• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2016

23:37

KRADLJIVCI ORUŽJA OSTAJU IZA REŠETAKA Određen pritvor osumnjičenima za krađu iz vojnog magacina!

Vesti

KRADLJIVCI ORUŽJA OSTAJU IZA REŠETAKA Određen pritvor osumnjičenima za krađu iz vojnog magacina!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor četvorici osumnjičenih za krađu oružja iz vojnih magacina u novembru ove godine. Peti osumnjičeni u tom slučaju je od ranije u pritoru koji mu je određen u drugom predmetu

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je u izjavi za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema četvorici okrivljenih odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni se terete za krivična dela krađa oružja i borbenog sredstva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, rekla je ranije Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Policija je ranije danas saopštila da su zbog ove krađe uhapšeni B.S. (1990), M.L. (1992), M.M. (1994), S.N. (1994) i S.V. (1976).

ČETIRI OSOBE UHAPŠENE! Na saslušanju zbog KRAĐE ARSENALA ORUŽJA iz vojnog magacina!

Sredinom novembra prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Međutim, istražni organi su prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 14 lokacija u Beogradu, Surčinu, Bečmenu i Pećincima, obavljenog po nalogu tužilaštva, pronašli dve automatske puške M70 kalibra 7,62 milimetra, 840 metaka različitog kalibra i veća količina vojne opreme koja je otuđena iz vojnog magacina u Ostružnici.

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i nacelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog dogadaja.

U istražne radnje bili su uključeni Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija