• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.05.2017

22:56

CRNA GORA TRAŽI SVETU MAROVIĆA:  Bivši predsednik SCG na poternici, mora u zatvor!

Vesti

CRNA GORA TRAŽI SVETU MAROVIĆA: Bivši predsednik SCG na poternici, mora u zatvor!

Podeli vest

Crnogorska policija raspisala je poternicu za bivšim visokim crnogorskim državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem. To je učinjeno zbog izdržavanja zatvorske kazne u Podgorici, potvrđeno je Beti u policiji

Raspisivanje poternice je tražio predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković. Marović je nedostupan državnim organima Crne Gore i "prema operativnim saznanjima, nalazi se na lečenju u Beogradu". 

Marović je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog malverzacija s opštinskim nekretninama u Budvi, kojim je, zajedno sa svojim sinom i grupom bivših lokalnih funkcionera i biznismena, oštetio lokani budžet za višemilionski iznos. 

On je priznao krivicu i prošle godine se nagodio s državom da plati 1,2 miliona evra. 

Marović je tražio odlaganje izvršenja zatvorske kazne zbog lečenja u Beogradu, ali je Viši sud u Podgorici takav zahtev odbio uz stav da postoje adekvatni uslovi za lečenje u zatvoru. 

Po presudi suda, pre nekoliko meseci Marović je trebalo da bude u zatvoru, ali je kaznu izbegao navodnim lečenjem u Beogradu. 

Marović državi nije uplatio novac na koji je obavezan presudom suda. 

Poternica je ranije raspisana i za Marovićevim sinom Milošem, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Budvi. 

Mlađi Marović od prošle godine živi u Beogradu, a odnedavno je srpski državljanin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 6 godina

Na bazi reciprociteta svim građanima "ekološke" uvesti obaveno prijavljivanje boravka, plaćanja boravišne takse i ne davati im državljanstva šakom i kapom. Priznali su Kosovo za državu, pa neka sa njima duvaju u istu tikvu. Marović pobegao i sad se leči u Srbiji. Jel' to sa novom zdravstvenom karticom?

SRBA

pre 6 godina

ĆE GA UVATE ZA ..... MISLIM ON JE NA KALIMEGDANU FATA LJIST SA FATA MILJEVU??? MA NATO U BLATO SMRADOVI!!!

SARA

pre 6 godina

MAROVICA IZRUCITI I NEKA SE LECI I NJEGOVOJ NOVOJ KOMPANOVOJ DRZAVI.\nZA TU DRZAVU JE RADIO I ZASTO GA LECITI U SRBIJI.\nNAPOLJE SA NJIME .\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija