• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.04.2017

11:47

POTRESNA ISPOVEST SLAĐANA, ČIJI SU ŽENA I SIN POGINULI OD STRUJNOG UDARA: Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a tek sad shvatam da sam i u bedi bio srećan!

Vesti

POTRESNA ISPOVEST SLAĐANA, ČIJI SU ŽENA I SIN POGINULI OD STRUJNOG UDARA: Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a tek sad shvatam da sam i u bedi bio srećan!

Podeli vest

Darka Markovića (16) ubila struja kad je hteo da pomeri kabl, koji je "na divlje" bio vezan za banderu. Čuvši vrisak, majka Marijana je pritrčala da mu pomogne, ali je i ona nastradala

Darko Marković (16) i njegova majka Marijana Petrović (46) iz aleksinačkog sela Glogovica poginuli su u utorak ispred porodične kuće od strujnog udara! Nesrećni dečak je pokušao da pomeri kabl koji je "na divlje" bio priključen na banderu i na mestu je poginuo, a Marijana je stradala pokušavajući da ga spasi.

Ovoj porodici je pre godinu i po dana isključena struja zbog duga od oko 60.000 dinara

Slađan Marković, Marijanin muž i Darkov otac, u petak je neutešno jaukao ispred trošne kuće u kojoj su živeli.

- Sada mi je sve džaba... Ne bi mi muku ublažilo ni da mi daju stan u Beogradu... Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a tek sad shvatam da sam i u bedi bio srećan - jadao se Slađan.

On je, kaže, kobnog dana bio u Beogradu, gde je radio.

- Otkako sam pre desetak godina ostao bez posla u firmi "Moravica", radio sam šta god sam stigao da bih obezbedio bolji život porodici. Kad sam te večeri stigao kući, dočekale su me najcrnje vesti, komšije su mi kazale da su Marijana i Darko stradali - priča ožalošćeni suprug.

Protest zbog tragedije, meštani krive EPS

Informer

Meštani aleksinačkog sela Lužana, koje se nalazi blizu Glogovca, u petak su protestovali ispred aleksinačkog EPS i palili sveće za dušu poginule majke i sina.
- Ovde je dvadesetak ljudi koji imaju istu muku koja je mučila Marijanu i njenu porodicu. Svima nam je isključena struja zbog neplaćanja, a nemamo odakle da damo novac jer smo sirotinja. Bez struje su stari, bolesni, trudnice... U subotu ćemo se okupiti opet ovde i protestovati sve dok se naš problem ne reši, ne može se bez struje u 20. veku. Zar treba još neko da pogine samo zato što je siromašan - pita se organizator protesta Ranko Filipović.
Nakon protesta oni su kolektivno otišli na sahranu Marijane i Darka.

Komšinica Ivana Dimitrijević kaže da se tragedija dogodila kad je vetar otkinuo strujni kabl, kojim su Markovići sproveli struju od bandere do svoje kuće.

- Malo pre nesreće Marijana je bila kod nas. Požalila se da nemaju struju jer se žica otkačila sa bandere i zamolila me je da kod nas napuni mobilni telefon. Bila je baš vesela te večeri, uvek je bila veoma pozitivna, iako su mnogo teško živeli. Na polasku je kazala da će Darko doći da uzme telefon kad se napuni - priča Ivana.

Prema njenim rečima, bilo je oko 18 sati kad je čula vrisak.

- Onda smo odjednom začuli Marijanin jauk: "Jao sine, jao sine..." Moj brat je prvi istrčao i video ih kako leže mrtvi jedno kraj drugog. Nismo smeli da im priđemo dok nije došla policija. Tad sam uzela jedno ćebe i pokrila ih, bilo mi je žao da tako leže - navodi Ivana.

Ona je imala samo lepe reči za svoje komšije.

- To je siromašna, ali časna porodica. Darko je bio divno dete, vaspitano i poslušno. Jadničak, hteo je da pomeri žicu, ostala mu je u ručicama kad je stradao. Imali su taj dug od šezdesetak hiljada, nije bio preveliki jer su struju trošili samo zbog frižidera i te jedne sijalice. Nisu imali da ga plate, pa su im pre godinu i po dana isključili struju. Priključili su se sami na banderu, ali izgleda da to nije bilo urađeno kako treba i to je dovelo do tragedije - priča Ivana.

Inače, Slađan, Marijana i Darko živeli su u oskudici, u trošnoj kućici bez kupatila. Kako kaže rođaka ove porodice, on je nakon osnovne škole morao da prekine školovanje zbog nemaštine, a želeo je da postane mesar.

Slađan i Marijana imaju još jednu ćerku, koja je udata u Boru, dok im je najmlađa devojčica preminula u šestom mesecu života.

Majka i sin su juče zajedno sahranjeni na groblju u Glogovici. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 6 godina

Tuga i jad. Dođite u Zemun Polje da vidite kome sve grad Beograd plaća račune(porski obvezmici) ne samo struju nego i komunalije,preko 20000 dinara svakog meseca,a ispred zgrade po dva automobila parkirana.

nada

pre 6 godina

Jeste velika tragedija da u 21-om veku zivis bez struje i sam se prikacinjes na vodove ! Ovde se moze reci da je majka zatajila dozvolivsi svom detetu tako nesto i to pod visokim naponom !!!!!!!!!!! Ovakve stvari se nesmeju dogadjati i vlada mora preuzeti sve i svima omoguciti struju sa urednim instalacijama kao i vodovod i kanalizaciju ! Normalni uslovi za zivot su neophodni svakom gradjaninu !!!!!!!!!!!!!!!¨Ovo nije prvi slucaj ali se nadam i poslednji .

del

pre 6 godina

Obzirom da je na struju uvedena akciza, tj porez na luksuz, vas vapaj da je struja u 21om veku potreba je uzaludan. Treba da se plate svi oni autobusi koji su vozili na mitinge, da se plate sve oslobadjajuce presude kao odsteta tajkunima i mafijasima.. A ti sirotinjo se kaci na banderu.

Tito

pre 6 godina

Koliko para su potrosili Obradovic i Petrovic a za sirotinju nema ni 50 e. Nikada vas necemo zaboraviti.

ZIKI

pre 6 godina

A vi dajte milione svake godine propalim fudbalskim klubovima I posaljite vladin avion po trenera I koje kakve gluposti.

Banana država

pre 6 godina

Al zato neki mogu da duguju i milione i nikom ništa! Dobro nam je, zar ne?

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija