• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2017

13:48

CARINA IMA POSLA! Otkriveno još 20 migranata na prelazima Šid i Batrovci

Vesti

CARINA IMA POSLA! Otkriveno još 20 migranata na prelazima Šid i Batrovci

Podeli vest

Službenici carine i policije otkrili su tokom prazničnih dana 20 ilegalnih migranata na graničnim prelazima Šid i Batrovci ka Hrvatskoj, saopštila je Uprava carina

Kako je navedeno, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice sprečeno je 15 državljana Avganistana i pet državljana Pakistana koji su otkriveni u tovarima osam kamiona na putu ka državama EU.

Najviše pokušaja zabeleženo je na graničnom prelazu Šid, gde je otkriveno 18 ilegalnih migranata, dok su dvojica pronađena na prelazu Batrovci. 

Svi otkriveni migranti pokušavali su da pređu granicu na sličan način, sakrivajući se u tovarni deo kamiona, nakon što su oštetili carinsko obeležje i pokušali to da zakamufliraju. 

Mahom su ulazili u tovare kamiona dok su vozači pravili obaveznu pauzu, a kasnije su neretko sami vozači prijavljivali sumnju da se u tovaru robe nalazi još nešto, jer su čuli glasove koji dopiru iz tovara ili su primetili tragove ulaženja u prikolice. 


Reč je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima 30, a najmlađi 11 godina. 

Većina kamiona u koje su se sakrivali uputila se ka Italiji, dok je jedan išao ka Nemačkoj, a bilo je i onih koji su transportovali robu u Hrvatsku i Sloveniju. 

Carinici i policajci su ih otkrivali u najrazličitijim tovarima: među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog nameštaja, delovima za automobile, rolnama samolepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama, ali i u tovaru šećera, pa čak i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju. 

Iz Uprave carine podsećaju da je neposredno pred praznike, 13. i 14. februara, na istim prelazima bilo otkriveno 19 ilegalnih migranata koji su na sličan način pokušali da pređu državnu granicu i tako uđu u EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija