• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2017

18:54

MONAH SAVA NEGIRAO KRIVICU: Nisam tukao Tatona, hoću na poligraf!

Vesti

MONAH SAVA NEGIRAO KRIVICU: Nisam tukao Tatona, hoću na poligraf!

Podeli vest

Dejan Puzigaća negirao je juče u Višem sudu u Beogradu da je učestvovao u prebijanju francuskog navijača Brisa Tatona na Obilićevom vencu 2009. godine, koji je kasnije u bolnici podlegao povredama

Iznoseći svoju odbranu na ponovljenom suđenju, jer je bio osuđen na 14 godina zatvora dok je bio u bekstvu, Puzigaća je rekao da u vreme tuče nije bio na Obilićevom vencu.

14
godina zatvora dobio je Puzigaća dok je bio u bekstvu

- U svom životu nikada nisam video Brisa Tatona i spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju. Nisam organizovao nikakav napad. Ni sa jednim francuskim navijačem nisam imao fizički kontakt. Tačno je da sam tog dana u grad krenuo sa drvenom palicom u rancu, ali zbog lične bezbednosti, jer sam zbog ranijih povreda u tučama imao šinu u ruci - rekao je Puzigaća obučen u monašku odoru, jer se u vreme bekstva zamonašio u manastiru Ruske pravoslavne crkve na Tajlandu i dobio monaško ime Sava.

MONAH SAVA PRED VIŠIM SUDOM: Nisam ubio Brisa Tatona!

Optuženi, koji inače ima govornu manu pa muca, dodao je da je tek na stadionu za vreme utakmice Partizan - Tuluz čuo od osuđenog Ivana Grkovića da je jedan Francuz "sam pao preko ograde na Obilićevom vencu".

printscreen/youtube

Puzigaća je takođe tvrdio da u to vreme nije bio pripadnik nijedne navijačke grupe, niti da je bio vođa Partizanove grupe "Rebels", kako mu se optužnicom stavlja na teret, objašnjavajući da su se "Rebelsi" raspali 2002. godine.

U nastavku suđenja ispitani su očevici nereda na Obilićevom vencu Dragan Crepulja, tadašnji radnik obližnje javne garaže, i vlasnica frizerskog salona Svetlana Bubanja. Oni su ranije svedočili da je Taton sam pao preko ograde, odnosno da ga nisu bacili Partizanovi navijači.

INFORMEROV SVEDOK KONAČNO RUŠI SLUČAJ "TATON": Svi smo krivi što smo ćutali o njegovoj pogibiji, TATON JE SAM PAO!

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Osim Puzigaći, ponovljeno je i suđenje za ubistvo Tatona Đorđu Preliću, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

U prvom postupku 14 Partizanovih navijača osuđeno je na ukupno 123 godine zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Znaci monah ume i da laze ali naivno.Upravo se moze izmedju redova ove izjave procitati, da je on bio redovni huligan na utakmicama(ima sipku u ruci od preloma),nosio palicu u rancu i zbrisao bogu iza nogu,posle ubistva Tatona,pa se brze bolje zamonasio na Tajlandu, samo da ga nikad ne pronadju.Iz ociju mu viri lukavost i dvolicnost.Sam si se izdao decko, ne vredi ti da se pravdas na tako glup nacin.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija