• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

22.02.2017

09:28

CRKNI PRAVDO! PIJAN VOZIO MOTOR I UBIO DEVOJKU, a kažnjen sa 100.000 dinara zbog neukazivanja pomoći!

Vesti

CRKNI PRAVDO! PIJAN VOZIO MOTOR I UBIO DEVOJKU, a kažnjen sa 100.000 dinara zbog neukazivanja pomoći!

Podeli vest

Na ponovljenom procesu Viši sud u Nišu proglasio je Nikolu Tošića (28) krivim za nepružanje pomoći Vanji Janković (18) iz Pule, ali mu je izrečena samo novčana kazna i to svega 100.000 dinara!

Devojka je stradala na lokalnom putu u Nišu 22. jula 2015. godine u saobraćajnoj nesreći koju je Tošić izazvao vozeći motocikl "suzuki" sa 1,28 promila alkohola u krvi

Saučešće prekasno stiglo

Vanjina majka Violeta Janković kaže da je Nikola Tošić posle nesreće pozvao ljude da mu pomognu, ali da im nije rekao da je Vanja bila sa njim na motociklu. Violeta tvrdi da joj je okrivljeni tek posle sedam meseci izjavio saučešće, koje tada nije želela da prihvati kao iskreno i ne veruje da se on ničega ne seća u vezi tragedije.

On je brzinom od 80 kilometara na čas udario u metalnu ogradu, a Vanja Janković je preminula od zadobijenih povreda. Tošić je osuđen na četiri i po godine zatvora na osnovu dela optužnice koja ga tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Apelacioni sud naložio je novo suđenje za nepružanje pomoći povređenom licu, za koje je Tošić prethodnom odlukom Višeg suda bio oslobođen. U ponovljenom postupku Viši sud je Tošiću odredio minimalnu zakonsku kaznu od 100.000 dinara, iako je mogao da dobije do tri godine robije.

Porodica nastradale Vanje je razočarana i ogorčena minimalnom kaznom.

- Zar život mog deteta, moje jedinice, vredi 100.000 dinara? Meni novac ništa ne znači. Ja sam na grobu svog deteta, ljubim njenu sliku. Nisam znala gde je izlaz iz sudnice kada sam čula presudu - rekla je Violeta Janković, majka nastradale devojke. - Nadam se da će javni tužilac da se žali i da će Apelacioni sud da zameni 100.000 dinara zatvorskom kaznom od tri godine. Ako se to ne desi, ići ću do suda u Strazburu.

U obrazloženju presude je navedeno da se "po nalazu veštaka Tošić nije sećao detalja vezanih za nezgodu, ali samo do telefonskog poziva svojoj majci".

- Od tog trena bio je svestan i bio je u mogućnosti da ukaže pomoć povređenoj - rekao je sudija Aleksandar Teodosić. - Veće je imalo u vidu da Tošić, koji je bio povređen u udesu, nije pobegao sa lica mesta. On se udaljio na zahtev svoje porodice, odvezen je u bolnicu da mu se ukaže pomoć, što je uticalo na odmeravanje kazne.

Tokom samog postupka okrivljeni Nikola Tošić je govorio da se ničega ne seća, čak ni razgovora sa majkom. Za Vanjinu smrt je, tvrdi, saznao tek iz razgovora sa stricem koji mu je u bolnici ispričao detalje onoga što se dešavalo. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Krčko

pre 7 godina

Da li neko od nadležnih oseća potrebu da se oglasi povodom ovakvih stvari ?! Da li neko od nadležnih sme da kaže mu je mirna savest ?!

bubašvaba

pre 7 godina

Moj ti je savet da tužiš i ubicu i sudiju koji je potpisao ovakvu sramnu presudu i po kom zakonu je napisana ova presuda kad se pominje u pijanom stanju za mene dovoljno da robijaju i pocinioc i sudija koji je potpisao presudu. Po kom zakoni stavu i tački tog zakona samo me to interesuje ??????.

Branko

pre 7 godina

Sada mi stvarno nije jasno kada čitam naslov i posle tekst. Da li je osudjen samo na kaznu od 100 000 ili je to 4,5 godine+100 000.

Prle

pre 7 godina

Treba pod hitno da nekoliko sudija "koji donose ovakve sramne presude" bude momentalno smenjeno i strpano u zatvor !!! Osilili se !!! Kakvo bre nezavisno sudstvo ??? Ko zna koliko je para dobio da bi presudio ovako !!! Pa dal taj ima decu, ako nema, nek se zapita dal' ce da ih ima ??? SRAMOTA !!!

dragce

pre 7 godina

Sledeci put neka vozi dete sudije koji mu je izrekao kaznu

Duško

pre 7 godina

Ništa ne čudi za izrečenu kaznu, čudo da pregažena devojka nije posmrtno proglašena krivom što nije ostala kod kuće i pila sokove. Kvislinge i sluge okupatora rehabilituju i vraćaju im oduzetu imovinu. Ali ni da se našale da vrate Mitićevim naslednicima robnu kuću u Knez Mihajlovoj i plac na Slaviji.

srba

pre 7 godina

Svako ko je imao bilo kakav spor u "gradu" Nišu osetio je šta znači (ne)pravda. Ovu ustanovu (ne)pravde ciji sastav je vrlo diskutabilan čine "strucnjaci" koji su od pravde napravili ruglo. Kada bi se izvrsila anketa sa ljudima koji su vodili spor, teško da bi 1% bio zadovoljan presudom. Toliko nakaradnog tumačenja, vodjenja postupka i izricanja presuda sugurno nema ni u naj-nerazvijenijim zemljama sveta.Ali zato su gospoda sudije jako zadovoljni svojim poslom, statusom i standardom.

Crni nis

pre 7 godina

Ma osveti cerku imas auto pa iti mu njihovim roditeljima plati dvesta hiljada dinara ali ne ostavljaj svoje. Tuzi Syd u strazburg.

BAALKHAN

pre 7 godina

pravda kad bude stigla, gorecete svi u paklu

Fosil

pre 7 godina

Dali se neko pita , mozda taj kreten ima nekog na polozaju , pa zato niska kazna , a devojka , (nek joj laka zemlja), sto trune , zabole nekog tamo . Vazno on pijan ubio devojku , i sad skoro nikom nista , 100.000 sramota za taj sud , ai za nase sudstvo !!!

miki011

pre 7 godina

A sad sudiju u zatvor!!! Zloupotreba sluzbenog polozaja ili primanje mita. Neka sam izabere.

pero

pre 7 godina

Normalno da se na seća kada je bio pijan,ej Srbijo gde si krenula?

DJovan

pre 7 godina

( Krivosudni ,nas, sistem ) Jasno je njihovo pravilo: Ko imade, pa toliko dade, NEVIN je. Nase KRIVOSUDJE je problem, a I onaj ko mu daje podrsku, a jedan nas politicar je rekao: Niko nema pravo da se mesa SUDU u rad I da komentarise njegove odluke. Ja ne klevecem, samo ponavljam reci, pa ako je tako, zasto taj I takav SUD sudi: U IME NARODA, ako taj narid nema pravo da iskaze svoje nezadovoljstvo.Zato imamo presude kao u Kolumbiji uvek u korist onoga ko imade pa toliko dade…

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija