• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2017

11:32

NEMA CRKVE ZA MONSTRUMA! Zver iz Bariča Božidar Dačić biće ZAKOPAN U NEOBELEŽENU RAKU!

Vesti

NEMA CRKVE ZA MONSTRUMA! Zver iz Bariča Božidar Dačić biće ZAKOPAN U NEOBELEŽENU RAKU!

Podeli vest

Božidar Dačić (77), koji je prekjuče ubio sina, ženu, šuraka i ranio snaju, pa presudio i sebi, biće sahranjen danas na kraju seoskog groblja, u raku bez ikakvih obeležja

Gorica mi se žalila na svekra. Pričala mi je da im on konstantno preti, ali da ga oni nijednom nisu prijavili
Radivoje Vasić, Goričin otac

Božidar Dačić (77) iz Bariča kod Golupca, koji je prekjuče ubio sina, ženu, šuraka i ranio snaju Goricu (55), posle čega je i sebi presudio, biće sahranjen danas u neobeleženi grob na kraju seoskog groblja. Mesto u porti crkve gde je monstrum pucao sebi u glavu juče je prekopano, a ceo hram i dvorište su osveštani.

Barič je juče bio jezivo pust, a meštani su i dalje bili u šoku zbog jezivog masakra u kom su u ponedeljak ujutro stradali Božidarovi sin Miroslav (57), supruga Rada (76) i šurak Pavle Živković (78), dok je teško ranjena snaja Gorica (55).

Božidarov komšija potvrdio nam je da će masovni ubica biti sahranjen danas, ali da mu niko neće otići na pogreb.

Informer

- Koliko znam, niko i ne želi da preuzme telo radi sahrane. Rekli su mi da će ga pokopati na samom kraju groblja, bez ikakvog obeležja i ceremonije. Voleo bih da ga sahrane krišom, da niko ne zna gde, da ni traga za njim ne ostane. Pa čak su i sveštenici danas prekopali mesto u dvorištu crkve, kod bunara, gde se Božidar ubio posle krvavog pira i sve su osveštali - priča komšija.

On dodaje da mu se Miroslav često žalio kako trpi očevu torturu.

- Pričao mi je da im je Božidar više puta pretio da će ih sve pobiti, ali nije hteo da ga prijavi policiji, mislio je da to ništa neće promeniti. Rekao mi je: "Ako reši da nas pobije, uzeće pištolj i uradiće to. Niko ga u tome neće sprečiti. Ne znam šta smo mu skrivili" - navodi komšija.

I Goričin otac Radivoje Vasić kaže da je znao da je Božidar često pretio Radi, Miroslavu i njegovoj ćerki.

- Gorica mi se žalila na svekra. Pričala mi je da im konstantno preti, ali da ga oni nijednom nisu prijavili. Plašili su se da ga još više ne razdraže i pogoršaju stvari. Kad ih grdi i psuje, oni zaćute i povuku se. Trudili su se da mu ugađaju, ali ništa nije vredelo - priča Radivoje.

Prema njegovim rečima, Božidar je posebno ponizio sina i snaju uoči Vaskrsa.

- Miroslav i Gorica su tog dana proveli ceo dan na njivi i sejali krompir. U jednom trenutku Božidar je naišao traktorom i video ih kako rade. Okrenuo je traktor i pred njima pregazio čitav zasad! Sve im je uništio što su ceo dan radili! To mi je lično ćerka ispričala, i to plačući. Rekla mi je da su ostali šokirani, ali da su samo pognuli glave. Ćutali su zbog mira u kući, jer su živeli u dve kuće na zajedničkom imanju, ali ni to na kraju nije vredelo - dodao je Radivoje.

Meštani: Miroslav je bio dobar čovek

Meštani Bariča imali su samo reči hvale za Miroslava, dok su za njegovog oca Božidara rekli da je bio vredan, ali veoma prgav čovek.
- Miroslav se sa suprugom Goricom bavio poljoprivredom, a roditelji Božidar i Rada su rani vek proveli u Beču. Kad su se tamo penzionisali, vratili su se u Barič, gde su svi živeli u zajedničkom domaćinstvu. Miroslav i Gorica imaju sina i ćerku. Ona se udala u susednom selu Miljević, gde i živi, a sin im je u Austriji - kaže poznanik ove familije.

Meštanin Bariča, koji je insistirao da mu ne objavimo ime, objasnio nam je da se Božidar poslednjih godina sudio oko imovine sa svojom porodicom. Navodno, plac na kom su živeli Dačići kupljen je od Radinog brata za 50.000 austrijskih šilinga, a problem je nastao oko toga šta će i na koga od imovine da se vodi. Pola jedne kuće na imanju se vodilo na Radu, ali je Božidar hteo da se i ta imovina prevede na njega, iako nisu bili u procesu razvoda.

- Iz nekog razloga nije voleo snaju i njenu porodicu, pa je zamrzeo i rođenog sina Miroslava, pa i Radu, jer ih je branila. Neki pričaju da je Božidar zato imovinu hteo da prepiše na unuka, koji je u Austriji. Ali, sve to najbolje zna Gorica, koja je u požarevačkoj bolnici. Ona je zadobila tri prostrelne rane, u stomak, rame i vrat i uspešno je operisana - kazao nam je meštanin Bariča.

Podsetimo, Božidar je u ponedeljak oko osam sati najpre u dvorištu ubio sina Miroslava i ranio snaju Goricu, koja je uspela da pobegne kod oca u komšiluku. Božidarova žena, videvši mrtvog sina, pobegla je u kuću svoje sestričine, a ubica je seo na bicikl i krenuo kod šuraka Pavla. Sreo ga je ispred njegove kuće i ubio ga pucavši mu dva puta u grudi, a zatim ga je "overio" jednim hicem u glavu. Božidar se tad dosetio da bi Rada mogla biti kod sestričine, pa je banuo tamo i ubio je jednim hicem u uvo. Potom je krenuo ka crkvi i usput rođaku Radetu Marjanoviću rekao: "Sve sam ih pobio, samo mi ona kurva umače. Idem sad da se ubijem".

U međuvremenu, pozvana je policija, koja je locirala Božidara u porti crkve. Kad je pomahnitali starac video policajce sa dugim cevima, ispalio je sebi metak u glavu.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milena

pre 6 godina

U tekstu sam pročitao da se njegov sin žalio kako godinam,a trpi torturu od oca.Dakle,meštani su to znali ali nisu osećali moralnu obavezu da prijave nasilnika i spreče ovu tragediju.Bar neka ovo bude opomena svima nama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17