• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dudvarski

18.01.2017

13:00

(NE)OČEKIVAN EPILOG DRAME NA NBG: Pileta pucača umesto u zatvor šalju u LUDNICU!

Vesti

(NE)OČEKIVAN EPILOG DRAME NA NBG: Pileta pucača umesto u zatvor šalju u LUDNICU!

Podeli vest

Tužilaštvo traži da se Saša Stojanović (45) zvani Pile, koji je u avgustu pucao pa se 18 sati krio od policije u jednom soliteru, uputi na obavezno psihijatrijsko lečenje

Aleksandar Saša Stojanović (45) zvani Pile koji je krajem avgusta 2016. pucao u nekoliko automobila na Novom Beogradu, a zatim se 18 sati krio od policijske potere u jednom soliteru, biće poslat na psihijatrijsko lečenje umesto u zatvor!

Kako Informer saznaje, Treći osnovni sud u Beogradu je različitim psihijatrijskim veštačenjima utvrdio da se radi o neuračunljivoj osobi.

REVOLVERAŠ SA NBG OSTAO BEZ TEKSTA: Na saslušanju glumi ludaka, veštačenje pištolja otkriva istinu o njemu!

- Podnet je predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog nošenja oružja - kaže naš izvor iz istrage.

Umislio otmicu

Pile je, naime, nakon hapšenja u soliteru u Ulici Jurija Gagarina 241 kazao da su ga nepoznati momci kidnapovali i da je uspeo da im pobegne, ali se ispostavilo da je izmislio čitavu priču.

- Pričao je da nije znao ni ko su otmičari, ni šta hoće od njega. Rekao je da su ga oni vozali po gradu vezanog, te da je u jednom trenutku uspeo da se oslobodi. Naveo je da im je oteo oružje i pobegao, a da se kasnije krio u soliteru jer nije znao da li ga otmičari još traže. Dodatnu zbrku u istragu je unosio i podatak da je često boravio u Brazilu - navodi naš sagovornik.

Živopisna biografija

Saša Stojanović je preživeo atentat pre 15-ak godina kada je na njega pucao Mario Milosavljević, pripadnik "Kekine grupe", zbog čega se pretpostavlja da je bio na ratnoj nozi sa tim kriminalnim klanom. Potom se našao u centru medijske pažnje 13. decembra 2001, kada je od vlasnika menjačnice iz Šapca oteo preko osam miliona dinara i oko 8.500 maraka, zbog čega je osuđen na 6,4 godine zatvora. Nakon toga, u julu 2003. "otet" je iz policijske "marice" na putu od suda do CZ, nakon čega je pobegao u Brazil, gde je živeo nekoliko godina.

Ispostavilo se, međutim, da je okrivljeni neuračunljiva ličnost kojoj je potrebna stručna psihijatrijska pomoć.

Podsetimo, Pile je 25. avgusta 2016. u večernjim satima divljao u ukradenom BMW-u i nasumice pucao po ulicama.

- U toku vožnje je kroz otvoren prozor prvo ispalio dva metka u jednu "opel insigniju", a zatim jedan u "pasata". Nakon toga je utrčao u zgradu u Bloku 45, gde se sakrio i gde je posle 18 sati policijske opsade i potrage uhapšen. Pretresom je otkriveno i pet njegovih pištolja, od kojih su dva bila bez fabričkog broja - ispričao je naš izvor iz istrage.

Opsada solitera je podsećala na akcioni film i trajala je čitavu noć i celo naredno jutro. Nešto posle 13 sati, 26. avgusta, policija je završila pretres solitera u kom ima 90 stanova. Međutim, pošto su bili uvereni da se pucač ipak krije negde u zgradi, odlučili su da naprave varku i krenu u povlačenje, kako bi osumnjičeni pomislio da može da pobegne.

(FOTO) LUDI PUCAČ SE KRIO U ORMANU I POSTELJINI: Ovako je Saša Stojanović Pile pokušao da pobegne iz opsade na Novom Beogradu!

Stojanović je tada zaista i iskoristio priliku, izašao iz stana u kom se krio i mirno išetao iz solitera. Niko ga nije video, pa je krenuo peške prema bivšem bioskopu "Kozara", gde je ugledao patrolu Interventne policije. Odmah se okrenuo i krenuo prema zgradi u kojoj živi. Tad su ga primetili inspektori i uhapsili. Dok su ga savladavali, Pile je zvao u pomoć policiju (?!?)

Nanogica pomagačima

Trećem osnovnom sudu podnet je optužni predlog protiv četiri osobe koje su pomagale Aleksandru Stojanoviću da se krije u soliteru.

- Za Velizara Jovanovića je predložena kazna od jedne godine kućnog zatvora. Do šest meseci kućnog zatvora je traženo i za Milicu Jovanović, kao i za brata i sestru Emila i Branislavu Brajkov. Pileta su najpre Jovanovići sakrili u susedni stan Brajkovića, koji je bio prazan. Kad su se Brajkovići vratili kući, nastavili su da ga kriju u fioci od kreveta - objasnio je naš izvor iz istrage.

Stojanović je ranije osuđivan zbog krađa na 5,5 godina zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
prki

pre 7 godina

Ovaj nije lud , izgleda da su ludi oni koji sude ili vestaci ,ovaj je izgleda pametniji od svih sudija, advokatai vestaka

kicos

pre 7 godina

Ma kakvo psihijatrisko festacenje bio lud ili uracubljiv sa njim u zatvor. Ovako ko god napravi neko cudo moze da se vadi da je psihicki poremecen da bi izbegao zatvor.

Pol Pot

pre 7 godina

Neverovatno! Pa na vecu kaznu ste osudili one jadnike koji su ga skrivali, a to su cinili najverovatnije iz straha od ovog tipusa koji ne preza ni od cega, koji im sigurno nije pevao uspavanke i plakao na ramenu. Pazi, pucao besomucno po gradu, pobego, izradio pola beogradske policije tokom opsade, nasli mu 5 pistolja, nekoliko sa izbrisanim brojevima, ranije ga otimali iz marice prilikom sprovodjenja u zatvor, bio godinama u bekstvu u Brazilu.......a on psihic? Ma nemoj! Postoji li kontrola tih sudija i vestaka ili tamo samo sede lapatori i korumpirana gamad? Sto se tice psihijatrijskog lecenja, pitanje za nadlezne, KO CE TO DA PLACA, obzirom da pilence nema uplaceno osiguranje, na birou mu isteko rok za javljanje, ima vise od 24 godine, nije redovni student, ne uplacuje sam, dakle...! KO?

Ljube

pre 7 godina

Ma kako da ne, lud ali nije pucao u jugića ili neki krš nego u Pasata i Insigniju ... eto njega na slobodi za par godina da nastavi gde je stao

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija