• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2017

13:43

DRAGAN ČOVIĆ: Posle Izetbegovićeve provokacije, neizvesna je poseta Nikolića Sarajevu

Vesti

DRAGAN ČOVIĆ: Posle Izetbegovićeve provokacije, neizvesna je poseta Nikolića Sarajevu

Podeli vest

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je, nakon nedavne najave reaktiviranja tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ponovo neizvesna poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu, koja je planirana za februar

 


Čović, koji ne veruje da bi u BiH moglo biti rata, kaže da neki žele reprizu "događanja naroda".

Regionalno je, kaže, najvažnije imati mir kada je reč o Srbiji i Kosovu, a nedavne napetosti dogovodi u vezu sa izborima.

- Za sada ne vidim te ratne razmere, ali da se nešto slično može organizovati u to sam uveren - rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, situacija u BiH i regionu je složena, puna nekih novina, a rekao bi, kaže, i osmišljena da bi se još više zakomplikovala.

- Pokušaćemo tu situaciju stabilizovati, a kroz to vreme rešavati ključne probleme - rekao je Čović.

- Pripremaju se kojekavke protestne igre ili kako neki vole reći ''događanja naroda'', od skoro istih aktera koji su to činili pre tri godine - rekao je Čović u intervjuu za zagrebački "Večernji list", u izdanju za BiH.

Ipak, dodao je, o tome da li će rata na ovim prostorima biti odlučuju velike sile.

- Bio sam siguran da neće biti rata ni kada se prethodni dogodio. Danas sam puno sigurniji da ga neće biti, ali, ipak, treba reći da o tome ne odlučujemo mi, nego velike sile. A da li će dobaciti do nas, nisam siguran da smo im, na sreću, na bilo koji način zanimljivi - rekao je Čović.

Govoreći o BiH, Čović kaže da je prvi problem koji treba rešavati Izborni zakon BiH, odnosno dogovor oko izmene načina izbora članova Predsedništva BiH, delegata u Dom naroda Federacije BiH, te izbora u Mostaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

Председник Србије треба да иде само у Бањалуку, шта ће у Сарајеву, то је непотребно губљење времена са досадним и небитним људима једне пропале државе.

vlah alija

pre 7 godina

rusi preko svoji srpski marioneta pokusavaju destabilzaciju regiona ,uvaljuju staro oruzje a to isto ih je dovelo do poraza u svim ratovima koje su zapoceli 90 tih, i jos uvijek nisu dosli do pameti vec bi sve opet iznova

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17