• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

17.05.2017

20:06

TRAGEDIJA U NIŠKOM NASELJU STEVAN SINĐELIĆ: Dečaka pokosio auto na povratku iz škole!

Vesti

TRAGEDIJA U NIŠKOM NASELJU STEVAN SINĐELIĆ: Dečaka pokosio auto na povratku iz škole!

Podeli vest

Uroš Ilić (15) krenuo je da pređe ulicu kad ga je velikom brzinom udario "polo" koji je vozio L. P. (20) i odbacio ga 20 metara. Stradali dečak bio najmlađi od trojice braće

Uroš Ilić (15) poginuo je prekjuče dok je prelazio ulicu na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu, kad ga je velikom brzinom pokosio "folksvagen polo", kojim je upravljao L. P. (20). Nesrećni dečak se vraćao kući iz OŠ "Kole Rašić", gde je pohađao sedmi razred. Izašao je iz autobusa gradskog prevoza kod naselja Stevan Sinđelić, kročio na put, a auto ga je udario i odbacio 20 metara.

Bio je mezimac

Ono po čemu svi pamtimo Uroša je njegov smisao za humor. Pamtićemo ga po njegovom osmehu
Saša Kostadinović, Urošev razredni starešina

Uroš je, inače, išao u školu koja se nalazi na sasvim drugom kraju grada, jer nije hteo da je menja kad su se pre nekoliko godina preselili u naselje Stevan Sinđelić. To je bio razlog što je do kuće svakog dana dolazio autobusom.

Uroševa porodica bila je juče van sebe od bola i tuge i nisu želeli da pričaju o tragediji, a komšije su imale samo reči hvale o ovoj porodici.

- Zoran je pukovnik, a pre nekoliko godina doselio se sa porodicom u naše naselje, gde su pretežno vojna lica. To su divni ljudi, Uroš je bio njihov mezimac, najmlađi od trojice braće. Oni su takođe divni momci, dosta su stariji od Uroša, a obojica su studirala elektroniku. Sve nas je strašno pogodilo kada smo čuli da je dečak stradao, i to maltene ispred svoje kuće - kazala je komšinica Ilića.

(FOTO) UŽASNA NESREĆA U NIŠU! Dečaka (16) udario automobil dok je prelazio ulicu, na mestu ostao mrtav!

Informer

Tragična vest pogodila je i sve Uroševe školske drugove, učenike VII/1 OŠ "Kole Rašić", kao i nastavnike.

Saša Tončev, direktor ove škole, kaže da je bio Urošev učitelj.

Nesreći "kumovala" brza vožnja?

Protiv L. P. (20), vozača "folksvagena polo", biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i on će danas biti priveden na saslušanje tužiocu. Zvaničnih informacija o uzroku tragedije još nema, ali s obzirom na to da je vozač uhapšen, nesumnjivo je da je doprineo nesreći, iako je pešak neoprezno prelazio ulicu. Prve informacije sa uviđaja ukazuju da je L. P. vozio brže od maksimalno dozvoljenih 60 kilometara na sat kad je udario dečaka.

- Dobro poznajem njegovu porodicu. Živeli su ranije u blizini ove škole i svi su se ovde školovali, Urošev otac, stric, obojica braće... Želeli su da dečak ovde nastavi školovanje i kada su se preselili. Mnogo smo svi potreseni, deca su jako tužna, činimo sve da ih smirimo. Sutra će biti komemorativna sednica, zakupili smo i autobus da bismo svi otišli na sahranu - rekao je Tončev.

Saša Kostadinović, Urošev razredni starešina, nije mogao da obuzda suze dok je govorio o svom đaku.

- Uroš je bio jedan od najboljih učenika u svojoj generaciji. Međutim, ono po čemu ga svi pamtimo je njegov smisao za humor. Pamtićemo ga po osmehu koji mu nije silazio sa lica ni u najnapetijim situacijama. Svakome je hteo da pomogne, planirao je da školovanje nastavi u gimnaziji "Svetozar Marković" a da zatim, kao i njegova starija braća, studira elektroniku - sa tugom priča Kostadinović.

Pisao knjigu

Informer

On dodaje da je nedavno saznao da je Uroš planirao da tokom leta napiše knjigu o školi, koju bi poklonio razrednom na početku sledeće školske godine.

- Jedna njegova drugarica mi je rekla da je to trebalo da bude iznenađenje koje su mi ona i Uroš spremali, ali, nažalost, ta knjiga neće biti napisana - rekao je Kostadinović. 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CICA DRAZA

pre 6 godina

GDE JURI NIJE MU SE OTAC OBESO DA ZURI DA GA SKINE SA KONOPCA !!! MOJE SAUCESCE NRODITELJIMA STRADALOM DECAKU

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija