• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2017

15:20

CARINA: Zlato i tablete za potenciju zaplenjeni na Batrovcima!

Vesti

CARINA: Zlato i tablete za potenciju zaplenjeni na Batrovcima!

Podeli vest

Carinski službenici su tokom vikenda u dva slučaja na graničnom prelazu Batrovci zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita i veću količinu stimulativnog sredstva "Vega", saopštila je danas Uprava carina

U kamp vozilu „ford“ nemačkih registarskih oznaka juče je tokom detaljne kontrole otkriveno 2.400 tableta za potenciju „Vega“, kao i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat. 

Stimulansi i zlato pronađeni su kada je kamper kojim je putovao 72-godišnji nemački državljani turske nacionalnosti izdvojen za detaljnu kontrolu. On je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu. 

Prilikom pregleda je u fabričkoj šupljini sedišta pronađena sakrivena kartonska kutija, u kojoj je bilo 2.400 tableta stimulativnog sredstva „Vega“. 

Potom je ličnim pretresom, kod putnika u džepu pronađeno i 11 zlatnih narukvica i jedan dukat, čija je ukupna težina oko 250 grama. 

Protiv putnika će, prema saznanjima Uprave carina, biti pokrenut krivični postupak zbog nedozvoljene trgovine. 

Dva dana ranije, prilikom ulazne kontrole detaljno je pregledan automobil „Honda CR-V“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo dvoje Albanaca sa kosovskim ličnim dokumentima. 

Oni su u prethodnom razgovoru sa carinicima takođe rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. 

Tokom detaljnog pregleda je, međutim, u ručnoj torbi putnice pronađeno gotovo 700 grama zlatnog nakita umotanog u platnenu krpu. Među zlatnim nakitom, čija je vrednost procenjena na oko 13.000 evra, pronađen je zlatni ženski pojas, nekoliko ogrlica sa i bez zlatnika, nekoliko muških i ženskih narukvica, prstenja, minđuša i prvezaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija