• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.03.2017

12:59

SRPSKA PRAVDA SE OPET BRUKA! Ubio ženu, zapalio je i dobio SAMO 8 GODINA ZATVORA!

Vesti

SRPSKA PRAVDA SE OPET BRUKA! Ubio ženu, zapalio je i dobio SAMO 8 GODINA ZATVORA!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu Miljanu Rankoviću (25) i pravosanžno ga osudio na osam godina zatvora jer je u novembru 2015. godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti nožem usmrtio ženu da kojom je živeo, a potom je zapalio kako bi prikrio zločin

 


U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda se navodi da je Rankoviću pored zatvorske izrečena i mera bezbednosti, ali se ne navodi koja.

Ranković je osuđen jer je 8. novembra 2015. godine u selu kod Mladenovca u stanju bitno smanjene uračunljivosti usmrtio M.R, tako što joj je nakon kraće verbalne rasprave nožem zadao dva uboda u predelu grudnog koša.

Nakon toga ju je okrenuo potrbuške i zadao joj još dva uboda u leđa, od čega je žena preminula.

U cilju prikrivanja izvršenog krivičnog dela, Ranković je njeno telo i krevet na kojem je ležala polio benzinom iz flaše, zapalio ih šibicom i izazvao požar.


MONSTRUM IZ RABROVCA NA SUĐENJU: Ubio sam babu, pa zapalio kuću, ALI NEMAM POJMA ZAŠTO!

Nakon toga je otrčao do susedne kuće i pozvao pomoć u gašenju požara.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da se osnovano se žalbom Rankovićevog branioca ukazuje da prvostepeni sud nije cenio sve okolnosti koje utiču na odmeravanje kazne. 

Pored pravilno utvrdenih olakšavajućih i otežavajućih okolnosti, Apelacioni sud smatra da prvostepeni sud nije cenio mladost okrivljenog, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 23 godine.


MISTERIJA! DA LI JE MONSTRUM IZ RABROVCA UBIO I SVOG OCA? Odgovor daje ekshumacija tela!

Ta koja okolnost, pored svih ostalih, kao i da mu je izrecena mera bezbednosti, vodi zaključku "da će se kaznom zatvora u trajanju od osam godina u odnosu na okrivljenog ostvariti svrha kažnjavanja, a posebno uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična dela". 

Od olakšavajućih okolnosti za Rankovića sud je imao u vodu njegov raniji život, zatim da je krivično delo izvršio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, da je izrazio kajanje, da je par dana ranije izgubio oca.

Od otežavajućih okolnosti je cenio to što je bio u blizkim odnosima sa žrtvom koju je ubio bez ikakvog povoda i da je nakon toga podmetnuo požar, nastojeći da prikrije izvršeno krivicno delo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Sav kriminal u sudovima desava se u apelacionim i visim sudovima tj u drugom stepenu. Tamo je 75% sudija kriminalaca. Ako pogledate biografije videcete da dobar deo nji NIKADA nije sudio u prvom stepenu a ako im pogledate imovinske karte i nacin zivota videcete ne srazmeru.nDrugi segment se desava u tuzilastvu gde se sve zavrsi da nema optuznica a tek angazovanje vestaka je prica za sebe jer mnogi imaju potpune falsifikate diploma i o tome svi cute iako je ovo sto pisem neoborivo tacno.nZamislite presudu protiv partnera nasilnika koji dobija kaznu zatvora a onda Visi sud ukida presudu i mimo zakona i ZKP u obrazlozenju navodi da sudije nije trazila vestacenje da li su stranke sklone fantaziranju. Em sto to ne postoji em sudijama je po novom ZKP strogo zabranjeno da preduzimaju takve procesne radnje nego je to iskljucivo u nadlaznoati tuzioca i tuzenog odnosno optuzenog. To niko ne proverava i takve sudije ne razresava jer su u kumovsko rodbinskim vezama sa funkcionerima DS .  Bruka smo od drzave gde jedan ovakav ubica nije dobio 40 godina zatvora kao i neki dan za dvostruko ubistvo samo 30 godina a da se sin bivseg visokog funkcionera MUP oslobadja odlukom Apelacionog suda u NS za pokusaj ubistva a osoba koja je bila svedok i nije prijavila iz straha odmah sada lezi u Zabeli zbog prikrivanja zlocina a zlocinac oslobodjen.n

AS

pre 7 godina

TREBA POD HITNO MENJATI ZAKON. TREBA UVESTI ČIN MONSTRUOZNO UBISTVO KAO ŠTO JE OVO, KAO ŠTO JE UBISTVO DECE POGOTOVO SOPSTVENE, UBISTVO RODITELJA MASOVNA UBISTVA. TAKVIMA TREBA SUDITI PO HITNOM POSTUPKU SA ZAGARANTOVANOM DOŽIVOTNOM ROBIJOM A TREBA RAZMISLITI ZA TAKVE I O SMRTNOJ KAZNI

Judge Dredd

pre 7 godina

Javnost mora na tu stoku da izvrši neku vrstu pritiska. Šaljite im protestne mejlove, zatrpavajte ih... neka je to makar komentar, vaše zgražavanje odlukom. Svi mi ih finansiramo!!!nuprava@bg.ap.sud.rsn

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija