• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2017

12:25

VELJA NEVOLJA KORISTIO RUPE U ZAKONU: Ubio karatistu dok je ČEKAO RED ZA ZATVOR?!

Vesti

VELJA NEVOLJA KORISTIO RUPE U ZAKONU: Ubio karatistu dok je ČEKAO RED ZA ZATVOR?!

Podeli vest

Veljko Belivuk (32), zbog tromosti pravosuđa, od 2016. čekao da ga pozovu na izdržavanje kazne po dve presude. Za to vreme ubio Vlastu Miloševića

Veljko Belivuk (32) iz Beograda, vođa navijačke grupe "Janičari", zbog tromosti pravosudnog sistema od marta prošle godine čekao red da ode na izdržavanje robije po dve pravosnažne presude! Za to vreme "čistio" je konkurenciju u poslovima obezbeđenja poznatih klubova i, kako se sumnja, ubio karatistu Vlastimira Miloševića 30. januara u Ulici 27. marta!

1 godinu kućnog zatvora trebalo je da odsluži Belivuk zbog napada na Vazurino obezbeđenje

Belivuk je poznat pod nadimkom Velja Nevolja i policiji je poznat po nasilničkom ponašanju i tučama.

Prvi put je osuđen u martu 2016. na pet i po meseci zatvora za prebijanje dvojice maloletnika još 2007. godine na splavu "Blejvoč".

Naime, Belivuk je tad pištoljem udario u glavu Bojana M., a iste noći je u butinu upucan i Bojanov prijatelj Darko D. Međutim, dvojica oštećenih su kasnije promenili iskaze na sudu, pa je nakon maratonskog procesa Belivuku zastarela optužba za nošenje oružja i na kraju je osuđen samo za nanošenje povreda, te je u martu 2016. pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu, koju do sada nije izdržao.

Samo mesec dana kasnije, u aprilu 2016, Belivuk je sa Darkom Ristićem Medom napao obezbeđenje Miloša Vazure, tadašnjeg direktora FK Partizan. Na snimcima koji su objavljeni nakon tog napada vidi se kako Velja i Meda tuku Vazurine telohranitelje Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića.

Belivuk i Ristić su krajem septembra postigli dogovor sa tužilaštvom o priznanju krivice. Ristić je osuđen na 22 meseca zatvora, dok je Belivuk osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

U Ministarstvu pravde rekli su nam da je presuda o izvršenju kazne na koju je osuđen Velja Belivuk stigla u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija 15. novembra.

- On, međutim, još nije upućen na izdržavanje kazne jer pritvorski predmeti uvek imaju prednost, a redovne presude se izvršavaju tek kad stignu na red jer je velika gužva - rekli su nezvanično u Ministarstvu pravde.

Inače, na snimku prebijanja Vazurinog obezbeđenja vidi se da je na mestu napada bio i vođa "Janjičara" Aleksandar Stanković - Sale Mutavi, koji nije bio obuhvaćen optužnicom. Stanković je u međuvremenu, 13. oktobra 2016. godine, likvidiran u sačekuši koju su mu dvojica ubica postavili ispred teretane u Bačvanskoj ulici, nedaleko od beogradskog CZ-a.

I dok je čekao da ga pozovu na izdržavanje zatvorske kazne, Belivuk je u subotu uhapšen na Novom Beogradu kao glavnoosumnjičeni za ubistvo bivšeg reprezentativca u kjukušin karateu Vlastimira Miloševića. Ubica je sačekao Miloševića 30. januara ujutro ispred zgrade u Ulici 27. marta i ispalio u njega rafal iz "škorpiona".

Operativci kriminalističke policije su Belivuka povezali sa ovom likvidacijom nakon što su njegov DNK i otisci pronađeni na ukradenim registarskim tablicama, ali i u unutrašnjosti automobila, koji je nakon ubistva nađen delimično spaljen na Karaburmi. Inače, to vozilo kamere su snimile kako se udaljava sa mesta zločina. Sumnja se da je motiv likvidacije prevlast u poslovima obezbeđenja elitnih klubova i kontrola prodaje droge u njima.

Belivuk je juče po podne priveden u Više tužilaštvo na saslušanje, ali do zaključenja ovog broja Informera nije bilo poznato da li je i šta izjavio, ali za očekivati je da mu je određen pritvor do 30 dana.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Ma nema od toga nista jer imamo klimavo pravosudje i korumpiranu policiju i sudove ! U drzavi Srbiji niko nemoze politicarima i kriminalcima nista jer su jaci ma koliko zakon bio ostar !!!!!!!!!! Umesto da drzava izgradi zatvore i strpa sve ovakve olose i novac razbacuje na gluposti koristeci se recima - zastarelo, nema mesta,kucni pritvor i tome slicno neduzan narod ima strah da neki metak ne zaluta u pogresnom pravcu !!!!!!!!!!!!!! STOP KRIMINALU !!!!!!!!!!!!!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Liči na nekog teško intelektualca?! LKada jedan narod odzvoli da ga ovakvi retardirane džukele terorišu onda je jasno kakav je i narod i njegova kriminalna "elita". Ovakvi se, u moje vreme, ne bi mogli ni oženiti. Svaka seljanka bi se stidela da je vide u društvu sa ovakvim klempama. Siguran sam da Velja Nevolja nema IQ veći od broja svojih cipela.

lala iz Banata

pre 7 godina

Па нормално...!! "Досадило" човеку да чека тај затвор, па - "крати време"..... убија... - из "досаде"...!!

Verovatno je mislio

pre 7 godina

....'ajde, da ne gubim - vreme!?

Goran

pre 7 godina

Zapad nas ubija po Kosovu i Metohiji a mi sami sebe po Srbiji...nemam reci!

miki

pre 7 godina

Po onom snimku kako je iznabadao coveka pored stadiona i nacin na koji je ubio ovog tipa Velja je u stvari ispao kukavica .Sto ga nisi zvao na ferku nego iz zasede?

SSSS

pre 7 godina

PAZITE SAMO DA VAM SE VELJA NEVOLJA U ZATVORU NE UBIJE NE OBESI OVAKVI CE VAM TREBATI MOZDA USKORO KADA KRENU OSLOBODJENJA GENOCIDI I ETNICKA CISCENJA NESRBA VELJE NEVOLJE SU ZLATA VREDNI KACEVENDEIH SVETOM VODICOM POLIJU I STARE IM GRE OPROSTE NEMA VEZE STO JE PRIJE SRBE UBIJAO JER SRBIN I RACUNA I PLANIRA ZRTVU U NJEGOVOJ SRPSKOJ IDEOLOGIJI I FAIZMU I PREMA SOPSTVENOM RODU I PORODU SAMO NEKA TAJ KOJI UBIJE SRBINA POSLE POBIJE BAR 1.000 SIPTARA ILI BOSNJAKA UKOKA ONDA SU MU SVI GRESI KOD SVETOG SAVE A UZ KACEVENDIUN I IRINEJEV BLAGOSLOV STORNIRANI OPROSTENI

mile

pre 7 godina

Ta prica o rupama u zakonu je za naivne. Ako sudija hoce on uvazi tu rupu, ako nece ne pomazu ni clanovi zakona.\n

dejan

pre 7 godina

Nije koristio rupe u zakonu, vec je drzavni covek, imao je podrsku iz vlasti, zavrsavao je prljave poslove, plus je covek sluzbi, pa mu se moze da radi sta hoce. kakve crne rupe u zakonu. Pa prvi covek je rekao da drzava nema snage da se obracuna sa par huligana, pametnom dosta.

zoran

pre 7 godina

"Tromost pravosudja", cekao 9 godina....ha,ha...samo budala moze da veruje u ovakve "tromosti". Covek radi za sluzbu i zasticen je kao beli medved; bas kao i ostale "vodje" navijaca.

piksi

pre 7 godina

korov Srpske nacije i idol srbistanaca ispranih mozgova

alimpije

pre 7 godina

Nije izvršena lustracija žutih sudija i tužilaca. koji sada prave namerno opstrukcije, kako bi urušili vlast i pre izbora. Inače, kako je moguće da tužilac izvrši nagodbu sa kriminalcem za napad na Vazurino obezbeđenje kada je ovaj već osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu za isto krivično delo? Zar i pored ovih saznanja sudija debil ovu životinju osudi na kućni pritvor? Da je bio u zatvoru po prvoj pravosnažnoj presudi, ne bi pretukao Vazurino obezbeđenje i ne bi (ako se dokaže) ubio ovog drugog dripca.

Spin

pre 7 godina

Alimpije,pa on je postao drzavni covek za vreme ove vlasti,kao i njegov drug pokojni. Sve ih je tu doveo drug koji je sad savetnik jednog komadanta,pa to i vrapci znaju.

Svojta

pre 7 godina

On je, mučenik koristio rupu u glavi, jer da nije tako ne bi ni bio tu gde jeste.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija