• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

06.02.2017

10:10

VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA VELJA NEVOLJA UBIO KARATISTU zbog prevlasti nad obezbeđenjem splavova i u DILOVANJU DROGE?!

Vesti

VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA VELJA NEVOLJA UBIO KARATISTU zbog prevlasti nad obezbeđenjem splavova i u DILOVANJU DROGE?!

Podeli vest

Veljko Belivuk, vođa "Janičara", uhapšen zbog sumnje da je likvidirao Vlastimira Miloševića, kjokušinkai karatistu. Motiv ubistva je prevlast nad obezbeđenjem splavova i u dilovanju droge. Privedeno ješ pet osoba

Belivuk je otkriven nakon što je policija pronašla njegov DNK na automobilu koji je zapaljen posle atentata na Miloševića

Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja uhapšen je u subotu u restoranu "Stara srpska kuća" u Novom Beogradu zbog sumnje da je ubio bivšeg reprezentativca u kjokušinkai karateu Vlastimira Miloševića (34). Zajedno sa Belivukom priveden je i Mirko Milošević (29) za kojim je bila raspisana poternica jer treba da odsluži još četiri godine robije zbog trgovine drogom.

Oko 40 pripadnika specijalnih jedinica opkolilo je oko 17.30 restoran "Stara srpska kuća" nakon dojave da se u njemu nalazi vođa navijača osumnjičen za ubistvo karatiste, sa još pet osoba.

- Belivuk, Milošević i još četiri muškarca sedeli su za stolom i ručali. Delovalo je kao da nešto proslavljaju. Nisu nas očekivali i bili su prilično iznenađeni kada smo prišli njihovom stolu. U prvom momentu im nije blo jasno šta se dešava. Nisu se opirali hapšenju i nisu pravili gluposti - priča izvor Informera iz istrage.

Naš sagovornik otkriva da je Belivuk označen kao osumnjičeni nakon što je policija pronašla njegov DNK na automobilu koji je zapaljen nedugo nakon atentata.

 

 

- Taj automobil su u vreme ubistva Miloševića u Ulici 27. marta snimile kamere koje se nalaze na više objekata. Upoređivanjem vremena i tragova DNK došlo se do Belivuka - priča naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, kada je Velja Nevolja čuo zašto je uhapšen, počeo je da negoduje.

- Dobacivao je da je to smešno i da nema ama baš nikakve veze sa likvidacijom Miloševića. Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati i u toku dana će biti priveden kod tužioca na saslušanje - dodaje naš sagovornik.

Izašli na vikend

Preostala četiri muškarca koja su bila u društvu sa Belivukom i Milošvićem, a koji su nakon saslušanja pušteni jesu Strahinja Knežević (29), Uroš Ljubojević (28), Aleksandar Vidojević (26) i Boris Karapandžić (30).
- Svi su oni bili ili su i dalje u navijačkoj grupi "Janjičari", čije su vođe Velja Nevolja i Sale Mutavi. Utvrđeno je da nemaju veze sa likvidacijom Vlastimira Miloševića, da se protiv njih ne vodi nikakav postupak i odmah su pušteni. Zanimljivo je da su dvojica od ove četvorice bila na slobodnom vikendu iz zatvora - dodaje naš sagovornik.

Zanimljivo je da je Mirko Milošević, koji je bio u društvu sa Belivukom, ranije hapšen zajedno sa njihovim drugom Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, koji je likvidiran oktobra prošle godine na uglu ulica Bačvanske i Gospodara Vučića.

- To je sve ista ekipa. Milošević je pao zajedno sa Stankovićem zbog droge i obojica su bili pravosnažno osuđeni na po pet i po godina zatvora. Za razliku od Stankovića, koji nije odležao ni dana u zatvoru, Milošević je robijao oko godinu i ostalo mu je da odsluži ostatak robije - objašnjava naš sagovornik.

Policija koja je u rekordnom roku rešila surovu likvidaciju karatiste Miloševića sada je više nego sigurna da motiv za to ubistvo "leži" u borbi za prevlast u oblasti obezbeđenja i dilovanja droge na splavovima.

- Obezbeđenje poznatih prestoničkih splavova restorana i dilovanje droge ne ide jedno bez drugog. Zato se ti takozvani žestoki momci tako često sukobljavaju. Veliki je novac u igri i samim tim ubistva su sve surovija. Ne treba zanemariti činjenicu da je Vlastimir Milošević pre izvesnog vremena učestvovao u prebijanju Aleksandra Stankovića - dodaje on.

Informer

Veljko Belivuk je inače bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. Belivuk je bio toliko blizak sa Saletom Mutavim da je čak održao govor na njegovoj sahrani. On je u septembru prošle godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora za brutalno prebijanje obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Podsetimo, Vlastimir Milošević je ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo sa ženom i dvoje dece kad mu je maskirani ubica, u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, pucao u telo i u potiljak iz "škorpiona". Vlastimir je radio kao obezbeđenje poznatih klubova i, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, mnoge "viđenije žestoke momke" tukao prilikom izbacivanja iz lokala.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
radnik udarnik

pre 7 godina

Lepo drustvo u igri, da je srece da drzava radi svoj posao pa da nemaju za sta da se ubijaju, da iskoriste mladost i energiju za legalne poslove. A ko dopadne zatvora da ne letuje tamo već najstroza kazna drugima za primer..  A radnik da ima vise.. E drzavo Srbijo...  \n

nada

pre 7 godina

Sve je ovo smesno od policije i pravosudja - uhapsen, zadrzan 48 sati pa pusten, nije odsluzio kaznu, na vikend pusten,poternica raspisana pa kao sada uhapsen, umesani pa nisu ,brani se sa slobode, uslovno osudjen i td. Jer se ovo policija i tuzilastvo boji kriminalaca ili ????????? Zatvoriti sve splavove koji su leglo droge i kriminala !!!!!!!

Branko

pre 7 godina

Koji bre, vodja navijaca Partizana. Infiltrirana bitanga sa severa najvece rupe na svetu, sa ciljem da rasture normalne partizanove navijace, posto sa ujedinjenim Grobarima, bitange koje vode Partizan unazad deset godina, ne bi mogli da rade ono sto su radili i ovo sto sada rade. I ovaj i onaj mutavi, i svi ostali su svezdini ljudi i sluze samo mutnim i kriminalnim radnjama (pljackanje klubova) pod zastitom policije.

Ne treba zaustavljati

pre 7 godina

...."prirodnu" - selekciju! Bas nedavno sam citao intervju, koji je dao "nevolja", i zakljucio sam iz njegove price da je to divan mladic, veliki humanista, i dzentlmen sa gospodskim - manirima! Pomislio sam da se sprema za odlazak u "manastir", toliko je bio - snishodljiv! Cak se i plasio za svoju "bezbednost", iako je 'cist", kao suza! Cudi me, kako nije reagovao prema policajcima koji su ga hapsili, kao sto je bio "nezan", prema obezbedjenju funkcionera - Partizana!? Ali, nije on ni glup, jer gde on moze ( ako bude pravde ), narednih 40 god. da ima besplatan: smestaj, hranu, i sto je najvaznije - zastitu! A, tako se bio dobro "maskirao", pa me cudi....

a bas mu je lepo stajao

pre 7 godina

...onaj - kacket! Humanitarac.....uh, gde je onaj sada, sto je 1941 god. koristio bandere na Terazijama, za "izvesne" - potrebe!?

zoran

pre 7 godina

Policija ih sve zna...imaju nebrojeno presuda i umesto da robijaju po 20 i vise godina oni svi na slobodi. ..??? Nema druge nego da rade za drzavu pa im niko nista ne moze. Jadno da jadnije ne moze biti.

Car

pre 7 godina

Kako objasnitid da taj drugi Milosevic sedi na slobodi a ima da odlezi jos 4 godine robije,jedino tako da posle svake odlezane godine dobiju po godinu dana slobodno da se "oporave" i koknu jos nekog"neistomisljenika"provaljaju jos droge, a pare iskoriste da "razgovaraju" sa nezavisnim tuziocima i jos nezavisnijim sudijama.Naravno da od nezanisnosti nema ni N.

Milan

pre 7 godina

Država je kriva za sve. Tačnije rečeno, sudstvo. Pa zar taj Beli-vuk da bude zaštićen kao beli medved? Posle onog nehumanog siledžijstva na stadionu Partizana, njega je trebalo poslati u rudnik doživotno. Dok tako ne počne da funkcioniše pravni sistem, nema mira ni slobode.

Sale

pre 7 godina

Ne znam da li je Velja nevolja, ali izgleda kao idiot. I ako nije umesan u ovo, treba ga negde skloniti da ne plasi prolaznike.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17