• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2017

15:21

CARINA UVEK IMA POSLA! Sprečeno krijumčarenje cigareta na Horgošu i Preševu

Vesti

CARINA UVEK IMA POSLA! Sprečeno krijumčarenje cigareta na Horgošu i Preševu

Podeli vest

Carinici su tokom vikenda na graničnim prelazima Horgoš i Preševo u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja više od 140 boksova različitih cigareta sa domaćim i stranim akciznim markicama

U automobilu austrijskih registarskih oznaka, kojim su iz Šapca ka Beču putovala dvojica austrijskih državljana srpskog porekla, na graničnom prelazu Horgoš pronađeno je više od 900 paklica cigareta. 

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, međutim, detaljan pregled je pokazao da su gotovo sve fabričke šupljine automobila iskorišćene za sakrivanje cigareta. 

Više od 900 paklica cigareta česterfild, marlboro, davidof, sobrani i laki strajk izvađeno je iz fabričkih šupljina poda, specijalno napravljenog bunkera između zadnjeg sedišta i prtljažnika i iz oba naslona za ruke.

Privremeno su zadržane i cigarete, ali i automobil prepravljen za potrebe krijumčarenja. 


Na graničnom prelazu Preševo je 16. januara na ulazu u zemlju, prilikom detaljne kontrole automobila folksvagen polo nemačkih registarskih oznaka zaplenjeno 50 boksova cigareta sa makedonskim akciznim markicama. 

Vozač, 28-godišnji bugarski državljanin, rekao je carinicima da sa sobom ima samo lični prtljag.

On je kažnjen novčanom kaznom od 70.000 dinara, uz zaštitnu meru oduzimanja cigareta. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija