• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

09.03.2017

16:46

AFERA KANTRIMEN! Ispovest Bojana Jovanovića za Informer: ZNAM DA MILIĆEV NIJE ZGAZIO LUKU!

Vesti

AFERA KANTRIMEN! Ispovest Bojana Jovanovića za Informer: ZNAM DA MILIĆEV NIJE ZGAZIO LUKU!

Podeli vest

Ubeđen sam da se prava istina o pogibiji mog sina Luke krije. Zašto se krije? Zašto je problem reći čiji je automobil ako je sve čisto? Nemoguće je da se do danas ne sazna čiji je "kantrimen", rekao je Bojan Jovanović, otac Luke koji je pregažen u julu 2014. godine na Brankovom mostu

Dok sam pratio suđenje i gledao Marka Milićeva (36) nisam imao osećaj da je on čovek koji je kriv sa smrt mog Luke. Zato sam i uveren da se od početka krije prava istina o nesreći i o tome ko je vozio "kantrimen" koji je pokosio moje dete, ovako je za Informer započeo priču Bojan Jovanović, otac tragično nastradalog Luke Jovanovića, kog je u julu 2014. godine pokosio "mini kuper kantrimen" na Brankovom mostu.

Advokat Ćasić: Tužilac zna mnogo više

Advokat Dejan Ćasić, za koga Drča tvrdi da ga je angažovao poznati biznismen kako bi branio Milićeva jer je pristao da umesto njegove supruge preuzme krivicu na sebe za 550.000 evra, tvrdi da su sve to "obične budalaštine". Međutim, on ističe da zamenik trećeg tužioca Siniša Zorić zna mnogo više o okolnostima saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović od onoga što je na kraju prezentovano u optužnici.
- Postupajući tužilac nije izneo u javnost sva svoja saznanja o slučaju "Kantrimen", za šta je nagrađen time što je posle okončanja sudskog postupka avanzovao u Više tužilaštvo - tvrdi Ćasić.

Lukin otac objašnjava da je pratio svako suđenje i da mu nikada nije izgledalo da je Milićev čovek koji je kriv za smrt njegovog sina.

Čiji je automobil?

- Jednostavno, nemam taj osećaj da je on vozio "kantrimen". Tri godine slušam ljude kako je dva miliona evra koštalo da se sakrije istina. Toliko košta da se ne sazna čiji je automobil i kome ga je vlasnik dao kobne noći. Nešto smrdi i tačka! Što je problem reći čiji je automobil ako je sve čisto? Nemoguće je da se do danas ne sazna čiji je "kantrimen". Zato sam i uveren da se od početka krije prava istina o nesreći i o tome ko je vozio "kantrimen" koji je pokosio mog Luku - kaže Jovanović.

Bojan, komentarišući ispovest Milana Drče, osuđenog pripadnika "zemunskog klana" i jedno vreme zatvorskog cimera sa Milićevim, koji mu je ispričao da je za 550.000 evra preuzeo krivicu na sebe, ističe da mu je važna samo istina.

- Nemam materijalni dokaz da je to uradio Milićev, a dok ne budem imao dokaz, neću verovati da je on vozio "kantrimen" kojim je ubijen moj sin - kaže Lukin otac.

 

 

Nakon teksta u Informeru otac nastradalog mladića očekuje da će istina konačno izaći na videlo.

Tužilaštvo: Dokazi su čvrsti, Milićev je vozio 'kantrimen'

Ivan Marković, portparol Trećeg osnovnog tužilaštva, koje je podiglo optužnicu protiv Marka Milićeva i ostalih saputnika iz "kantrimena", naveo je juče kako želi da ukaže da prenošenje izjava jednog zatvorenika o tome šta mu je rekao drugi zatvorenik nepotrebno stvara sumnju javnosti u rad policije i pravosuđa.
- Sve to je pokušaj skidanja krivice sa nekog čija je krivica utvrđena. Podsećamo da osuđeni Milićev nije sam preuzeo krivicu za ono što je uradio, već je policija danonoćnim operativnim radom došla do njega kao izvršioca krivičnog dela, što je tužilaštvo uspešno i dokazalo. Priča plasirana u medijima je netačna od samog početka, gde se navodi da je u pitanju vozilo crvene boje - rekao je on.
Marković navodi i da je istragom utvrđeno da je upravo Milićev vozio ovo vozilo u više navrata pre same nesreće, a da je u pitanju automobil boje bele kafe sa crnim krovom. Kako kaže, to su potvrdili i svi svedoci u postupku, između ostalih i svedok koji nije učestvovao u događaju, taksista Željko Šutanovac.
- Kretanje osuđenog Milićeva potvrđeno je, osim izjavama svedoka, i listingom mobilnog telefona, što je u potpunoj suprotnosti sa lažnom verzijom događaja. Ukoliko bilo ko poseduje neka saznanja da je još neko učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći, neka tužilaštvu takva saznanja i dostavi, a mi ćemo posle analize proceniti da li se radi o ozbiljnim navodima i u tom slučaju izvršiti odgovarajuće provere - poručuje on.

- Neko treba da da odgovor na ova saznanja. Očekujem da će državne službe, tužilaštvo i policija reagovati i ispitati sve do kraja. Od početka su neke stvari skrivane. Recimo, nakon udesa tražio sam da vidim slike sa splava "Lasta" na kome je navodno Milićev bio sa društvom pre nesreće, ali tih slika nema. Gde su slike sa "Laste"? Kada sam god u prošlosti pitao šta je sa tim slikama, koje bi otkrile ko je sve bio te noći, niko mi nije rekao da te slike ne postoje. Već su svi jednostavno ćutali. Zašto ćute? Možda jer je neko sklonio te slike da se ne sazna ko je u stvari bio sa društvom - tvrdi Jovanović.

Samo istina

Lukin otac kaže da i dalje redovno odlazi na sinovljev grob i da samo čeka dan kada će otići i reći: "Sine, konačno znam istinu."

Podsetimo, pripadnik "zemunskog klana"Milan Drča u ispovesti za Informer ispričao je šta mu je sve Milićev rekao u ćeliji o kobnoj noći 25. jula 2014. godine kada je na Brankovom mostu "kantrimen" pokosio Luku Jovanovića.

Drča je između ostalog rekao da je prvi vlasnik "kantrimena" biznismen V. B., koji je automobil predao ženi poznatog srpskog biznismena, koja ga je i vozila u trenutku nesreće.

On je objasnio i kako je nakon nesreće došlo do dogovora u novosadskom kafiću "Dva galeba" kada se Milićev sa svojim advokatom sastao sa biznismenom čija je žena vozila "kantrimen"i kako je tada sklopljen dogovor da on u zamenu za 550.000 evra prizna krivicu.

On je otkrio i kako je "kantrimen" završio u Italiji, gde je rasparčan u delove u jednom selu kod Napulja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 7 godina

Na primeru tragedije porodice Jovanovic mozemo nedvosmisleno izvuci zakljucak do kog nivoa je drustvo u Srbiji stiglo,nazalost do para. Ubijes nekoga,platis advokata,tuzilastvo,policiju,sudstvo i nekaznjeno prodjes. Tuzno,jadno za jednu Srbiju i srbe da ima ovakvu fu.aru da za pare moze sve. Saucestvujem u bolu porodice Jovanovic i samo zelim da im Bog podari pravdu i ublazi tragediju.

sramota

pre 7 godina

ovo je bruka i sramota pravosudja i pravne drzave,aktuelne vlasti i cele srbije.naterati nekoga da propeva a korumpirane u zatvor.

milojko

pre 7 godina

Taj neko ko god bio sigurno nije želio da se to dogodi ali stalno se uopšteno pričam kaže nepretici1uspes 1prezivis ili izgubiš život radi alkohola ili proklizanja vozila šta god ali ko god da je zaista kriv neka se šeta 1dana kajace se debelo

moravica

pre 7 godina

Da bi se umirila javnost zasto se ne pozove zena biznismena i biznismen na poligraf, a takodje i Marko Milicev

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija