• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

20.04.2017

22:15

UŽAS U SELU GLOGOVICA KOD ALEKSINCA! Majka i sin (16) poginuli od strujnog udara!

Vesti

UŽAS U SELU GLOGOVICA KOD ALEKSINCA! Majka i sin (16) poginuli od strujnog udara!

Podeli vest

U selu Glogovica kod Aleksinca od udara struje poginuli su M.M. i njen sin D.M. koji je imao 16 godina

Prema prvim informacijama tragedija se dogodila navodno tako što se žica kojom se njihova kuća napajala strujom usled vetra otkačila i pala blizu deteta.

- Dečko je uhvatio žicu pod naponom i nakon toga je majka u želji da pomogne detetu na mestu ostala mrtva. Radi se o porodici slabijeg materijalnog stanja kojima je struja bila isključena, a nakon dolaska hladnog vremena priključili su se na naponsku mrežu. Nažalost vetar je žicu otkačio, žica je pala u sobu, dete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dete, i oboje su ostali na mestu mrtvi - kaže izvor.

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je struja isključena pre mesec dana.

- Strašna tragedija. Struja im je isključena pre mesec dana kada je bez struje ostalo i 30 porodica iz našeg sela. Verovatno su hteli da se ugreju malo jer je bilo hladno pa su priključili struju sami. Ali, žica je pala i dete je uhvatilo a majka je nastradala u pokušaju da ga spasi - kaže Filipović.

On navodi da se radi o petočlanoj porodici slabog imovinskog stanja.

- To je petočlana porodica, ostali su otac i dve ćerke. Sirotinja kao i mi ovde u selu koji smo ostali bez struje. Okupićemo se sutra u 9 ispred EPS u Aleksincu da odamo počast nastradalima i skrenemo pažnju na ponašanje. Isključena je struja i ljudima koji su bolesni i stari a ima i jedna trudnica. Neljudski je da nas tako maltretiraju - kaže Filipović.

U niškoj policiji je zvanično potvrđeno da je u 18.33 časova prijavljeno da su majka i sin nastradali od udara struje i da je nakon toga obavešteno tužilaštvo u Aleksincu koje je obavilo uviđaj sa policijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljubisa

pre 6 godina

Penzioner Nemacka imam vremena kao pezioner da pratim Nemacku televiziji i bednu Srpsku televiziju ovaj smrt dete i majke je tragedija ostati bez stglasanjeruju i nakraju poginuti za struju.Kod nas jeglasanje kao u Indiju traje ceo mesec.Bas na glasanje biosam na odmor u Srbiju u Nis selo Trupale tusam i rodjen nisumi dali da glasam kazu nemate na spisak jasamse zahvalio i otiso nazad za Nemacku pozdrav iz Nemacke.

Somborac

pre 6 godina

Само остани тамо, молим те!

zora

pre 6 godina

Strasna katastrofa za porodicu.Zelim samo da kazem ljudima da ih niko ne maltretira, da se struja mora placati.Imala sam i ja iskljucenu struju u FR.kada smo muz i ja ostali bez posla,ali nismo ni pokusavali da je prikljucimo sami.Odrekli smo se svih sitnica da bi je platili i kasnije sredili stanje.Ovde su sposobni da imaju za cigare i pivo pred prodavnicom a ne za struju.Nece se odreci duvana a kukaju kako nemaju pare.Neodgovornost.

pero

pre 6 godina

Bitno je da se Breni ne isključi struja a sirotinji ne treba struja pa isključujte

Uros

pre 6 godina

Sirotinji se iskljucuje struja, a bogatasima sa dedinja koji imaju milionske dugove? Njima ne, ili EPS nije jos stigao do Dedinja

rada tomasevic

pre 6 godina

da su platili dug kako i treba sve bi bilo u redu.traziti krivca na drugoj strani je bolesno.sta je tu je bog je ipak na kraju presudio.

Vlah alija

pre 6 godina

Jeste u bibliji na 23 stranici piše da se strujni dug mora podmiriti po svaku cenu ili sledi božja kazna

Bane

pre 6 godina

Napredna Srbija, porastao BDP za 0,0000001 % a planirali smo 0,000000000001, eh to je uspeh, a ta vasa prica o praznim friziderima, to ne pije vode, moji podaci su neumoljivi i tacni.

bANE

pre 6 godina

A romsko naselje u Nišu duguje milione i niko im ne ukida struju....sramota za ovu državu...

serator

pre 6 godina

@Ti Alija ne seri nego idi tamo gde ti je bolje\n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija