• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2017

09:54

SUĐENJE PUZIGAĆI ZA UBISTVO TATONA počinje u ponedeljak

Vesti

SUĐENJE PUZIGAĆI ZA UBISTVO TATONA počinje u ponedeljak

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu u ponedeljak bi trebalo da počne ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći optuženom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine

 

Na zimus održanom pripremnom ročištu Puzigaća se kratko izjasnio da nije kriv za delo za koje se tereti, dok će na suđenju detaljno moći da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje suđenja Puzigaći, jer je ranije, zbog bekstva, osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva Tatona.

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

On je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po srpskoj poternici, a u aprilu 2016. godine je izručen Srbiji i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

U Atini je identifikovan i priveden u monaškoj odori jer se zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu tokom bekstva od pravosudnih organa Srbije.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona vodi se i prema ?orđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 7 godina

I sta sad,zasto je uopste ponovljeno sudjenje ako je doneta pravosnazna presuda a on bio u begstvu.Postoji i prosta logika koja navodi da on ne bi bezao da nije kriv,kazna koju ste mu izrekli je mala u odnosu na zlocin koji je pocinio,kako ga nije sramota da se zamonasi,verovatno misli da ce mu mantija smanjiti kaznu.Lukavo ali providno,sud nece valjda pasti na njegovu predstavu o monastvu,pa makar i da je iskrena,zlocin je zlocin i tu nema sta da se doda niti oduzme.Vratite kaznu na 30 godina.Taj skot ce opet biti huligan i opet ce nekog ubiti,mantija tu ne igra nikakvu ulogu.\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija