• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

20.12.2016

18:08

ČUME NA POSMATRANJU! Umesto presude, Surčinca šalju na pregled!

Vesti

ČUME NA POSMATRANJU! Umesto presude, Surčinca šalju na pregled!

Podeli vest

Ljubiša Buha sve vreme na sudu tvrdio da je njegova supruga Ivana Tulović psihički bolesna * Veštaci to demantovali, a sada sledi procena njegovog psihičkog zdravlja

Prvi osnovni sud u Beogradu naložio je juče neuropsihijatrijsko veštačenje svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, kome se sudi zbog vređanja trećeg osnovnog tužioca. Umesto najavljene presude, time je ovaj postupak privremeno odložen.

Buha se tereti za pokušaj ometanja pravde pošto je 18. decembra prošle godine, tokom suđenja u Trećem osnovnom sudu zbog krađe "ferari spajdera" i pretnji supruzi Ivani Tulović i njenom obezbeđenju, izneo teške uvrede na račun tužioca Borisa Pavlovića.

Rekao, pa porekao

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužnica protiv njega iskonstruisana, te da je u pritvoru jer se Tulovićeva dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Preti mu još 18 meseci zatvora?

Za ometanje pravde, Krivičnim zakonikom Srbije predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna. Optužnim predlogom, tužilaštvo je u aktuelnom postupku protiv Buhe predložilo sudu da se on osudi na godinu i po dana zatvora.

Zamenik tužioca Nenad Stefanović zbog toga je najpre zatražio prekid suđenja, a potom podneo i krivičnu prijavu protiv Buhe.

Kontroverzni Surčinac se, međutim, kasnije pravdao time da su njegove reči pogrešno protumačene. Odnosno - da je mislio na sasvim drugog čoveka, koji sasvim slučajno ima isto ime i prezime:

- Nisam govorio o tužiocu, već o nekom kriminalcu iz Blaca koji je ubio oca i pobegao u inostranstvo! Osim toga, Čume je sve vreme tvrdio da je Tulovićeva, sa kojom je u brakorazvodnoj parnici, psihički bolesna osoba. On je insistirao na tome da ona bude podvrgnuta neuropsihijatrijskom veštačenju "jer ima poremećaj reprodukcije događaja i pije antidepresive". Međutim, veštaci su rekli da ona nema nikakve poremećaje.

Sada se i Buha našao u identičnoj situaciji, pošto će morati da se utvrdi njegova uračunljivost ili eventualni problem psihičke prirode. Interesantno je i da je ovaj bračni par, tokom parnice za starateljstvo nad zajedničkim detetom, bio podvrgnut testiranju ličnosti, kojim je utvrđeno da oboje imaju "viši nivo inteligencije"!

Dve godine u ćeliji

Čume je, inače, pred Trećim osnovnim sudom 15. novembra osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, kao i na novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istrage i uticaja na svedoke.

Sud ga je oslobodio za pretnje supruzi i za falsifikovanje isprava za ukradeni "ferari", ali mu je pritvor produžen.

Bivši vođa "surčinskog klana" pre toga je već odslužio jednogodišnju robiju zbog toga što je 3. oktobra 2014. pretio dvojici pripadnika obezbeđenja Tulovićeve, a potom ih napao na Mitrovdan.

Odmah po odsluženju te kazne stigle su ga nove optužbe supruge, koja je prijavila policiji da joj je poklonio ukradeni "ferari", pa je ponovo završio iza rešetaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
samo pitam

pre 7 godina

Kako bi reagovao bilo ko iz sudstva kada bi zatekao kod svoje kuće, u svojoj sobi, u svom bračnom krevetu svoju suprugu sa recimo kurirom iz svoje banke? Još gore: posle takvog saznanja pravac na posmatranje uz sumnju da ima bubice u glavi...Ovo sad liči na razvlačenje postupka i plagiranje scenarija iz Haga. Izvinjavam se na iskrenosti ali imam prava na svoje mišljenje.

LJILJANA

pre 7 godina

mozda je ovaj krimos prve kategotrije ali neko mu ga smesta debelo

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija