• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

05.05.2017

19:50

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SELU KOD NIŠA! Grom zapalio kuću penzionerke, žena se jedva spasila skočivši kroz prozor!

Vesti

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SELU KOD NIŠA! Grom zapalio kuću penzionerke, žena se jedva spasila skočivši kroz prozor!

Podeli vest

Kuća Ljiljane Stojiljković (62) u Donjem Međurovu kod Niša zapalila se nakon što je tokom snažnog nevremena oko 17 časova u nju udario grom. Do požara je došlo jer se posle udara zapalio strujomer, a potom i razvodna tabla sa osiguračima

- Ljuštila sam paprike u sobi kada je puklo nenormalno jako. Iz strujomera je buknula vatra, sve je počelo da gori. Nisam mogla da izađem iz sobe u prizemlju kuće zbog požara već sam u strahu iskočila kroz prozor u dvorište. Da nije bilo komšije Zvonka koji je dotrčao i počeo da gasi vatru, izgorela bi mi cela kuća - kaže Ljiljana.

Pre dva dana grom ubio dvojicu pecaroša

Udar groma u kuću u Donjem Međurovu, desio se samo dva dana nakon što je tokom nevremena grom ubio dvojicu ribolovaca u susednom Malošištu. Kako je naš list pisao, tada su stradali Saša Živković (47) i njegov bratanac Marjan Živković (31) iz Malošišta.

Intervenisala je i Hitna pomoć jer je žena usled stresa imala pritisak 200 sa 110 neposredno nakon nemilog događaja.

Komšija Zvonimir Živkovića, koji je prvi nesebično pritrčao u pomoć, kaže da je udar groma bio nešto najjače što je čuo u životu.

- Puklo je kao nešto što nikad u životu nisam čuo. Sam sam se šćućurio i pokrio glavu rukama. Onda sam iz komšinicine kuće začuo zapomaganje: "Upomoć, gori strujomer". Čuo sam je kako, viče, plače, jauče. Znajući da živi sama odmah sam potrčao i počeo da gasim vatru malim protivpožarnim aparatom. Uzeo sam jedno staro ćebe, bacio ga u baru ispred kuće i njega bacio na strujomer. Pažljivo sam ga skinuo štapom jer nisam znao da li ima struje, pa opet nastavio da gasim. Skoro sam ugasio vatru kada su došli vatrogasci. Nije mi žao što sam se pomučio, mogla je komšinici kuća da izgori - ispričao je Živković za Blic, sav garav od gašenja požara.

Ljiljana pokazuje izgoreli strujomer i kućni inventar koji je stradao od vatre.

- Izgoreo je i strujomer i razvodna tabla, sklopka, telefon, frižider, mašina za veš koju sam jedva otplatila na kredit od penzije, laminat u predsoblju… Pored sve štete koju sam pretrpela ni kriva ni dužna iz Elektrodistribucije su došli i rekli da moram sama da platim strujomer. Pa odakle ću ja da ga platim kada živim od penzije koja iznosi 12.000 dinara - priča plačući nesrećna žena.

Ljiljanina ćerka Olivera Ljubenović, kaže da se nada da će njenoj majci pomoći opština Palilula na čijoj se teritoriji ovo selo nalazi.

- Naš pokojni otac je primao invalidsku penziju. Kada je umro majka je nasledila primanja od kojih jedva preživljava. Majka sama ne može da pokrije štetu pa se nadamo pomoći opštine - kaže Olivera.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...jadna žena...lmala je mnogo sreće i najvažnije je da je živa....a država srbija je dovoljno bogata da može da obezbedi jedan strujomer i materijalno pomogne ovoj siromašnoj ženi da prebrodi krizu...jer ne sme se dozvoliti bezkrupuloznoj birokratiji da uništava i gazi ljudska bića u srbiji...

Ljiljana

pre 6 godina

Resenje je odvodnik prenapona a ne fid sklopka

zoran

pre 6 godina

KOD MENE U SELO EPS JE PRIHVATIO SVE TROSKOVE ELEKTRO INSTALACIJE KOJA JE IZGORELA OD GROMA,NE RAZUMEM NEGD MOZE NEGDE NE MOZE,NEKA SE RASPITA JADNA ZENA POGOTOVO SA TOLKIM PRIMANJEM,PA NEK JOJ BOLJE DUSU UZMU

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija