• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. S.

11.04.2017

13:29

MAĐARSKI SPASIOCI ZAVRŠILI PRETRAGU TISE! Barbarino telo nije pronađeno, OTAC UVEREN DA JE OTETA!

Vesti

MAĐARSKI SPASIOCI ZAVRŠILI PRETRAGU TISE! Barbarino telo nije pronađeno, OTAC UVEREN DA JE OTETA!

Podeli vest

Mađarski spasioci su dva dana pretraživali Tisu sa bačke i banatske strane, ali telo nestale Barbare Vitez nije pronađeno. U potragu su bili uključeni i obučeni psi, a pretražen je deo reke od mosta u Senti sve do novobečejske brane

 

Da je u reci, zar ne bi do sada našli bar nešto, deo garderobe?
Endre Vitez, Barbarin otac

Kako je Informer ranije pisao, spasioci iz Mađarske, članovi ekipe "Spajder", obučeni su za ovakve potrage, a psi tragači specijalno dresirani da nanjuše telo.

Zajedno sa šestočlanim timom iz Miškolca bio je i predsednik Spasilačkog tima "Tisa" Nandor Baranji.

- Psi zapravo mogu da nanjuše gasove koji se iz vode oslobađaju dok se raspada ljudsko telo. Mogu bez problema da razlikuju ljudski leš od životinjskog. Tokom dva dana potrage deo ekipe je polako čamcem, na čijoj prednjoj strani je pas, plovio uz banatsku stranu. Druga ista takva ekipa plovila je bačkom stranom. Njihov zaključak je da u ovom delu Tise nema nijedno ljudsko telo - objasnio je Nandor Baranji.

Spasioci koji su učestvovali u potrazi imaju više od dve decenije iskustva u potrazi za nestalim osobama.

Podsetimo, Barbara Vitez je nestala 25. novembra, a članovi senćanskog spasilačkog tima traže je već duže od četiri meseca. Potraga je bila obustavljena tokom zimskih meseci kada je Tisa bila zaleđena.

- Kako su se stekli vremenski uslovi da potragu nastavimo, to smo i uradili. Pomoć smo imali i od trodimenzionalnog sonara, koji smo na korišćenje dobili od Udruženja "Reka regata" iz Stare Pazove. Nestalu devojčicu tražili su i pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije, nažalost, svi bezuspešno - zaključuje Baranji.

Barbara, koja je kobnog dana otišla na žurku, više se nije vratila kući. Po tvrdnjama dvojice dečaka koji su bili zajedno sa njom, upala je u reku, pala je sa drumsko-železničkog mosta, ali telo ni dan-danas nije pronađeno.

Do danas roditelji Melinda i Endre Vitez sumnjaju da je njihova ćerka upala u ledenu reku. Nakon ove potrage još više su uvereni u to.

25. novembra 2016. nestala je Barbara

- Barbara nije u Tisi i, ako je tako, očekujem da mi policija i tužilaštvo kažu gde mi je ćerka. Već gubim poverenje u policiju i tužilaštvo, jer ne mogu da verujem da nemaju baš nikakav trag i pored svedoka i svih čudnih okolnosti. Ne mogu i neću da se pomirim sa tim da je nestala. Da je u reci, zar ne bi do sada našli bar nešto, deo garderobe? - pita se otac Endre.

On dodaje da, dok je živ, neće moći da se pomiri sa tim da je njegova mezimica upala u reku.

Inače, potraga mađarskih spasilaca organizovana je zahvaljujući Fondaciji "Tijana Jurić", odnosno ocu tragično stradale devojčice Igoru Juriću. Ova fondacija je od samog početka uključena u slučaj nestale Barbare.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija