• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

25.03.2017

21:22

OČAJNA MAJKA UNAKAŽENE MARIJE FERIZOVIĆ: Ahmet je ZVER, nikad se neće promeniti!

Vesti

OČAJNA MAJKA UNAKAŽENE MARIJE FERIZOVIĆ: Ahmet je ZVER, nikad se neće promeniti!

Podeli vest

Kad je čula da je njen mučitelj dobio samo 39 meseci robije, Marija je zaplakala. Zanemela je od šoka. Nadale smo se da će Ahmet Marinković dobiti bar šest godina, priča Elizabeta Ferizović

Kad je Marija čula da je njen bivši muž Ahmet Ferizović dobio samo 39 meseci zatvora, zaplakala je. Zanemela je od šoka. Nadale smo se da će njen krvnik dobiti bar šest godina. On je zver, nikad se neće promeniti, priča Elizabeta Ferizović, majka Marije Ferizović (21), koju je Ahmet u septembru u iznajmljenom stanu u Kaluđerici kod Beograda dva dana zverski mučio.

10
godina je maksimalna kazna koju je Ahmet mogao dobiti

Marija je u četvrtak, odmah po izricanju presude, koju je sačekala ispred sudnice, drhteći i plačući napustila Drugi osnovni sud i uputila se kući.

Strahuje i dalje

Zbog stresa ona ni u petak nije bila u stanju reč da izusti. Umesto nje, njena majka Elizabeta je izjavila za Informer da je Marija i dalje u velikom strahu od mučitelja, koji ju je unakazio za čitav život.

Bez trunke kajanja

Marinković je, bez trunke kajanja, od početka suđenja ostao dosledan tvrdnjama da se Marija sama ošišala ili u dogovoru sa ljubavnikom, te da je izgorela čelo nargilom "jer je bila stondirana"!
- Ništa od svega toga nije istina. Ovo mi bukvalno liči na izrežirano suđenje. Osudite me na koliko god hoćete, molim lepo! - besneo je optuženi u sudnici.

- Očekivale smo da će Ahmet dobiti najmanje šest godina zatvora, koliko je tražilo tužilaštvo. Šokirane smo da je osuđen na duplo manju kaznu. Strahujemo da će, čim izađe napolje, da joj ponovo zagorčava život i, ne daj bože, dovrši započeto. On je zver i monstrum, ne verujem da će se ikad promeniti i smiriti - ogorčena je Elizabeta Ferizović.

Drugo osnovno tužilaštvo odmah je najavilo da će se žaliti na izrečenu presudu.

- Tužilaštvo će uložiti žalbu na ovu presudu, jer je kazna mala i neadekvatna u odnosu na pokazanu brutalnost prilikom izvršenja krivičnog dela - izjavila je portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Žalbu je najavio i Marinkovićev branilac Miraš Tomović, ali još nije odlučio da li će insistirati na oslobađajućoj presudi, koju je kao opciju pomenuo u svojoj završnoj reči.

- Posetiću Marinkovića u ponedeljak u pritvoru i tek posle konsultacija sa njim doneću konačnu odluku o tome šta ću navesti u žalbi. Smatram da je i ovakva odluka suda korektna i da je nerealno da Marinković konačno dobije šest godina zatvora, s obzirom na to da nikad ranije nije osuđivan i da je otac petoro dece - istakao je advokat Tomović.

informer.rs

Javnost u Srbiji i čitaoci Informera su, sudeći po komentarima na portalima i društvenim mrežama, zgroženi visinom kazne i gotovo svi su saglasni u stavu da je Marinković morao da bude osuđen strože. Za konkretno krivično delo, inače, zakon propisuje kaznu od dve do 10 godina zatvora.

Bolesna ljubomora

Podsetimo, ovo nezapamćeno porodično nasilje odigralo se krajem septembra u iznajmljenom stanu u Kaluđerici, u kojem je živeo bivši bračni par.

Cela dva dana nasilnik se, zbog sumnje da ga vara sa sinom stanodavca, na najbestijalnije načine iživljavao nad duplo mlađom suprugom. I to naočigled njihovo troje dece.

Svedočeći pred sudom, Marija je ispričala kako ju je Ahmet najpre izudarao šipkom od usisivača, ubadao makazama i daskom od kreveta sa ekserima, ošišao makazama i obrijao joj glavu, obrve i trepavice, sekao je užarenim žiletom i pekao cigaretom i užarenom nargilom, terao da kašikom pojede izmet iz bebine pelene, pa njegov, nakon čega ju je prisilio na seksualni odnos! Posle svega, pomokrio se po njoj! 

KOMENTARI ČITALACA

Vest da je Ahmet Marinković dobio samo 39 meseci robije izazvala je salvu negativnih komentara čitalaca na informativnim portalima. Prenosimo vam samo mali deo njih:

Oktopod
Za ovo bi u Americi dobio od 30 godina do doživotne
Đole
Slučaj potresao celu državu, a dobio tri godine. Jaoooo, državo dembelijo
Buncuk Milne
Ako ćemo pošteno, nije on zaslužio ni dve, ni pet, ni deset ni dvadeset godina! Zaslužio je da završi u gvozdenom biku živ spaljen! To je prava kazna za ovakve siledžije!
Mima
On je pomilovan! Ovoliko unakaziti ženu, a dobio kao da je ukrao čokoladicu! Kakav je to sud? Skratiće mu za dobro vladanje, za svašta nešto... tako da godinu ako i odleži. Izlazi i nastavlja da radi šta je i dosad. Pa on je nagrađen! Monstrum!
Janko Marko
Eto, zakon dozvoljava 10 godina, a sudija mu odredi tri... baš me zanima koje olakšavajuće okolnosti nađoše za ovog monstruma
Mala
To što je on njoj uradio ja bih radila njemu, a onda zatvor najmanje 10 godina


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 7 godina

Ja mislim da je univerzalno resenje jedno vaspitno popravna za tebe pa ce ti izaci iz glave takve teroristicke nebuloze. A zbog ove napucene ni uslov nije trebao da dobije.

Niko

pre 4 godine

Sram te bilo... nzm...kako da te nazovem... jesi li i ti bolestan idiote...koga je briga da li se puci...bolesniku... bolestan si koliko i ovaj monstrum...imas li sestru..majku...zenu...cerku... debilu .. i tebe treba osuditi za glupost ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17