• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

03.05.2017

23:59

BLIC: TAJNA AKCIJA VBA U PREŠEVU I BUJANOVCU! Zaplenjena velika količina ORUŽJA NA PUTU ZA MAKEDONIJU!

Vesti

BLIC: TAJNA AKCIJA VBA U PREŠEVU I BUJANOVCU! Zaplenjena velika količina ORUŽJA NA PUTU ZA MAKEDONIJU!

Podeli vest

Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koje je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju, a pretpostavlja se da je bilo namenjeno stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskh partija čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM, piše "Blic", pozivajući se na izbore iz VBA

Prema tim izvorima, prošle nedelje zaplenjeno je nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi, koje su pripadnici VBA otkrili u blizini Preševa i Bujanovca, dok su jedan strani državljanin i dva državljanina Srbije albanske nacionalnosti pokušavali da ih ilegalnim kanalima prebace u Makedoniju.

Reč je o velikom tovaru oružja koje je očigledno bilo namenjeno za upotrebu ako dođe do rasplamsavanja sukoba u Makedoniji ili možda upravo da bi se izazvali incidenti", navodi izvor "Blica".

RAT NA BALKANU JE POČEO: Srbija nema mnogo vremena da se pripremi za odbranu!

Dodaje da je pešadijsko naoružanje trebalo da posluži čak i za eventualno preuzimanje vlasti.

Izvor kaže da je ova akcija bila sastavni deo aktivnosti VBA ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednoti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najiši nivo.

Akcija je obavljena u najvećoj tajnosti ali su o njoj obavešteni načelnik VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor Blica, procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom.

- Premijer Vučić je smatrao da bi spekulcije o zapleni tolike količine oružja mogle da posluže nekima da doliju ulje na vatru u ionako rovite političke prilike u Makedoniji- kaže izvor Blica.

ŽELEZNJAK: Zapad je odgovoran za otvaranje Pandorine kutije, RASPAD MAKEDONIJE MORA DA SE SPREČI!

Dodaje da su o celokupnoj aktivnosti obaveštene i nadležne makedonske službe.

- Istovremeno VBA je primetila i pojačano kretnje pripadnika albanske nacionalne manjine sa područja Preševa i Bujanovca prema Makedoniji prethodnih dana. Slično je i sa Albancima sa Kosova i to pre svega onima koji su poznati kao nekadašnji pripadnici OVK- dodaje sagovornik Blica.

IZVEŠTAJ CIA, NA BALKANU PRETI RAT SVIH PROTIV SVIH! Otkrivamo strogo poverljivu prepisku američkih obaveštajaca!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Bravo za nase sluzbe. Tako se to radi. Tajno i polako. Bez velikog talasanja. Sad te aktere isto osuditi na 40 godina robije. Isto bez velike pompe. Mala vest i nista vise. To je drzava koha se brani od terorists. Naravno pre toga moraju priznati sve. Tako da se svi ucesnici u lancu pozatvaraju.

kosta

pre 6 godina

Pa pomažu se braća, kod nas bi odmah cinkarili, dal za pare ili iz inata...ma mi smo ( iz filma Profesionalac), mi smo go.....a.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija