• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/RTS/ agencije

28.02.2017

19:29

(VIDEO) DRAMA U KRAGUJEVCU: Evakuisani radnici zarobljeni u bunkeru, OPASNOST OD NOVIH EKSPLOZIJA!

Vesti

(VIDEO) DRAMA U KRAGUJEVCU: Evakuisani radnici zarobljeni u bunkeru, OPASNOST OD NOVIH EKSPLOZIJA!

Podeli vest

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu izbio je požar i došlo je do eksplozije na liniji za delaboraciju (remont) municije. Poginuo je potpukovnik Vojske Srbije, a povređeno je 25 pripadnika MUP-a i VS. Oni su van životne opasnosti. Za tri osobe se i dalje traga, a u potragu su uključeni dronovi i roboti. Evakuisane 74 osobe koje su se nakon eksplozije sklonili u šumu. Ministar odbrane kaže da postoji opasnost od novih eksplozija u Remontnom zavodu

00.33 - Pukovnik Vojske Srbije Mihajlo Zogović je potvrdio da se intenzivno traga za trojicom radnika, MO je saopštilo da je 74 radnika evakuisano iz bunkera, a da je 25 povređeno. Svi su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi. U eksploziji je poginuo potpukovnik Miroslav Perišić.

23.20 - Počela evakuacija oko 70 radnika koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, rekao je za RTS načelnik Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović. 

22.30 - Saopštena imena osoba za kojima se traga. To su kapetan Darko Kostić i dvoje civila - Dejan Kovačević i Željko Nikolić, rekao je pukovnik Mihajlo Zogović. Teren nadleću četiri drona, a angažovan je i robot za uništavanje eksploziva.

(VIDEO) EVAKUISANO 74 RADNIKA: Pukovnik Zogović potvrdio spasavanje, za trojicom se još traga!

21.55 - Oko 70 zaposlenih u zavodu, koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, potpuno su bezbedni, van terena gde je moguća eksplozija, ali su blokirani, javlja dopisnik RTS-a. Radi se na njihovoj evakuaciji po grupama. 

Tanjug

20.15 - Ministar Đorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su povređene u Kliničkom centru u Kragujevcu, u pratnji direktora tog zdravstvenog centra.

STRAH, STREPNJA I NEVERICA: Prepuna kragujevačka bolnica, rodbina povređenih čeka VESTI O NAJMILIJIMA!

20.01 - Tri osobe zvanično se vode kao nestale, a mestu na kome se pretpostavlja da se nalaze ne može da se priđe, bilans je eksplozije koja se dogodila u TRZ u Kragujevcu.

19.50 - Najveći broj vojnika i policajaca koji je intervenisao u TRZ nosio je pancire, što je sprečilo veće povrede.

19.19 - Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je u Kragujevcu da je požar u Tehničko-remontnom zavodu ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

 

- Nestala lica se nalaze u opasnoj zoni, kojoj trenutno ne možemo da priđemo. Iz Beograda su krenule ekipe Ministarstva odbrane koje treba da donesu robot i dron pomoću kojih treba da vidimo kakvi su uslovi za prilazak objektu - kazao je ministar. 

Đorđević je naveo da je lično formirao komisiju koja će narednih dana ispitivati uzroke tog incidenta, dodavši da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima istrage. 

18.18 - Svi povređeni su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru i van su životne opasnosti - navelo je resorno srpsko ministarstvo na svom sajtu.

18.00 - Jedna osoba je poginula dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno tokom gašenja požara.  Za tri osobe se još traga - saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

17.35 - Prema neproverenim informacijama koje su u ovim trenucima prostrujale kroz Kragujevac, u danasnjoj eksploziji u "Medni" ima i poginulih! Ipak, zvanične potvrde nema!

17.34 - Među teže povređenima su četvorica pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade, a još nekoliko pripadnika ove jedinice je lakše povređeno.

17.01 - Požar je lokalizovan nešto pre 17 sati, a Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ministar Zoran Ðorđević i njegov pomoćnik za materijalne resurse Nenad Miloradović na licu mesta. Ministar Ðorđević rekao je prethodno novinarima u Beogradu da je gašenje požara u toku i da će više informacija biti poznato kasnije.

 

Kako saznajemo, krov magacina urušio se od visoke temperature tokom gašenja požara, a strahuje se da je ispod ruševina krova zatrpano još ljudi.

Povređeni su prebačeni u bolnicu.

Sva vatrogasna i vozila Hitne pomoći upućena na mesto eksplozije, prenosi agencija Beta.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je agenciji Beta da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mesto događaja poslata sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca.

 

 

Kako javlja RTS, u celom gradu su se zatresli prozori, a četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je novinarima u Beogradu da je gašenje požara u toku i da će više informacija biti poznato kasnije.

Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nada

pre 7 godina

Koliko su kod nas sigurni pogoni,magacini,lageri,fabrike,stambene zgrade,skole, vrtici,bolnice,kafici,prdavnice............. kada nema dana da negde nije izbio pozar !!!!!!!!!!!! Obicno je u pitanju neispravna instalacija,ljudski faktor ili pozar podmetnut od drugog lica !!!!!!!!!

joca

pre 7 godina

kolko li ce ovo kostati nas poreske obveznike jadni ljudi za sitne pare gube zivot\n

ja Pa ja

pre 7 godina

Ako nemas nista pametnije da kazes u ovom teskom trenutku onda ucuti jednom i zauvek

Tuga

pre 7 godina

Tuzno jeste i tragicno,desava se,ne ulazim u to ,nego pogledajte ovu sliku na kojoj je vatrogasna cisterna,21 vek a oni jos gase pozare sa opremom starom 50 godina,da ne pise kad je se desilo ja bi mislio da je sedamdeset i neka godina,tuga.

Ljiljana

pre 7 godina

Pukovnik Perišić, je bio vojnik u tri rata. Dobar sin,otac, suprug prijatelj..Najbolji stradaju, večna slava. .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija