• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2016

17:38

MAJKA VERUJE DA JE BARBARA ŽIVA! Roditelji nestale devojčice iz Sente angažovali i privatnog detektiva!

Vesti

MAJKA VERUJE DA JE BARBARA ŽIVA! Roditelji nestale devojčice iz Sente angažovali i privatnog detektiva!

Podeli vest

Melinda Vitez iz Sente ne gubi nadu da je njena ćerka Barbara živa i da je negde sakrivena!

Tu nadu podgreva činjenica da telo njene mezimice nije pronađeno.

25 dana je prošlo otkako je nestala Barbara Vitez

 

- Nadam se da je nešto drugo u pitanju i da je moja Barbara živa. Telo bi valjda do sada već isplivalo - kroz suze priča mama Melinda.

Prema do sada poznatim činjenicama Barbara je kobne večeri 25. novembra izašla u grad sa drugovima. Na mostu na Tisi bila je sa dvojicom mladića kad je pokušala da se spusti na stub mosta.

Po dogovoru, roditelji su je čekali na autobuskoj stanici, ali nije se pojavila.

- Barbara je bila odgovorno dete, uvek se javljala telefonom kud god da je otišla. Ne možemo da verujemo otkud ona na gvozdenom mostu između mesta Senta i Čoka jer se plašila visine i sigurni smo da nije samovoljno otišla - priča Barbarina majka.

 

 

Pripadnici Spasilačkog tima "Tisa" danima su pretraživali reku, delove obale, kako bi pronašli telo devojčice, međutim, za sada potraga nije dala rezultate.

Prvo su je ugušili, a potom ju je najjači među njima bacio u reku kako bi tragovi navodnog zločina bili prikriveni
Barbarin otac Endrea

 

Policijski i pravosudni organi, nakon uviđaja, izjava dvojice sedamnaestogodišnjaka, inače Barbarinih drugara s kojima je kobne noći bila na mostu, i dodatnih istražnih provera, polaze od, zasad najrealnije, pretpostavke da se radi o nesrećnom slučaju. 

Njih troje vršnjaka se, po toj verziji, u dokolici okušalo u mladalačkoj suludoj igri pentranja po čeličnoj konstrukciji mosta. Devojčica je u jednom momentu htela da se prebaci na platformu za intervencije uz sam stub mosta. Zakoračila je, medutim, u trenutku nepažnje u prazno, sunovratila se u mračni ambis sa visine od 12 metara i nestala u hladnoj reci.

Barbarini roditelji Melinda i Endrea i dalje su u šoku zbog pisma koje su dobili, a u kom piše da njihovo dete nije nastradalo nesrećnim slučajem, već da je mučki ubijeno!

Informer

U anonimnom pismu, na mađarskom jeziku, navodi se da je Barbara prvo omamljena nekom drogom koja joj je sipana u sok, i da je potom silovana, zadavljena, pa bačena u Tisu.

Roditelji traže pomoć

Endre Vitez čuo se i sa ocem zverski ubijene Tijane Jurić, Igorom, koji mu je obećao pomoć i koji je razumeo kroz šta porodica Vitez prolazi jer je bio na istim mukama. Endre Vitez potražio je pomoć i od organizacija iz Mađarske koje se bave nestankom dece. Jedna takva organizacija angažovala je privatnog detektiva kako bi pomogla porodici da dođe do istine.

Uplašeni roditelji predali su pismo policiji, koja sada radi na razotkrivanju ko ga je sastavio, iz kojih razloga i s kakvim motivom. Prema prvoj proceni policije, nevešt rukopis ukazuje da je pismo napisala neka mlađa osoba.

Šokirani otac Endre Vitez za Informer je prepričao uznemirujući sadržaj pisma koje im je stiglo.

- U pismu koje smo 13. decembra pronašli u poštanskom sandučetu piše da su našu Barbaru navodno silovala trojica mladića, a nakon tog ogavnog čina prvo su je ugušili, a potom ju je najjači među njima bacio u reku kako bi tragovi navodnog zločina bili prikriveni. Ne znam šta sada da mislim, očajni smo... - uznemireno priča Endre.

Neutešna Majka Melinda, koja je pismo i pronašla, kaže da će se, nažalost, njihove sumnje da Barbara nije samovoljno otišla na most već da je primorana na to obistiniti.

- Pismo nije bilo u koverti i napisano je na mađarskom jeziku. Nisam mogla da verujem šta stoji u pismu kad sam ga pročitala i počela sam da plačem. Sad su sumnje da je našem detetu neko naudio, nažalost, sve očiglednije - kroz suze priča Barbarina majka.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
UFOLOG

pre 7 godina

Bolje bi bilo da su angažovali i nekog inostranog(u Srbiji je zakonom zabranjeno delovanje vidovnjaka i sl.) ekstrasenza ili vidovnjaka.

adzovic danilo

pre 7 godina

spec.agent expert iz Beca koji je prati slucaj ubijene pevacice istu poruku spremio nasim islednicima.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija