• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

12.01.2017

09:13

POTRESAN ISKAZ STARCA KOJI JE NASMRT PRETUKAO SINA: Kako bih se osećao, UBIO SAM ROĐENO DETE!

Vesti

POTRESAN ISKAZ STARCA KOJI JE NASMRT PRETUKAO SINA: Kako bih se osećao, UBIO SAM ROĐENO DETE!

Podeli vest

Stevan Pavlović (89) iz Kljajićeva kod Sombora, koji je u ponedeljak uveče štakama nasmrt pretukao sina Svetu (67), saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, nakon čega mu je određen pritvor do mesec dana

Sveto je ocu iščupao kateter, Stevan je uzeo štaku koja mu se našla pri ruci i njome izudarao sina po glavi

Na pitanje kako se oseća, samo je kratko rekao: "Pa kako bih se osećao, ubio sam rođeno dete..."

Kako smo saznali od izvora iz istrage, starac je pred tužiocem priznao da je ubistvu prethodila svađa sa sinom.

- Sveto, koji je inače bio sklon alkoholu, napao je oca tražeći mu novac od penzije, koji mu ovaj nije hteo dati, uz obrazloženje da mu treba za hranu i lekove. Sveto je takođe vršio pritisak na oca da na njega prepiše kuću u kojoj su živeli - naveo je naš izvor.

U Stevanovoj trošnoj kući, u Kordunaškoj ulici u Kljajićevu, ostala je da živi njegova supruga Maca, Svetina majka, koja je već duže vreme nepokretna.

- Ubistvo se dogodilo u ponedeljak, oko 19 sati, kad je Sveto došao iz kafane i zapodenuo svađu sa ocem oko novca. Navodno mu je iz besa iščupao i kateter, koji starac nosi već izvesno vreme. Nemoćan da se drugačije odbrani, Stevan je uzeo štaku koja mu se našla pri ruci i njome izudarao sina po glavi - objasnio je naš sagovornik, dodajući da i starac ima vidljive povrede, najviše po rukama.

Pavlovići su, inače, izbegli sa Korduna 1995. godine i nastanili se u Kljajićevu. Sveto je ostao uz roditelje, dok se njegov brat sa svojom porodicom nastanio u Norveškoj, a sestra u Kuzminu. Iako je bio sklon alkoholu, u komšiluku kažu da je Sveto brinuo o teško bolesnim i starim roditeljima, donosio im lekove, išao u nabavku, a ponekad im je i kuvao.

Nije imao stalno zaposlenje, ali je povremeno radio kod privatnika. Bio je vredan i nije birao poslove.

Stevan je imao penziju iz Hrvatske, od koje su živeli, a pomagao im je i sin iz Norveške, koji im je plaćao račune i pomogao u kupovini kuće. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snežana

pre 7 godina

To je kada se živi sa roditeljima i zavisi od njihove penzije. Kuku je i roditeljima i djeci. Roditelji ne mogu da shvate da su djeca odrasla i da imaju svoju volju i načine života, pa makar bili i pogrešni, već stalno prigovaraju, kunu (i fizički udaraju) jer smatraju da imaju pravo zato što ne rijetko samo oni imaju novčana primanja. Dom svega ovoga nas je dovela nemaština - sve u regionu!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija