• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.03.2017

13:37

RUSI NAPADNUTI DOK SU PEVALI "KAĆUŠU"! Navijač Spartaka iz Moskve otkrio detalje incidenta u Beogradu!

Vesti

RUSI NAPADNUTI DOK SU PEVALI "KAĆUŠU"! Navijač Spartaka iz Moskve otkrio detalje incidenta u Beogradu!

Podeli vest

Naših pet momaka i devojka išli su ulicom i pevali, a dvojica su im doviknula "ruske kurve". Naši su uzvratili: "Šiptari!" Izbila je tuča, a Pavel i Maksim su izbodeni, ispričao je očevidac

Maksim Butrin je na jednoj društvenoj mreži objavio da je došao u Beograd kako bi sebi ispunio rođendansku želju

Dvojica mladića iz Rusije - Pavel Badrov (29) i Maksim Butrin (29) pretučeni su i izbodeni u subotu uveče u centru Beograda dok su s prijateljima pevali čuvenu rusku pesmu "Katjuša"! To je za ruske medije ispričao navijač Spartaka koji je video ceo incident u Ulici kralja Milana kod Beograđanke, neposredno posle prijateljske utakmice sa Crvenom zvezdom!

On je dvojicu mladića koji su provocirali i izboli Ruse nazvao Šiptarima, ali je ostalo nejasno da li je time želeo da ih uvredi ili je pomislio da su se tamo zaista zatekli neki Albanci koji preziru njegove sunarodnike!

- To su bili Šiptari! Naših petorica momaka i devojka išli su ispred mene, oko dvesta metara ispred. Zapevali su "Katjušu". S druge strane ulice dvojica nosoroga (česta ruska uvreda, prim. aut.) nešto su počeli da viču, tipa "ruske kurve". Naši momci su im povikali: "Šiptari!", zaleteli se na njih i izbila je tuča. Dotrčao sam, ta dvojica s pocepanim majicama pobegoše, a dvojica naših su ležala na asfaltu. Skinuli smo im majice, a ispod su se videle povrede. Jedan je počeo da gubi svest, a drugi se još držao. Stigla je policijska patrola, Hitna pomoć i momke su odvezli - opisao je obračun ovaj navijač Spartaka.

Ranjeni Maksim Butrin je nakon napada na jednoj društvenoj mreži objavio da je došao u Beograd kako bi sebi ispunio rođendansku želju. Želeo je da prisustvuje utakmici Crvena zvezda - Spartak, kako je naveo, iako su njegovi roditelji bili protiv toga da on putuje u Beograd.

I devojka teško povređenog Badrova izjavila je juče za jednu moskovsku televiziju da nije bila oduševljena što njen dečko ide na tu utkamicu i da joj nije jasno zašto Pavel hoće da se druži sa Srbima.

Vučić: Molio sam Boga da me u Moskvi ne pitaju za ranjene Ruse

Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče tokom službene posete Moskvi da je molio Boga da ga tamo niko ne pita za povređene ruske navijače.
- Ne znam šta bih im odgovorio na to. Naravno, naš domaćin, predsednik Vladimir Putin je korektan čovek, pa zna da svuda ima raznih ljudi -
kazao je Vučić za ruski "Sputnik".
On je dodao da je o napadu na dvojicu ruskih navijača u Beogradu već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.
- Obavešten sam da su pronađeni tragovi krvi jednog od napadača na ruske navijače i da se sada radi DNK analiza. Daćemo sve od sebe da se napadači pronađu. Neshvatljivo mi je da se od jednog divnog sportskog događaja napravi nešto po čemu će se loše pričati o Srbiji. Kakvo je to rešenje da nekog ubodete nožem? Nadam se da će srpsko pravosuđe biti efikasno i da će veoma strogo kazniti počinioce tog nedela - istakao je Vučić.

Inače, i Pavel i Maksim se posle napada oporavljaju u beogradskom Urgentnom centru, ali Badrov je prošao mnogo gore. Povređena mu je plućna maramica, odstranjena mu je slezina, a ima i povredu bubrega. Ipak, srećom, život mu nije ugrožen.

Ranjeni mladići su u Beograd došli u sopstvenoj režiji i nisu bili deo organizovane grupe navijača koja je iz Moskve došla u Beograd.

U policiji smo nezvanično saznali da tragaju za napadačima i da su pregledali snimke sigurnosnih kamera obližnjih zgrada.

- Nažalost, zbog lošeg kvaliteta snimaka ne vide se jasno lica napadača, pa ih nije moguće identifikovati na taj način, ali pronađeni su izvesni tragovi koji će nam pomoći u njihovoj identifikaciji - kazao nam je izvor. 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pettar

pre 7 godina

Pokusaj ubistva, rusenje ugleda Srbije, ... Ako ih pronadju, nikada da izadju iz zatvora, Plasim se da to nisu nasi ili jesu ali su na ulice izasli iz podzemnih bunkera neke starane ambasade sa namerom da ubiju I naprave haos u zemlji I odnosima dve bratske zemlje.

Darko

pre 7 godina

Kako sad to?Pa sta nisu Srbi i Rusi braca?Ko ih bre zavadi!

Vladimir

pre 7 godina

Dodjes u Beograd, dernjavis se po ulici, neko ti nesto dobaci i ti kao stranac ides da tuces narod.... A onda okrivite Grobare.

Vladimir

pre 7 godina

A hoce li ova bagra dobiti kazne zato sto su , po svome priznanju, prvi napali dvojicu Beogradjana? Ne siptara, ne Grobara nego dvojicu Beogradjana.... Priznali su da su bili pijani, da su se derali (pjevali) da je doslo do verbalnog sukoba i da su oni prvi , njih 5, napali Beogradjane.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija