• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

11.01.2017

23:59

AGONIJA RODITELJA BARBARE VITEZ: Telo naše ćerke još nije isplivalo, kako je to moguće!

Vesti

AGONIJA RODITELJA BARBARE VITEZ: Telo naše ćerke još nije isplivalo, kako je to moguće!

Podeli vest

Endre i Melinda Vitez, roditelji Barbare (15), koja je nestala 25. novembra prošle godine, danas su se po podne, kako su prethodnih dana posredstvom medija i najavili, obreli pred Gradskom kućom u Senti. Tim protestnim činom, objasnio je Endre, iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim rezultatima potrage za telom svoje mezimice.

Nesrećni roditelji čak sumnjaju u zvaničnu verziju ćerkinog stradanja. Idu dotle da veruju da Barbara nije poginula, a da neko, iz određenih razloga, skriva istinu o njenoj sudbini.

- Tražimo da se istraga ne svede samo na pretragu Tise, već da se proširi. Kako to da telo još nije isplivalo?! A moralo je dosad. Da li to ukazuje da Barbara nije u reci, već možda na drugom mestu?! Valjda, kao roditelji, imamo pravo da saznamo sve u vezi sa nestankom naše ćerke - naglasio je Endre Vitez.

OČAJNI OTAC NESTALE BARBARE: Nisu me obavestili o saslušanju, ne verujem da su dečaci PROŠLI POLIGRAF!

Pozivu supružnika Vitez sugrađanima da im se na protestu pridruže odazvala se manja grupa ljudi, koji su nosili Barbarinu fotografiju. Veći odziv, kojem su se nadali, izostao je, da li zbog Endreovih šokantnih tvrdnji, koje direktno oponiraju policijskom izveštaju o stradanju Barbare, ili, pak, ledene hladnoće, koja je juče okovala Sentu. Ili je reč i o jednom i o drugom.

Tek, promrzli otac je novinarima ponovio da su pojedini detalji zvanične verzije prilično sporni i nejasni. Bio je, kako veli, pre izvesnog vremena u sedištu kikindske PU, gde su ga inspektori upoznali sa slučajem. Policajci mu, tvrdi, nisu omogućili da pogleda video-snimak sigurnosnih kamera, kojim je 25. novembra oko 22 časa zabeležen odlazak Barbare i dvojice njenih drugara na most. Taj snimak je, po njemu, ključni, sporni trenutak ovog slučaja, pa traži dodatna pojašnjenja.

BARBARA VITEZ NIJE UBIJENA: Drugovi nestale devojčice prošli poligrafsko ispitivanje, anonimno PISMO JE LAŽ?!

Otac čak dovodi u sumnju zaključak policije i tužilaštva da je to bio nesrećni slučaj. Poligrafsko ispitivanje dvojice Barbarinih drugara, po njemu, takođe izaziva određenu nedoumicu.

OPTUŽBE BEZ POKRIĆA

Za policiju i nadležno tužilaštvo, saznajemo iz poverljivih izvora, konstatacije, pa i optužbe Endrea Viteza upućene nja njihovu adresu, nemaju ni najmanju potporu u činjenicama. Endre je u policiji, da mu se saopšti šta se desilo i šta se čini u okviru policijske nadležnosti, bio - na njen zahtev.

MAJKA VERUJE DA JE BARBARA ŽIVA! Roditelji nestale devojčice iz Sente angažovali i privatnog detektiva!

Ni saznanje da telo nastradale devojčice, i pored neprekidne potrage, još nije pronađeno, nije osnov za bilo kakvu sumnju. Ima, naime, slučajeva da se telo nađe tek posle nekoliko meseci, a dogodi se i da ga reka nikada ne izbaci na površinu.

POZIV MINISTRU DA POMOGNE

Endre Vitez u javno iskazanim razmišljanjima čak tvrdi dotle da ne isključuje mogućnost da je njegova maloletna ćerka kidnapovana i nekud odvedena, pa čak i da je - živa. Ne da mu mira činjenica da Barbarino telo voda još nije izbacila na površinu.

To saznanje mu, očigledno, dodatno pojačava očaj i sumnju u policijsku verziju nestanka njegove ćerke jedinice. Kaže da ne može da se smiri, pa poziva ministra policije da se uključi u razjašnjavanje ove misterije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija