• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.05.2017

19:12

BUKTI RAT CRNOGORSKIH KLANOVA U SRBIJI: Krvavi detalji ranjavanja Cetinjanina u Beogradu!

Vesti

BUKTI RAT CRNOGORSKIH KLANOVA U SRBIJI: Krvavi detalji ranjavanja Cetinjanina u Beogradu!

Podeli vest

Policija sumnja da je Miloš Đuričković (47) povezan sa "škaljarcima", a da je ranjen u sukobu sa suprotstavljenim "kavačkim klanom"... Ranije su ubijeni Miloševi brat, rođak i kum Goran Radoman

Cetinjanin Miloš Đuričković (47) upucan je u vrat u četvrtak uveče na terasi svog stana u Miklošićevoj ulici u beogradskoj opštini Voždovac, ali je čudom preživeo i oporavlja se u bolnici.

Đuričković je posle napada tvrdio da je slučajno ranjen, ali policija sumnja da je povezan sa zloglasnim crnogorskim "škaljarskim klanom" i da je napadnut u ratu sa suprotstavljenim "kavačkim klanom".

Naime, u poslednje dve godine u ovom ratu crnogorskih klanova ubijeni su Miloševi brat Radomir (40), rođak Goran (48) i kum Goran Radoman!

Bio sa devojkom

Izvor iz istrage kaže da je Miloš u četvrtak uveče bio u stanu sa svojom devojkom.

- Njih dvoje su kazali policajcima da su začuli tri-četiri pucnja u blizini zgrade. Navodno, izašli su na terasu stana, koji se nalazi na drugom spratu, da vide šta se dešava, kad su se ponovo začuli pucnji. Jedan metak je, kako oni tvrde, slučajno pogodio Đuričkovića u vrat i onda se zario u plafon terase - kaže sagovornik Informera.

printscreen

Nepoznati napadač je potom pobegao skuterom, koji je desetak minuta kasnije pronađen zapaljen u susednoj uličici.

Prošle nedelje u Beogradu uhapšen vođa "kavačkog klana"


Vladimir Roganović (31), kog je policija označila kao jednog od vođa "kavačkog klana", uhapšen je prošle nedelje u Beogradu. On je, naime, nedavno predao falsifikovana dokumenta u jednoj policijskoj stanici u Beogradu i podneo zahtev za ličnu kartu s lažnim imenom, ali je otkriven i priveden.
Vladimirov brat od strica Duško Roganović teško je ranjen u bombaškom napadu 25. aprila u Herceg Novom, kad je eksplodirala bomba postavljena pod njegov "golf". Njemu su lekari morali da amputiraju obe noge, ali on se nalazi van životne opasnosti. Mediji u Crnoj Gori su potom, pozivajući se na izvore iz policije, objavili da je "kavački klan" pripremao likvidaciju jednog od vodećih saradnika "škaljaraca", koji se nalazi u Beogradu, a moguće je da je reč upravo o ranjenom Milošu Đuričkoviću. Prema tim saznanjima, Roganovićevo "dizanje u vazduh" u Crnoj Gori bio je odgovor suprotstavljene "škaljarske" ekipe.

Ranjeni Đuričković je kolima Hitne pomoći prevezen na Urgentni centar zbog prostrelne rane na vratu, ali na sreću, povreda nije opasna po život.

- I Miloš i njegova devojka su izjavili da su te večeri u više navrata čuli kako skuter obilazi oko zgrade. Skuter koji je korišćen u napadu ukraden je prošle godine na Vračaru i verovatno je čuvan za ovakav napad - objašnjava naš izvor.

"Kavački" i "škaljarski" klanovi su iz Kotora i oni su nekada bili jedna banda, koja se podelila nakon nestanka 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji 2014. godine. Ove kriminalne organizacije važe za veoma moćne u regionu, a prošle godine je u njihovim međusobnim obračunima likvidirano čak osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

Nerasvetljeni zločini

- Nakon nestanka kokaina u Španiji bilo je više likvidacija i pokušaja ubistava "viđenijih" ljudi iz obe grupe. U ovim obračunima već su ubijeni bliski rođaci i kum Miloša Đuričkovića. Njegovog brata od strica Gorana Đuričkovića (48) ubio je snajperista u oktobru 2015. godine u Budvi, dok je Milošev rođeni brat Radomir (40) ubijen prošlog oktobra na Cetinju. U obračunima klanova u februaru 2015. godine u Beogradu je likvidiran i njihov kum Goran Radoman (37) - kaže sagovornik Informera.

Radoman je izrešetan u garaži zgrade na Novom Beogradu, u mafijaškoj sačekuši, a ubica nikad nije pronađen. Bezbednosne službe Crne Gore sumnjaju da je Radoman zapravo organizovao transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu.  

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 6 godina

Momentalno na bazi reciprotiteta uvesti boravišne takse za sve građane "ekološke", krajnje je vreme da se stave pod kontrolu. A u svojoj "čistoj" neka se razračunavaju do mile volje.

Milutin Vranjski

pre 6 godina

Забранити улаз оваквом олошу у Србију па нека се "рокају" код тате Мила.

Nazad

pre 6 godina

Nazad bre odakle ste i dosli, svi vi od `45 naovamo iz CG! Ocistimo Srbiju!

BorisDe

pre 6 godina

Milogorcima vizu od 100 eur za ulazak u našu zemlju (toliko košta da očistimo njegov miris smrada kad ulazi i zagadjuje okolinu) i svim CG firmama u rukovodstvu milogoraca koji se bogat na naš račun 80% PDV i ako im ne paše što školuju decu kod nas i žive na naš račun, mogu slobodno u onaj KAMEN odakle su i došli, izdajice.

Vuki

pre 6 godina

Stra traze ovde ovi divljaci, u svoj kamenjar pa se tamo ubijajte..

perica

pre 6 godina

Terajmo ta .... iz Srbije sto dalje i sto pre.Od njih nista dobro nije doslo..samolopovluk svake vrste i ne merljiv kriminal...im pas mater..

Petar

pre 5 godina

deportovati svu crnogorsku olos iz Srbije kod njihovog krimi i narko bosa Mile siptara

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija