da mislim, ni u šta da verujem.

Sandrina amnezija posledica traume?

Psihijatar dr Aleksandar Vujošević objašnjava za Informer da je u ovom slučaju najverovatnije nastupila psihogena amnezija, ali da je mnogo teško davati dijagnozu dok se pacijentkinja detaljno ne pregleda.
- Do ovakvih situacija uglavnom dolazi kada nastupi poremećaj svesti usled neke traume, stresa ili teže povrede, poput udarca u glavu ili izliva krvi u mozak. Amnezija kod pacijenta može da bude prisutna jako dugo i za njeno lečenje je potrebna stručna pomoć. Da bi se ovaj psihičkih poremećaj otklonio, neophodne su upornost i odgovarajuća terapija - kaže dr Vujošević.

U policiji kažu da nakon što je Sandra pronađena nije uočeno ništa što bi ukazivalo na otmicu, drogiranje ili bilo koje drugo krivično delo.

- Nakon višenedeljne potrage, prema saznanjima i podacima, otišli smo put leskovačkog sela Dušanovo, gde smo u kući porodice Miljković pronašli Sandru. Prema prvim rezultatima, ona je tamo otišlo svojevoljno, a vlasnika kuće Zorana Miljkovića znala je odranije. Nakon pronalaska sarađivala je sa nama, nisu bili vidljivi tragovi povreda niti je šta ukazivalo na kidnapovanje, drogiranje ili slično što bi podrazumevalo neko krivično delo. Konačni rezultati istrage će pokazati pravu istinu - objašnjava izvor blizak istrazi.

Ekipa Informera kontaktirala je farmaceutsku kompaniju "Galenika", gde Sandra već 12 godina radi u sektoru kontrole kvaliteta. Tamo su nam rekli da je ona žena za primer, koja nikada nije pravila probleme, niti je pokazivala znake čudnog ponašanja.

- Sandra je odlična radnica, vredna, odgovorna i savesna. Bez problema je obavljala sve poslove, nikada nije izostajala sa posla, niti pravila probleme. Imala je odličnu komunikaciju i sa kolegama i sa nadređenima i zaista smo svi u šoku zbog ovog događaja. Najbitnije je da je ona živa i da je konačno sa svojom porodicom - poručuju iz "Galenike".

 

Zoran Miljković iz sela Dušanovo u šoku:

Sandra je sama došla kod mene, nisam znao da je traže!

infomer

Zoran Miljković iz sela Dušanovo kod Leskovca, u čijoj kući je pronađena Beograđanka Sandra Stamatović, tvrdi da je ona sama došla kod njega, pošto su se prethodno površno poznavali preko Fejsbuka.

Zoran kaže da ni na koji način nije nagovorio Sandru da dođe kod njega, da je nije terao da ostane, niti da je uopšte znao da je porodica traži. Što je najčudnije, Sandra je kod njega bila od 8. do 15. decembra, a gde je provela devet dana od nestanka do tada to samo ona zna...

Sandra je stigla kod mene 8. decembra, a nestala je 29. novembra. Pitam se gde je bila u međuvremenu
Zoran Miljković

- Sa Sandrom sam se upoznao na društvenoj mreži, tek povremeno smo kontaktirali... Bio sam šokiran kada mi se pre nedelju dana, 7. decembra, javila sa fiksnog telefona iz Leskovca. Pitao sam je otkud ona u Leskovcu, a ona mi je odgovorila da je službeno tu i da hoće da se vidimo, da dođe i upozna moje selo. Došla je sutradan taksijem i ja sam iz razgovora shvatio da je sve u redu, da joj brat čuva dete u Beogradu. Ipak, delovala je malo nepovezano, govorila je da je bila u Leskovcu, pa u Vranju, nije znala da objasni gde joj je mobilni telefon, brkala je neke stvari - priča i dalje šokirani Zoran.

On kaže da je insistirao da se Sandra javi bratu, ali je ona sve vreme odlagala taj poziv tvrdeći "da je sve u redu".

- Posle toga smo se družili, šetali po selu, posećivali komšije. Međutim, u četvrtak 15. decembra pozvala me je beogradska policija i saopštila mi da za Sandrom traje potraga. Bio sam potpuno šokiran. Policija je ubrzo došla, a ona im je rekla da ne zna zašto je otišla iz Beograda i da želi samo da se vrati kući. Posle sam saznao da je nestala još 29. novembra. Pitam se gde je bila sve te dane?! Srećom, policiji je rekla da sam bio dobar prema njoj, pa me ni za šta ne terete - kaže Zoran, koji inače živi u Dušanovu bez supruge, ali ima već odraslu decu.

M. D. K.


 

 

 

 

Za sada u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela. Istraga će pokazati šta se stvarno dogodilo
Izvor Informera iz MUP-a


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 7 godina

Neka uhapse tog coveka kod kog je nadjena. Mora da je on oteo i drogirao kad se ne seca. Cim priprete njemu sa optuznicom da vidite kako ce da se seti da je otisla na mali odmor od porodice da malo ojha sa njim...

LEKI

pre 7 godina

Ajde ajde..il sam pošla il sam došla Nmamio je slagao debelo pa sad od sramote NASTALA AMNEZIJA Mora da joj je seljačina pričao bajke pa kad je videla da je slagao i da je napravila kobnu grešku akde onda da sse čupam kako znam i umem

Teodor

pre 7 godina

Još uvek nije sve istraženo, a da li će biti - to je već druga priča. Mogući izvor za dalju istragu je društvena grupa Fejsbuk. Svako dopisivanje preko FB je sačuvano, pa i ono koje korisnici obrišu. Tu bi se mogle doznati pojedinosti koje sad nisu poznate. Policijsko odeljenje za tehnološki kriminal raspolaže mogućnostima da sve to dozna. Druga je stvar da li policiju dalje zanima ovaj slučaj, budući da je tražena osoba pronadjena.

Maja

pre 7 godina

Nije oteta? Aha, naravno. Tip iz vuko.ebine, i Sandra je zeljna sela? Da, naravno!!!

neko tamo

pre 7 godina

Kapiram da je švaleracija po sredi, pa sad glumi da se ne seća,a i on je mutan ko Dunav, ili je švaleracija ili je ovaj čovek manijak.

surovi

pre 7 godina

A da nema to veze sa onim čudnim pićem koje su dilovali oni ped....

terapeut

pre 7 godina

nemojte prerano da optuzujete tog coveka bez ikakvih dokaza osim da je ona bila kod njega i jos ako policija kaze da na njoj nema nikakvih tragova , da nije pre nego je dosla ona bila silovana na drugom mestu pa onda tako psihicki izgubljena nije mogla kuci nego je otisla kod ovog coveka i ostala neko vreme da dodje sebi , medjutim jos uvek je u psihickoj traumi .Cisto sumnjam i neverovatno je da je tek tako bez razloga psihicki izgubljena .

rale

pre 7 godina

zena je malo bila na jahanju i sad se vratila i pustite je na miru...\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17