• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2017

10:07

POČINJE SUĐENJE KOSMAJCU I EKIPI: Muljali sa građevinskim zemljištem!

Vesti

POČINJE SUĐENJE KOSMAJCU I EKIPI: Muljali sa građevinskim zemljištem!

Podeli vest

Suđenje kontroverznom biznismenu Dragoslavu Kosmajcu i još dvojici optuženih za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari trebalo bi da počne sutra u Višem sudu u Beogradu

Sredinom februara održano je pripremno ročište u tom slučaju koje je bilo zatvoreno za javnost, a sutrašnjem suđenju javnost će moći da prisustvuje a Kosmajac da detaljno iznese svoju odbranu.

Optužnicom su pored Kosmajca, obuhvaćeni i Dragi Milidrag i Milan Rapajić.

Iako je Kosmajca premijer pre dve godine označio kao najvećeg narko dilera na ovim prostorima, za to nije bilo dokaza da bi se pokrenuo krivični postupak.

ONI SU USPELI DA SE IZVUKU ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA: Keka, Kosmajac, Bojović, prozivani kao narko-dileri, ali nikad nisu osuđeni!

Kosmajac se optužnicom tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, Milidrag za zloupotrebu službenog položaja, a Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je Kosmajac optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je inače u julu prošle godine pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju.

KAKO JE KOSMAJAC PLATIO KAUCIJU Sve u apoenima od 20, 50 i 100 evra!

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovoden u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije privremeno zaplenjeno 20-ak lokala. Takođe je i dalje na snazi mera kojom mu je zabranjeno napuštanje teritorije Srbije.

Oduzet mu je pasoš, a ima i obavezu da se svakog 1. u mesecu javlja policiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija