• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.12.2016

13:04

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca u Čačku!

Vesti

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca u Čačku!

Podeli vest

U Čačku uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca zbog sumnje da su primali mito...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su 30 policijskih službenika saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku i tri bivša pripadnika saobraćajne policije iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da su od vozača koji su počinili prekršaj primali različite novčane iznose kako im ne bi pisali prekršajne prijave.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su policijski službenici B.G.(1970), B.D. (1974), B.G. (1971), D.G. (1965), D.N. (1974), J.N. (1979), K.Ž. (1964), K.S. (1969), L.R. (1968), M.N. (1980), M.L. (1968), M.R. (1969), M.S. (1968) , P.Ž. (1971), P.G. (1967), P.T (1970), P.V. (1978), R.V. (1971), R.P. (1977), R.D. (1966), R.G. (1969), R.M. (1979), S.Z. (1969), S.M. (1967), S.R. (1977), T.M. (1980), V.D. (1972), Z.M. (1970). Uhapšeni su i bivši pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku B.B. (1962), D.Z. (1969) i S.M. (1964), dok je protiv jednog osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, od februara do maja ove godine na području Ibarske magistrale, u zoni svoje odgovornosti, prilikom izvršenja konkretnih zadataka, od više učesnika u saobraćaju, koje su prethodno uočili u izvršenju saobraćajnih prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima. Postoje osnovi sumnje da su nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno, pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i vozače koji su kontrolisani i uočili u saobraćajnom prekršaju.

Za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja osumnjičeni nisu sačinjavali Zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju protiv vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje, zbog čega protiv vozača nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci. Sumnja se da su osumnjičeni na ovaj način oštetli budžet Republike Srbije za 1. 505.000 dinara. Osumnjičenim policijskim službenicima saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku Č.D. (1973) i T.B. (1985), određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP.

Postoje osnovi sumnje da su tokom marta ove godine u dva navrata prilikom izvršenja konkretnih zadataka, nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno, pribavili korist vozačima koje su kontrolisali i prethodno uočili u saobraćajnim prekršajima. Osumnjičeni Č.D. i T.B., kako se sumnja, za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja nisu sačinjavali Zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju protiv vozača koji su izvršili saobraćajne prekršaje, zbog čega protiv vozača nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci.

Na ovaj način osumnjičeni Č.D. i T.B. oštetili su budžet Republike Srbije za 21.000 dinara. Svi osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Čačku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Zasto samo oni,kad od 100 saobracajaca po citavoj Srbiji 80 njih ne pise prekrsajne naloge u zamenu za novac koji im se ponudi.\n

Toma

pre 7 godina

A sta radite sa nacelnicima kad sakriju krivicne prijave?

Istina

pre 7 godina

Unaprede ih. Ioano imaju po vise partijskih knjizica-zlu netrebalo! Samo napred po boraniji!

Posmatrac

pre 7 godina

Zbog cega se samo hapsi sitna riba a krupnoj umeso hapsenja se skida kapa ?

vladbgd

pre 7 godina

A, u Berogradu nista. Stanujem na Bulevaru kralja Aleksandra, i svakodnevno gledam, kako se policija pravi luda kad naidje na nepropisno parkiranje, ili se nagodi sa prekrsiocem, a zna se kako

djole

pre 7 godina

Dan nakon oslobađanja od svih optužbi, bivšeg ministra Mlađana Dinkića. Hm, zanimljivo! Borba protiv korupcije...

Milan

pre 7 godina

Najveći problem nisu policajci koji imaju male plate pa se tale sa građanima koji takođe imaju male plate već saobraćajni propisi u Srbiji koji veze sa mozgom nemaju. Na novom "auto-putu" Ljig-Preljina je ograničenje uglavnom 80 ili 100 dok je na takvim istim putevima u Hrvatskoj 130 a u Bugarskoj 140. To naravno nema veze sa bezbednošću saobraćaja i napravljeno je samo sa ciljem otimanja para za kazne. Da ne pominjem ibarsku magistralu gde biste do Zlatibora (240 km) stizali za 4,5 sata ako poštujete glupava ograničenja (ja probao jednom). Sve je u ovoj zemlji napravljeno sa ciljem otimanja para od sirotinje a policijski general koji je naredio ubistvo članova zemunskog klana još sedi u policiji - njega nisu uhapsili.

Amater

pre 7 godina

ZNACI DA NA IBARSKOJ MAGISTRALI SVE DO CACKA NEMA POLICAJACA.

Petar

pre 7 godina

Jel bolje da ti pise pa da platis 5.000 ili 10.000 ili 15.000 i oduzimanje vozacke i bodovi ili mu das 2000-3000?

nazor

pre 7 godina

Lepo je to sto se sprovodi kontrola saobracajaca koji su ne pisanjem prijava ostetili budzet Srbije.Samo u koliko ne budu i osudjeni (sigurno ce biti udaljeni sposla) iz tog istog budzeta bice im nadoknadjeno odsustvo i to sa kamatom kao u mnogim slucajevima gde "radi fioka".

goran

pre 7 godina

preispitati poreklo imovine kpmandira policije koji su vec u penziji.i svih onih plicajaca koji su se za vreme sluzbe dobro naunili!!u svakom gradu se zna koji su to!

Vukoje

pre 7 godina

A, gde su ostali ? Za jedno sto godina bicemo pravna drzava !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlada

pre 7 godina

Strašno čuti! E, vidite, to je bilo NEZAMISLIVO u "mračno doba" socijalizma!

milan

pre 7 godina

oni jesu prekrsili kodex ali su svi sitna boranija udjite malo u ozbiljniju zonu tamo je uzas

Miro

pre 7 godina

Bolje bi vam bilo da se pozabavite korupcijom sluzbe koja je zaduzena za izdavanje transportne dozvole za inostranstvo!

Rudi kv

pre 7 godina

Puno ime i prezime i zabranu zaposljavanja u dezavnim institucijama\n

Dare

pre 7 godina

Uzimaju i to otimaju imao sam prilike da mi traže pare i naravno dao sam ,obično traže manje nego što bi bila kazna,nije samo čačak u pitanju u celoj srbiji je ista situacija.

Kleopatra

pre 7 godina

Dare zasto tako pricas??Jel ti je bilo bolje da ti je pisao prijavu mozda??

penzioner

pre 7 godina

Jedan samar sindikatu policije! Slucajno.....naravno da nije!

nati

pre 7 godina

A lekare hapse za mito od 100 evra tri puta godisnje,ovi uzmu 1000 evra za jedno vece,a koliko tek Eps krije struju,to su milioni evrica,sto njih ne hapsite.U Srbiji sto si veci lopov to te vise cene i ni prstom ne upiru u takve, ako si sitna riba onda te hapse i teraju u zatvor.Ko je najveceg lopova Dinkica oslobodio svih optuzbi?Onaj koji je primio milione da bi ga oslobodio,a on mu dodje kao neki pravosudni organ-sudija,jel tako?O cemu vi priicate,o sitnoj boraniji a krupne ribe krijete ispod stola,sram vas bilo.Mi srbi hocemo te krupne ribe iza resetaka,ove ljude koje ste srozali i degradirali, ostavite da se sami snalaze za zivot kako znaju i umeju.\n

Nesa

pre 7 godina

Samo se saobracajci hapse a krupne ribe i ostale staresine slobodno rade mimo zakona !\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija