• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - R. B.

27.12.2016

18:24

TEŠKE OPTUŽBE MAJKE MALIŠANA IZ KRUŠEVCA: Sramota me šta je pop radio mom sinu, seksualno zlostavljanje bilo je STRAVIČNO!

Vesti

TEŠKE OPTUŽBE MAJKE MALIŠANA IZ KRUŠEVCA: Sramota me šta je pop radio mom sinu, seksualno zlostavljanje bilo je STRAVIČNO!

Podeli vest

Ono što su mediji preneli samo je deo gadosti koje je moje dete doživelo od svog strica sveštenika. Samo mogu da kažem da je seksualno zlostavljanje bilo stravično, priča Kruševljanka M. S.

Sve ono što su preneli mediji o zlostavljanju mog sina samo je deo strahota koje je on doživeo od svog strica. Najstrašnije gadosti sam prećutala da bih ga zaštitila, ali mogu da kažem da je ono što mu je stric radio bilo stravično, priča Kruševljanka M. S., koja je prijavila svog devera, sveštenika Srpske pravoslavne crkve, da je 2014. seksualno zlostavljao njenog tada dvogodišnjeg sina.

Dodatna veštačenja

Nakon sprovedenih veštačenja Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku podnelo je optužnicu protiv sveštenika D. S. (35) za nedozvoljene polne radnje nad detetom.

On se tereti da je od 16. aprila do 24. novembra 2014. zlostavljao dete u Parohijskom domu Crkve Svete Trojice u Trsteniku.

Inače, otac mališana razveden je od M. S., viđao je sina vikendima, a ponekad bi ga ostavljao na čuvanje svom bratu svešteniku. Prema navodima optužnice, pop se tada svlačio pred bratancem, pokazivao mu svoj polni organ i terao dečaka da mu ga pere sapunom pod tušem. Zatim bi stavljao bratancu prst u čmar, pa čak i ejakulirao po njemu.

Glavni pretres u procesu protiv D. S. održan je početkom decembra, a odložen je za februar kako bi se sprovela dodatna veštačenja nad mališanom.

- Ogorčena sam odlukom suda da se moje dete ponovo veštači. Već su sprovedena veštačenja u Beogradu, i u Kruševcu, i u Nišu, i sva su pokazala isto, da je dečak zlostavljan! Psiholozi su bili jedinstveni u oceni da tako malo dete nije u stanju da izmisli te stvari, niti može da bude instruisano. Nova veštačenja samo će mu vratiti sećanje na traumu koju pokušavamo da prevaziđemo. Na sve načine pokušavam da to sećanje suzbijem kod sina. On ide u vrtić, bavi se sportom, a zahvaljujući sudskoj odluci kojom je D. S. zabranjeno da prilazi bratancu, moj sin više ne viđa zlotvora - kaže ogorčena majka.

U Eparhiji ćute

Ona naglašava da joj je veoma žao što dečakov otac, njen bivši muž, nije stao uz nju i sina u ovim teškim trenucima.

Pop: Sve je to čista laž!

Ljubostinjski paroh D. S., koji je oženjen i otac dvoje dece, tvrdi da je cela priča o zlostavljanju njegovog bratanca izmišljotina jedne žene.
- Sve je to čista laž. Nikada nisam ostajao sam sa bratancem, uvek bi tu bio i neko iz moje porodice. Zbog izmišljenih optužbi naša porodica trpi veliki pritisak. Vrlo brzo će se videti koje su zamisli te žene, koja je bila u vanbračnoj zajednici sa mojim bratom - kaže on.

- Ja sam želela da on nastavi da viđa dete, ali posle svega samo u mom prisustvu. Ovo iz razloga što smatram da bi za mog sina bilo korisno da mu otac pruža podršku. Međutim, moj bivši muž se uopšte ne javlja, niti se interesuje za sina. Sama sam, ali sam uporna da stvar isteram do kraja. Da sam podlegla pritiscima, te da sam zarad sramote prećutala ono što je moje dete preživelo, ono bi sad bilo potpuno uništeno - naglašava M. S.

U Eparhiji kruševačkoj nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, iako se po reakcijama tamošnjeg sveštenstva može naslutiti da oni veruju da je D. S. oklevetan. Sumnjivo im je i to što je ovaj slučaj izbio na videlo tek posle dve godine.

U eparhiji čekaju presudu Osnovnog suda u Trsteniku, nakon čega će se i oni zvanično oglasiti. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
moravka

pre 7 godina

VERUJEM TI NA SVAKU REC ,NAJVISE PEDOFILA SE KRIJU U TI MANTIJAMA,TRBA IH SVE POSTROJITI I POSLATI NA GOLI OTOK...

Aleks

pre 7 godina

Pi, daleko bilo! Ovo je zaista sramota za čitavu SPC i Srbiju! Gdje su crkveni poglavari da osude ovaj gnusni zločin?????????? Ili se slažu sa tim perverzijama kao katolička crkva????

Zorica Avramovic

pre 7 godina

Nesto tu nije kako treba. Ako je majka to znala dve godine, i toliko vremena cutala, zar i ona nije saucesnik u svemu tome- Ona najpre treba da odgovori na to pitanje. Naravno, ako bi njena prica bila istinita, sledila bi bespogovorna osuda tog uzasa. Ima tu nesto i od pomodarstva / udri po SPC svim kopljima!

sike

pre 7 godina

Nije mi jasno zasto niko ne sme ili nece da zastiti decake od pedera pedofila. Ne rade to samo popovi,vec je to skoro svakodnevna pojava.

Mala

pre 7 godina

Ovaj slucaju traje vec dve godine,majka nije zelela da izlazi u javnost dok se proces ne okonca...Zalosno je to sto je prosao samo sa zabranom prilaska detetu.....Sta,treba jos neko dete da prezivi horor sa njegove strane da bi on odgovarao?

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija