• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2017

14:15

BOL I OGORČENJE U SVILAJNCU POSLE SMRTI MALE SARE (3): Kako je moguće da LEKARI NISU OTKRILI da dete ima upalu

Vesti

BOL I OGORČENJE U SVILAJNCU POSLE SMRTI MALE SARE (3): Kako je moguće da LEKARI NISU OTKRILI da dete ima upalu

Podeli vest

Sara Trifunović (3) iz Svilajnca preminula 10. januara od teškog zapaljenja pluća, koje su joj lekari u domu zdravlja lečili samo inhalacijom. Rekli su mi da neće da joj snimaju pluća da se ne bi zračila, kaže Sarin otac Miloš

 

Kako je moguće da lekari u Svilajncu nisu primetili da moje dete ima zapaljenje pluća, pa nije to mala stvar
Miloš Trifunović, Sarin otac

Sara Trifunović (3) iz Svilajnca preminula je 10. januara od teškog zapaljenja pluća, koje su joj lekari u domu zdravlja lečili kao običan kašalj!

Sarin otac Miloš tvrdi da su doktori u Svilajncu njegovu ćerku lečili isključivo inhalacijom i da su odbili da joj snime pluća "da se ne bi zračila". Devojčici se 9. januara stanje naglo pogoršalo, a dan kasnije preminula je u bolnici u Jagodini. Sahranjena je u četvrtak u rodnom Kušiljevu.

Nesrećna devojčica se, prema rečima njenog oca, razbolela još 28. decembra, ali joj se stanje oko Nove godine nakratko popravilo.

Informer

- Sara se razbolela 28. decembra, odveli smo je kod lekara, a detetu je bilo bolje posle nekoliko dana. Zatim su usledili praznici, međutim, u subotu i nedelju, 8. i 9. januara, počela je ponovo da kašlje. Odveli smo je u ponedeljak u Dom zdravlja u Svilajncu i tamo nam je doktorka propisala samo inhalaciju. Pitao sam je da se za svaki slučaj snime pluća, jer sam i ja laički primetio da to nije običan kašalj, ali ona je smatrala da ne treba zračiti malo dete - priseća se Miloš.

Beba u kritičnom stanju

Miloš Trifunović kaže da je još jedno dete u njegovom komšiluku u veoma teškom stanju zbog respiratornih infekcija.
- Imamo još jedan problem, bebu od trinaest meseci. Lečena je četiri nedelje od gripa, a sad ima zapaljenje pluća i u mnogo teškom stanju leži na pedijatriji u Ćupriji - priča Miloš.

Saru je inhalacija malo osvežila, ali joj je u ponedeljak tokom dana bivalo sve lošije. Oko ponoći joj je naglo pozlilo, pa su roditelji pozvali Hitnu pomoć. Saru su brzo odveli u bolnicu u Jagodinu, ali spasa nije bilo... Oko četiri sata ujutru, u utorak 10. januara, dete je preminulo.

- Lekari u Jagodini ništa nisu mogli da urade. Sara je živa stigla do Jagodine, dete je disalo kad ga je supruga predala lekarima. Oni su pokušali reanimaciju, sve što je bilo u njihovoj moći, ali nisu uspeli da je spasu. Sada se svi pitamo zašto doktorka u Svilajncu nije dala uput za snimanje pluća, zašto nismo dobili uput da radimo laboratoriju, analizu krvi i mokraće - priča Miloš i pita se:

- Kako je moguće da lekari u Svilajncu nisu primetili da dete ima zapaljenje pluća, pa nije to mala stvar?! Doktor kome verujemo je rekao da je to običan kašalj i propisao nam samo inhalaciju u kućnim uslovima.

U domu zdravlja ćute

U Domu zdravlja u Svilajncu nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj i da odgovore kako lekari nisu primetili da mala Sara ima upalu pluća. Direktorka ovog doma zdravlja Vera Branisavljević se nije javljala na telefon. Kako saznajemo, i tamo se sprovodi kontrola rada u tom slučaju.

Sara je u jagodinsku bolnicu dovedena sa dijagnozom bronhiolit, što je prelazno stanje između bronhitisa i upale pluća, koje se leči.

- Životne funkcije deteta su odumirale kad je ušlo u bolnicu. Lekari, pedijatri i anesteziolozi pokušali su reanimaciju, međutim, nije im ostalo ništa drugo sem da konstatuju smrtni ishod, jer dete više nije davalo znake života. Imali smo unutrašnju kontrolu, stručnu proveru, i komisija je zasedala, pa kad bude sve poznato, videćemo da li ćemo izaći sa saopštenjem u javnost. Sve što treba sprovodi se u ovom slučaju. Tražena je sudsko-medicinska obdukcija, roditelji su bili protiv toga, ali tužilaštvo i zakon to nalažu, pa je obdukcija urađena - kaže zamenik direktora jagodinske bolnice dr Aleksandar Ilić.

U Višem tužilaštvu potvrđuju da je obdukcija obavljena i da se za desetak dana očekuju rezultati svi analiza, jer su delovi tkiva poslati u laboratorije.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 7 godina

Ne treba zraciti malo dete???? I ona neka doktorka majko moja.\n

xx

pre 7 godina

manje je ljudi umrlo od atomske bombe u japanu nego posle nje od straha od radijacije

Slavko

pre 7 godina

Palma zaposljava lekare ,ravne sebi sta ocekujete narode ,skinite olose i kriminalce sa vlasti

Maxsy

pre 7 godina

Ma koja budala, udara minuse Na komentar?! Zelim ti istu sudbinu,Pa onda udaraj minuse...Mesto malo saucesce da roditeljima vi vako.Sramota Nek ti je laka zemlja SRCE malo,mali ANGELE

Nana

pre 7 godina

Ljudi, sta radimo sa ovom nasom decom? Ili ih roditelji zanemaruju, ili rodjaci zlostavljaju, ili doktori ubijaju! Pa nemamo ih "za izvoz"! Koliko jos gresaka lekara treba da ima smrtni ishod pa da se nesto promeni? Srbija odumire, sve manje dece se radja, a mi ovako sa njima zivima, zdravima i lepima. Kakva je, lutka, kao andjeo! Ispustiti je tek tako... Strahota.

Pop

pre 7 godina

Kako je moguce da Palma nije znao da je Betoven mrtav ,eto isti razlog

nada

pre 7 godina

Iskuran lekar i bez rengena ustanovljava zapalenje pluca i prepisuje antibiotik to znam iz iskustva jer je moj sin prelezao dva puta ! Pregledom pluca sa slusalicama se cuje sum koji govori o cemu se radi !!!!!!!!! Opet jos jedna greska lekara !

MAMA CECA

pre 7 godina

Mojoj deci su na identican nacin rekli juu izvinite nisam dobro poslusala pluca...ja kad galamim ja nikada to neradim zato sto sam luda...vidim propuste i jos arogantno ponasanje e onda se razbesnim jer moja deca su moje sve na svetu....

Djurdja

pre 7 godina

Strusnost lekar =palminoj strucnosti ,srbija nestaje

SM

pre 7 godina

Mi primetimo problem ka se nesto dogodi deci.Beda nas je dovela na ivicu ambisa.Molimo se bogu da ne idemo kod doktora ako nemamo bar prijatelja.Da ne pominjem ostalo.Kod nas vlada ratna trijaza,samo da se ustedi.Nekrivim ja samo doktore ali to je ogledalo dokle smo stigli.

dragce

pre 7 godina

Problem je u procentu koji doktori dobijajaju od prodatih inhalatora.on im vise vredi od necijeg zivota

UFOLOG

pre 7 godina

Njihove (lekarske)greške se skupo plaćaju. Plaćaju se životom. A za to niko ne odgovara. Kod njih grešaka ne sme biti. Za ovako nešto treba neko da leži u zatvoru.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija