• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

30.03.2017

19:08

STRAVA I UŽAS U CENTRU ČAČKA! Mrtvu majku (90) držao u zamrzivaču zbog penzije!

Vesti

STRAVA I UŽAS U CENTRU ČAČKA! Mrtvu majku (90) držao u zamrzivaču zbog penzije!

Podeli vest

Milan M. nekoliko meseci držao u ledu leš svoje majke Ruže (90) nakon što je umrla prirodnom smrću kako bi nastavio da prima njenu penziju i socijalnu pomoć

Penzioner iz Čačka Milan M. priveden je juče zbog sumnje da je nekoliko meseci držao u zamrzivaču leš svoje mrtve majke Ruže (90) kako bi mogao da podiže njenu penziju i naknadu za tuđu negu i pomoć! Ceo slučaj slučajno je razotkrio Milanov brat, koji se raspitivao za majku, a ovaj je potom sve priznao u policiji!

Lagao da je sahranjena

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Milanov brat, koji ne živi u Čačku, nedavno je došao u taj grad da obiđe majku i brata, koji su živeli zajedno. Bilo mu je čudno što Ružu nije zatekao u kući i kad je pitao brata šta se s njom dogodilo, ovaj mu je odgovorio da je njihova majka umrla i da ju je sahranio na gradskom groblju.

Ništa od toga nije istina! Uostalom, da sam nešto skrivio, sada ne bih bio na slobodi
Milan M.

- To mu je bilo sumnjivo i ubrzo je otkrio da Milan laže. Obratio se policiji, a kad je patrola otišla do Milana, on je odmah sve priznao. Policajci su otvorili zamrzivač i zatekli zaleđeno staričino telo - otkriva naš izvor.

Obdukcijom je utvrđeno da na Ružinom telu nema znakova nasilne smrti, odnosno da je nesrećna starica umrla prirodnom smrću. U policiji ističu da je Ružin leš bio u zamrzivaču najmanje nekoliko meseci, ali dalja istraga će utvrditi tačan termin smrti.

Milan je saslušan u policiji, nakon čega je pušten kući, a novinarima, koji su ga zatekli u dvorištu, demantovao je celu priču.

- Ništa od svega toga što me pitate nije istina! Uostalom, da sam nešto skrivio, sada ne bih bio na slobodi - rekao je kratko Milan.

Informer

Slični slučajevi

1. mart 2017. - Kragujevčanin D. D. (55) uhapšen zbog sumnje da je od oktobra 2006. do decembra 2016, na osnovu ovlašćenja, sa računa preminulog oca neosnovano podizao penziju. Policija je saopštila da osumnjičeni, iako je bio obavezan, nije prijavio da mu je otac preminuo, već je nastavio da sa njegovog računa podiže novac.

17. novembar 2015. - Zoran Petrović (63) iz Sremskih Karlovaca krišom je sahranio majku Stanojku (85) u dvorištu porodične kuće kako bi nastavio da uzima njenu penziju. Slučaj je otkriven kada su komšije prijavile policiji da Stanojku nisu videle mesecima.

Njegova komšinica kaže da odavno nije videla Ružu.

- Još od prošle godine mi je sve to sumnjivo jer, kad sam Milanu pomenula da bih došla da posetim Ružu, on me je odvraćao, govoreći da je sezona gripa i da ne bi bilo dobro da se ona razboli. Na sve to, bila je i nepokretna. Od tada su prošli meseci, ali je Milan i dalje odbijao da bilo koga od komšija primi u kuću. Svima je govorio da je Ruža dobro, da leži, da je on redovno kupa, hrani i presvlači. Poslednji put sam je videla prošlog leta s ulice, kad ju je Milan izveo u dvorište - priča Milanova komšinica.

Šok i čuđenje

Drugi komšija je u šoku i s čuđenjem primio vest o tome da je Milan mesecima držao majčin leš u zamrzivaču, jer mu nije poznato da je imao većih finansijskih poteškoća.

Za Milana kaže da je godinama predano brinuo o majci, odvodio je kod lekara, zvao doktore iz kućne nege kad joj nije bilo dobro, hranio je i presvlačio...
- Zaista sam u šoku, Milan je svoj lični život poslednjih godina podredio brizi o majci, pa sve što o njemu sad čujem je nelogično - navodi komšija. 



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17