• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

28.02.2017

08:36

OTKRIVAMO! UŽAS U ZEMUNSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Učiteljica skinula devojčicu s vešala!

Vesti

OTKRIVAMO! UŽAS U ZEMUNSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Učiteljica skinula devojčicu s vešala!

Podeli vest

Učenica od devet godina pokušala da se obesi se za vreme odmora u ženskom toaletu. Nastavnica u poslednji tren utrčala u WC i spasla je. Dete i ranije pokušavalo da naudi sebi

Popela se na WC šolju, prebacila kanap preko cevi od grejanja i namakla omču oko vrata
Izvor iz istrage

Devojčica od devet godina obesila se juče toaletu jedne osnovne škole u Zemunu (ime poznato redakciji), ali ju je, srećom, u poslednji tren spasla učiteljica!

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ova stravična priča desila se oko 17 sati, za vreme školskog odmora.

- Devojčica je za vreme odmora ušla u ženski toalet, popela se na WC šolju, prebacila kanap preko cevi od grejanja i namakla omču oko vrata. Drugi đaci su videli da se nešto čudno dešava u ženskom toaletu, pa su brzo pozvali učiteljicu - otkriva naš izvor.

Crna tinejdžerska statistika 2016.

10. januar - Sava J. (14) iz sela Gradinovci kod Titela ubio se pucajući sebi u glavu iz očeve lovačke puške. Nesrećni dečak izvršio je samoubistvo nakon što je ocu Žarku (53) ukrao automobil i slupao ga.
1. mart - učenica Dragana M. (16) pod nerazjašnjenim okolnostima pala s trećeg sprata zgrade Trgovačke škole u Hilandarskoj ulici u Beogradu. Nesrećna devojčica deset dana kasnije preminula u Urgentnom centru.
14. mart - Betina B. (13) iz Sente obesila se u pomoćnoj prostoriji porodične kuće. Nije utvrđen motiv koji je naterao nesrećnu devojčicu da sebi oduzme život, a meštani nagađaju da je to uradila zbog dečka.
4. april - Marija B. (13) iz Negotina, dok su ukućani spavali, pobegla iz porodične kuće. Dan kasnije njen leš pronađen u podnožju silosa kod Tehničke škole u Negotinu, a veruje se da se ubila skočivši s visine.
17. oktobar - Dečak V. N. (8) iz sela kod Čajetine obesio se u kupatilu. Izdahnuo je u čačanskoj bolnici. Nije razjašnjeno da li je reč o samoubistvu ili nezgodi u glupoj igri.
25. oktobar - Dragutin R. (17) skočio je sa Brankovog mosta posle komemoracije drugu.
2. decembar - M. G. (15) obesila se u selu Zlot kod Bora posle misterioznog telefonskog poziva.

Srećom, učiteljica je bila dovoljno brza.

- Utrčala je u WC i bukvalno u poslednjem trenutku skinula nesrećnu devojčicu s vešala - dodaje izvor Informera.

Ubrzo nakon incidenta u ovu zemunsku školu je došla policija i obavila uviđaj i informativne razgovore s direktorom škole i učiteljicom koja je spasla nesrećnu devojčicu. Napravljen je zapisnik, a učenica koja je pokušala samoubistvo prebačena je u dečju psihijatrijsku kliniku.

Vest o toj drami brzo se pronela školom i uznemirila sve učenike, pa su po većinu njih došli roditelji i pre završetka nastave.

Zašto je dete od devet godina pokušalo da se ubije, za sada je potpuna misterija. Kako nezvanično saznajemo, ova učenica je i ranije pokušavala da naudi sebi i po svemu sudeći je iz nekog razloga psihički nestabilna. Zbog čega se to dešava trebalo bi da utvrde lekari, a verovatno će u slučaj morati da se uključi i socijalna služba.

U poslednjih godinu dana u Srbiji se desilo najmanje sedam samoubistava maloletnika (pogledajte okvir). Branka Kordić, klinički psiholog, kaže da deca najčešće dižu ruku na sebe zbog problema u školi, neuzvraćene ljubavi, kao i zato jer trpe nasilje ili strahuju od roditeljske kazne.

- Sve veći broj slučajeva samoubistava dece nije pogodio samo Srbiju, već i ceo svet. Kod nas je to možda izraženije jer je porodica poslednjih godina angažovana po ceo dan da zaradi pare za goli opstanak, pa roditelji jednostavno ne mogu da posvete vreme deci koja su u pubertetu - priča naša sagovornica.

Deca se okreću nekim drugim vrednostima i, nažalost, na razne načine pokušavaju da kazne svoje roditelje
Branka Kordić, klinički psiholog

Problem je, kaže ona, i što živimo u zemlji koja nema izgrađen sistem vrednosti.

- Vaspitavate dete i trudite se oko toga, a onda to dete izađe napolje i čuje da je njegov tata luzer jer ne može da nađe dobar posao. Deca se onda okreću nekim drugim vrednostima i, nažalost, na razne načine pokušavaju da kazne svoje roditelje. Sam čin samoubistva jeste ličan, ali taj čin je i javan i on treba da poruči "zašto mi niko nije pomogao" - objašnjava Kordićeva.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miko

pre 7 godina

uzasno naravno da ce se desavati svasta kad sns stranka zaposljava svoje aktiviste bez obzira na njihovo psihicko stanje\n

Mimi

pre 7 godina

Uvek su krivi roditelji. Mnogi pojma nemaju sa vaspitanjem dece. Mnogi žive u patrijahalnom vremnenu i nikako da se prilagode. Deca su danas pametnija i hoće više slobode. Mnogi roditelji su konzervartivnih shvatanja i tu nastaju problemi. Više puta je i sukob generacija u pitanju ako su roditelji dosta stariji više od 30-40 i više godina.

Ruzica

pre 7 godina

To samo govori na nasu nesrecu. Koliko smo mi kao nacija i kao porodica zastranili i izgubili svaku vrednost . Moralnu ljudsku za rad nekog materijalnog prezivljavanja. I dabi se pojedinci obogatili pa po cenu propasti i naroda i drzave. Posrnuli smo maksimalno . Vazno je odrzati paradu ponosa ,i takve bolesnike staviti da vode brigu o nasoj deci.

Zemunac

pre 7 godina

E ovo je tragedija ,država nevodi računa o načinu života maloletnika. Drži restorane i splavove do ranjih jutarnjih časova da rade bez kazni. Na splavovima samo kurve i lopovi koji su po vasceli dan na našim tv ekranima i novinama. Pogasite tv koje su prepune rialiti i koje kakvih estradnih umetnika da narod dodje malo sebi. Pink je zaludeo narod naročito omladinu uspesima kao pevačke zvezde to jest kao pro.....tke.

zima

pre 7 godina

Psiholozi nemojte odma na roditelje,nemogu roditelji odat za omladinom od 15-18 god.Uveli zakon da prije 18.godine ako momak oce da je upozna kazu maloletna pokusaj silovanja ili obljuba maloletnice,drugo gledaju svasta na kompjuterima,trece mnoge VAKCINE uticu na djecu dok su mala ima vise vrsta AUTIZAM.U americi registruju djecu sa autizmom I vecinom oni svasta urade uzme pusku pa u skoli pobije djecu I ucitelje itd.Bilo bi tu jos pisanja ali mozda I ovo necete objavit

neko

pre 7 godina

Ovo nije prvi put,ima 12 god.I sta sad,dokle vise?\n

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija